Χωρίς κατηγορία

Ελληνική Σούπερ Λίγκα: Προεπισκόπηση Γιάννινα – ΟΦΗ

Αυτές οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει αντίθετα τη σεζόν και θα συναντηθούν στο γήπεδο των Ζωσιμάδων τη Δευτέρα σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ρίξαμε μια ματιά στο πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε στην ελληνική Σούπερ Λίγκα.

Έλλειψη επίθεσης;

Τα πράγματα έδειχναν δυσοίωνα για τον ΟΦΗ όταν δεν κατάφερε να καταγράψει ούτε μια προσπάθεια προς το τέρμα στην ανιαρή ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Άρη. Παρά το γεγονός ότι σκόραρε τρεις φορές στο επόμενο παιχνίδι του με την ΑΕΚ, μόνο στα τέλη του δεύτερου ημιχρόνου ο ΟΦΗ άρχισε να αξιοποιεί τον επιπλέον παίκτη. Χωρίς την κόκκινη κάρτα του πρώτου ημιχρόνου που δόθηκε στον Levi Garcia της ΑΕΚ, φαίνεται απίθανο ο ΟΦΗ να είχε πάρει βαθμό από το παιχνίδι.

Με την έλλειψη επιθετικής διάθεσης να αποτελεί άμεσο πρόβλημα για τον Νίκο Νιόπλια, ο ΟΦΗ πρέπει να βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει την ταλαντούχα επιθετική του γραμμή στα παιχνίδια. Αν και ο Luc Castaignos δεν έχει ξεκινήσει καλά, είναι γνωστή η ικανότητά του στο σκοράρισμα. Η προσθήκη του ταλαντούχου Αυστραλού Bruce Kamau έχει επίσης προσθέσει μια άλλη διάσταση στην επίθεση του ΟΦΗ και θα προκαλέσει προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες με τη συνεχή πίεση.

Τα δύο βασικά γρανάζια της επιθετικής μηχανής του ΟΦΗ θα είναι οι βετεράνοι μέσοι Juan Neira και Jonathan de Guzman. Ο πρώτος απέδειξε την ευστοχία του με τα δυο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ και ο δεύτερος υπήρξε δημιουργική δύναμη σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Με δεδομένο το δυνατό αμυντικό ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα, οι Neira και de Guzman θα αναλάβουν να ελέγξουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής.

Ο ΟΦΗ τείνει να επιλέγει τρεις κεντρικούς μέσους, γεγονός που θα του επιτρέψει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο της κατοχής της μπάλας απέναντι στο 4-4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα, και με πρόθυμους επιθετικούς να πλαισιώνουν τον Castaignos, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους, όπως έκαναν στο τελευταίο 15λεπτο με την ΑΕΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αμυντική δύναμη

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για την έλλειψη επιθετικής απειλής από τα Γιάννινα, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν δεχτεί γκολ παρέχει πολύ σταθερή βάση και σημαίνει ότι η ομάδα πάντα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα παιχνίδι με μια μόνο επίθεση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με δύο νίκες απέναντι στα φαβορί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Παρόλο που κυριάρχησαν σε μεγάλο βαθμό και κατάφεραν μόνο πέντε προσπάθειες για γκολ στα δύο παιχνίδια, η αμυντική ανθεκτικότητα ήταν αρκετή για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Τα Γιάννινα τείνουν να αμύνονται με μια στενή τετράδα στα μετόπισθεν, αναγκάζοντας τους αντιπάλους να κάνουν σέντρες σε περιοχές που οι Rodrgio Erramuspe και Γιάννης Κάργας υπερασπίζονται με άνεση. Ο Yuri Lodygin είναι επίσης σταθερός στο τέρμα από τότε που ήρθε από την Arsenal Tula και ο Ρώσος έχει ξαναβρεί μέρος της φόρμας που του επέτρεψε να αναδειχτεί ως βασικός πυλώνας στην Zenit νωρίτερα στην καριέρα του.

Με το αμυντικό τους σχήμα να αποτελεί προφανές πλεονέκτημα, τα Γιάννινα έχουν επίσης ενισχύσει την επίθεσή τους φέτος και αναμένουν ότι ο Ισπανός Pedro Conde που επιστρέφει θα μπορέσει έχει την ίδια επίδοση που του επέτρεψε να σκοράρει 27 φορές σε 51 παιχνίδια στην προηγούμενη θητεία του στο σύλλογο. Μέχρι στιγμής έχει παρτενέρ τον νεαρό επιθετικό Juan Perea και το ζευγάρι έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στον ΟΦΗ.

Αν μπορέσουν να κρατήσουν την αμυντική τους φόρμα, τα Γιάννινα μπορεί να αποδειχθούν η έκπληξη της σεζόν και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι για τον ΟΦΗ.

Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε στο ελληνικό πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα. 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ