Χωρίς κατηγορία

Διεθνείς προεπισκοπήσεις: Ρουμανία – Ελλάδα & Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδος θα επιδιώξει να ανακάμψει μετά την απογοητευτική φάση των ομίλων που την οδήγησε στην αποτυχία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Φαινόταν ότι η ομάδα του John van ‘t Schip θα μπορούσε να είναι ένα “μαύρο άλογο”, καθώς άνοιξε την δράση της με ισοπαλία 1-1 εναντίον της Ισπανίας, αλλά κατάφερε να κερδίσει μόλις δύο φορές στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, και οι ανέμπνευστες ισοπαλίες εναντίον του Κοσσυφοπεδίου και της Γεωργίας σφράγισαν τελικά τη μοίρα της.

Η νέα εποχή της Εθνικής υπό τον Gus Poyet ξεκινά αυτή την Παρασκευή, με τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ να έχει αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα του στο Euro 2024. Εδώ στη NetBet κάναμε μια προεπισκόπηση των επερχόμενων διεθνών φιλικών αγώνων, καθώς η Εθνική ταξιδεύει στη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.

Ρουμανία – Ελλάδα

Η Ρουμανία θα έρθει σε αυτό το παιχνίδι έχοντας χάσει μια θέση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για ένα βαθμό από τη Βόρεια Μακεδονία. Οι οικοδεσπότες είχαν μια αρκετά δυνατή προκριματική δράση, με την ήττα από την Αρμενία να τους κοστίζει τελικά μια πιθανή θέση στο Κατάρ. Με δεδομένο ότι έχουν χάσει μόλις μία φορά στις τελευταίες επτά εξόδους τους και έχουν χάσει μόνο μία από τις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους με την Ελλάδα, θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι ως μικρό φαβορί για τη NetBet.

Ο Poyet θα επιδιώξει να ξεκινήσει τη θητεία του με νίκη στο Βουκουρέστι και έχει πολλές αποφάσεις να πάρει πριν από το πρώτο του παιχνίδι ως επικεφαλής. Η έλλειψη τερμάτων ήταν αυτή που στοίχισε τελικά στην ομάδα του van ‘t Schip. Ο μέσος της Trabzonspor Αναστάσιος Μπακασέτας ήταν ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που βρήκε δίχτυα πάνω από μία φορά στη φάση των ομίλων, αλλά τα δύο από τα τρία γκολ του προήλθαν από το σημείο του πέναλτι.

Ο νέος προπονητής έχει πολλά επιθετικά ταλέντα στη διάθεσή του – ο 23χρονος Βαγγέλης Παυλίδης και ο 22χρονος Αναστάσιος Δουβίκας έχουν αμφότεροι καλές σεζόν στην Ολλανδία, ενώ ο έμπειρος Γιώργος Μασούρας πραγματοποιεί άλλη μια επιτυχημένη σεζόν στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα της Ρουμανίας που έχει κρατήσει τρεις συνεχόμενες καθαρές νίκες, πράγμα που σημαίνει ότι ο Poyet θα πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές αν η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Πρόβλεψη: Ισοπαλία

Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Θα μάθουμε περισσότερα για τις πιθανότητες της Ελλάδας σε αυτή την αναμέτρηση μετά την εμφάνισή της την Παρασκευή, αλλά θα πάει σε αυτόν τον αγώνα ως φαβορί για τη NetBet. Παρά τις νίκες του στα δύο πρώτα προκριματικά, με μόλις μία νίκη στα επόμενα οκτώ παιχνίδια το Μαυροβούνιο τερμάτισε εννέα βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Τουρκία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κερδίσει στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους και έχουν καταφέρει να πάρουν μόνο μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια συνολικά.

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει την επιθετική απειλή που συνιστούν οι βετεράνοι επιθετικοί Fatos Beqiraj και Stevan Jovetic – το ζευγάρι σκόραρε μαζί επτά από τα 14 γκολ του Μαυροβουνίου στη φάση των ομίλων. Αν μπορέσει να κρατήσει αυτό το δίδυμο μακριά από τα δίχτυα, η Ελλάδα έχει τους παίκτες στη διάθεσή της για να ελέγξει το παιχνίδι.

Ο Πέτρος Μάνταλος θα είναι το κλειδί στα σχέδια του Poyet, με τον 30χρονο μέσο να έχει καταγράψει 10 ασίστ με την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.  Η δημιουργικότητά του θα είναι ζωτικής σημασίας στις προσπάθειες της Ελλάδας να αυξήσει την επιθετική της απόδοση. Στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο βασικός παίκτης της Στουτγάρδης Κωνσταντίνος Μαυροπάνος θα είναι σημαντικός στην οργάνωση της άμυνας, με το νούμερο ένα της Μπενφίκα, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, να αποτελεί έναν αξιόπιστο γκολκίπερ.

Πρόβλεψη: Ελλάδα

Αν και μένει να δούμε αν ο Gus Poyet ήταν η σωστή επιλογή, ο Ουρουγουανός έχει προπονήσει ομάδες σε όλο τον κόσμο και φέρνει ένα συγκεκριμένο παρελθόν στον ρόλο αυτό. Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να διορθωθούν στην ομάδα της Εθνικής, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να πάρει δύο νίκες εκτός έδρας και να ξεκινήσει τη νέα της εποχή, καθώς κοιτάζει προς το Euro 2024.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε στην Εθνική Ελλάδος!

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ