Γκολφ

Γκολφ – President’s Cup στην Μελβούρνη

Presidents_Golf_Cup

Στις 9 Δεκεμβρίου ξεκινάει το φετινό και 13ο στη σειρά Presidents Cup το οποίο θα λάβει χώρα φέτος στο Royal Melbourne Golf Club, στην Αυστραλία. Οι φίλοι του γκολφ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους παίκτες σε έναν διαγωνισμό με πλούσιο θέαμα που πραγματοποιείται για καλό σκοπό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα πάντα γύρω από το President’s Cup της Μελβούρνης, και θα συζητήσουμε το πρόγραμμα και τις ομάδες.

Τι είναι το President’s Cup;

Το President’s Cup είναι μια σειρά από παιχνίδια γκολφ ανάμεσα σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα αντιπροσωπεύει τις Η.Π.Α. και η άλλη ομάδα αντιπροσωπεύει τον υπόλοιπο κόσμο (εκτός της Ευρώπης). Η Η.Π.Α. αντιμετωπίζουν την ομάδα της Ευρώπης στο Ryder Cup. Τα δυο τουρνουά γίνονται διαδοχικά: το Ryder Cup πραγματοποιείται σε έτη που λήγουν σε ζυγό αριθμό, ενώ το President’s Cup γίνεται στους μονούς. Υπάρχει εναλλαγή στην φιλοξενία του τουρνουά ανάμεσα στις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο κόσμο, και μιας και το 12ο President’s Cup είχε φιλοξενηθεί στο New Jersey 2017, φέτος θα ταξιδέψουμε μέχρι την Αυστραλία και συγκεκριμένα την Μελβούρνη.

Οι ομάδες στο President’s Cup

Όπως είπαμε στο President’s Cup έχουμε δυο ομάδες, την αμερικάνικη και την διεθνή. Κάθε ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες, και στις 18 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η λίστα με τα ονόματα κάθε ομάδας. Συγκεκριμένα:

  1. Η διεθνής ομάδα

Στην διεθνής ομάδα συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι παίκτες με τους περισσότερους βαθμούς της σεζόν και τέσσερις ακόμα που επιλέγονται από τους αρχηγούς της ομάδας. Η σεζόν ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου του 2018 με το πρωτάθλημα Dell Technologies και ολοκληρώθηκε με το πρωτάθλημα της BMW φέτος. Έτσι, στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α. έχουμε:

Hideki Matsuyama
Adam Scott
Louis Oosthuizen
Marc Leishman
Abraham Ancer
Haotong Li
Cameron Smith
C. T. Pan
Sungjae Im
Joaquin Nieman
Adam Hadwin
Byeong Hun An

Αρχηγός της ομάδας είναι ο Ernie Els και βοηθοί του οι Choi, Immelman, Ogilvy και Weir.

  1. Η αμερικάνικη ομάδα

Στην αμερικάνικη ομάδα περνάνε αυτόματα οι οκτώ παίκτες με τους περισσότερους βαθμούς στο FedExCup και τα πρωταθλήματα της BMW από το 2017 μέχρι σήμερα. Την δωδεκάδα κλείνουν 4 παίκτες που επιλέγει ο αρχηγός της ομάδας, οι οποίοι είχαν οριστεί αρχές του προηγούμενου μήνα. Έτσι, η τελική δωδεκάδα της ομάδας των Η.Π.Α. διαμορφώνεται ως εξής:

Dustin Johnson
Justin Thomas
Matt Kuchar
Xander Schauffele
Webb Simpson
Bryson DeChambeau
Patrick Cantlay
Tony Finau
Gary Woodland
Patrick Reed
Tiger Woods
Rickie Fowler

Αρχηγός της ομάδας είναι ο Tiger Woods, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Couples, Johnson και Stricker.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Brooks Koepka είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς και κατάφερε να μπει στην ομάδα των Η.Π.Α., αλλά δυστυχώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από τον τραυματισμό του. Ακόμα, ο αρχηγός της διεθνούς ομάδας δεν θα διαγωνιστεί, ενώ δεν θα παίξουν και οι τέσσερις βοηθοί που έχει επιλέξει να έχει δίπλα του.

Το πρόγραμμα στο φετινό President’s Cup

Το Presidents Cup ξεκινάει επίσημα στις 7 Δεκεμβρίου με τα παιχνίδια των νέων, ενώ ο πρώτος γύρος προθέρμανσης και εξάσκησης των επαγγελματιών παικτών θα γίνει στις 9/12. Την Τρίτη ανοίγουν οι πόρτες για το κοινό και ξεκινάμε με τα practice rounds και των δυο ομάδων. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας θα έχουμε τα παιχνίδια και τις συνεντεύξεις τύπου των αρχηγών κατά τις απογευματινές ώρες. Ο μεγάλος τελικός γύρος με τα 12 ξεχωριστά παιχνίδια θα γίνει την Κυριακή στις 15 Δεκέμβρη και ώρα Αυστραλίας 10 το πρωί.

Η διεθνής ομάδα και οι πιθανότητες νίκης

Η διεθνής ομάδα του Ernie Els αποτελείται από 12 παίκτες, 7 εκ των οποίων είναι πρωτάρηδες. Αν υπολογίσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τον αρχηγό της αμερικάνικης ομάδας, Tiger Woods, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολα. Ωστόσο, η ομάδα του Ernie Els είναι ενωμένη και δεν φοβάται την απειλή από τον Woods. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως η ψυχολογία είναι αυτή που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι και να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά μια ομάδα, ειδικά σε ένα τουρνουά που έχει διάρκεια και απαιτεί συγκέντρωση. Η διεθνής ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι είναι έτοιμη για την πρόκληση τόσο πνευματικά όσο και αθλητικά. Ο ίδιος ο αρχηγός, μάλιστα, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι αρκετά φορμαρισμένη και θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα το νέο αίμα και τους νέους παίκτες που έχει στην διάθεση του.

Η αμερικάνικη ομάδα του Tiger Woods

Ο αρχηγός της αμερικάνικης ομάδας είναι φανερό πως είναι έτοιμος και περιμένει πως και πως το President’s Cup. Για του λόγου το αληθές, ο Tiger Woods αφού επιλέχθηκε για αρχηγός της αμερικάνικης ομάδας, επέλεξε και τον εαυτό του για να συμμετάσχει και να παίξει στο τουρνουά. Αυτό είναι νόμιμο, αν και παράξενο, και έχει ξαναγίνει μια φορά στο παρελθόν με τον Hale Irwin, ο οποίος κέρδισε πανηγυρικά το τουρνουά με την ομάδα των Η.Π.Α. το 1994. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο Tiger Woods έχει κατακτήσει 82 τίτλους σε PGA Tours, και κέρδισε το τουρνουά The Masters στην Ιαπωνία φέτος. Είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται προετοιμασμένος στην Αυστραλία για να κρατήσει την κυριαρχία της χώρας του που κέρδισε και το προηγούμενο President’s Cup το 2017.

Οι συνεργασίες στο φετινό President’s Cup

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ανακοίνωση των συνεργασιών στο President’s Cup, και για την ώρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε σχετικά με το ποια θα είναι τα δίδυμα σε κάθε ομάδα. Η διαίσθηση μας μας λέει ότι οι παίκτες θα χωριστούν βάσει σχέσης και συνεργασίας μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, αυτό που θα παίξει ρόλο είναι η χημεία και όχι απαραίτητα το επίπεδο ή η τεχνική τους. Ο Tiger Woods θα περιμέναμε να πάει με τον Gary Woodland ή τον Patrick Cantlay, μιας και οι δυο είναι παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και έχει καταφέρει να κερδίσει σε άλλα τουρνουά. Ειδικά ο Cantlay είναι χρόνια φίλοι με τον Woods και δεν θα μας έκανε μεγάλη εντύπωση μια συνεργασία τους και στο President’s Cup. Από την άλλη, περιμένουμε πως ο αρχηγός Els θα συνδυάσει τους βετεράνους με τους πρωτάρηδες παίκτες στην ομάδα του, εξισορροπώντας έτσι την κατάσταση.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ