Χωρίς κατηγορία

Άρης για μεγάλα πράγματα φέτος

Η ώρα για τη σέντρα της ελληνικής Superleague έφτασε. H 1η αγωνιστική δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, έχει ωστόσο ενδιαφέροντα ματς όπως μπορείτε να δείτε στο κουπόνι του NetBet Sport.

Μια ομάδα που δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος είναι ο Άρης που πρωταγωνίστησε κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου καθώς ενισχύθηκε σε καίριες θέσεις με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

Μελανό σημείο για τους Θεσσαλονικείς η εμπλοκή τους στην υπόθεση πλαστογραφίας του Μπόρτσε Λάσκοφ. Η ετυμηγορία είναι αφαίρεση 6 βαθμών από το φετινό Πρωτάθλημα, όπερ σημαίνει πως αν δεν αλλάξει κάτι στο CAS, θα πρέπει να ανέβουν Γολγοθά…

Υπό αυτές τις συνθήκες η ομάδα του Άκη Μάντζιου υποδέχεται την Δευτέρα 13/9 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά και όχι άδικα καθώς έχουν ενισχυθεί σημαντικά με έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν «βαριά» βιογραφικά.

Όπως για παράδειγμα ο Μαυριτανός πρώην επιθετικός της Φούλαμ Αμπουμπακάρ Καμαρά που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού συλλόγου (σ.σ. 3.5 εκατομμύρια ευρώ) ή ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός Χουάν Ιτούρμπε με θητεία σε Πόρτο και Ρόμα. Σε αυτούς προσθέστε επίσης τον έμπειρο κεντρικό χαφ από τη Σενεγάλη Μπαντού Ντιαγέ, τον διεθνή Τσέχο αμυντικό Γιάκουμπ Μπράμπετς, αλλά και τον νεαρό Γκανέζο αριστερό μπακ Λούμορ Αγκμπενιένου.

Μπορεί η διεκδίκηση του Πρωταθλήματος να φαντάζει δύσκολη έως απίθανη στην περίπτωση που διατηρηθεί το -6, ωστόσο το Κυπέλλου είναι μια άλλη υπόθεση και εκεί ο Άρης έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστεί και να φτάσει μέχρι το τέλος.

Στην αντίπερα όχθη ο ΌΦΗ, που πέρσι χρειάστηκε να παλέψει στα play-outs για να εξασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, επιχειρεί επανεκκίνηση.

Στο τιμόνι του βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Κρητικών. Ο λόγος για τον Νίκο Νιόπλια, έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας, που μετρά 416 συμμετοχές και 64 γκολ με τη φανέλα του ΌΦΗ.

Για να μπορέσει ωστόσο ο 56χρονος τεχνικός να εφαρμόσει τα πλάνα του και να δημιουργήσει το σύνολο που έχει στο μυαλό του, χρειάζεται κατάλληλα «υλικά».

Και η διοίκηση φρόντισε να του τα δώσει.

Το φετινό ρόστερ ενισχύθηκε με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά.

Ξεχωρίζουν ο αριστεροπόδαρος Χιλιανός αμυντικός χαφ Λουίς Φελίπε Γκαγέγκος, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Μιγκέλ Τοράλ, ο 30χρονος χαφ Μικ Φαν Ντάϊνεν, ο πολλά υποσχόμενος εξτρέμ του ΠΑΟΚ Λάζαρος Λάμπρου που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού, αλλά και ο διεθνής φορ Φιορίν Ντουρμισάι που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Oι πρεμιέρες είθισται να κρύβουν εκπλήξεις, όμως στον συγκεκριμένο αγώνα, εύκολα ή δύσκολα, ο Άρης αναμένεται να επικρατήσει. Το στοίχημα για την ομάδα του Μάντζιου είναι να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου – να πάρει δηλαδή τη νίκη αποδίδοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο.

Αν ρίξουμε μια ματιά στην προϊστορία των αναμετρήσεων θα διαπιστώσουμε πως η παράδοση είναι με το μέρος των γηπεδούχων, καθώς στις 40 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην έδρα τους για το Πρωτάθλημα, μετρούν 28 νίκες και μόλις πέντε ήττες, ενώ σε επτά παιχνίδια δεν υπήρξε νικητής.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 (14/3/2021) και 3-1 (6/6/2020). Η τελευταία φορά που οι Κρητικοί πήραν βαθμό εκτός έδρας από τους «κιτρινόμαυρους» ήταν στις 24/8/2019 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, με το ματς να λήγει 1-1.

Το Πρωτάθλημα της Superleague επιτέλους αρχίζει και η εξέδρα αποκτά ξανά παλμό. Αυτό που εσείς θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είτε βρίσκετε στο «πέταλο» είτε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, είναι πως για Στοίχημα Ποδόσφαιρο ο καλύτερος προορισμός είναι εδώ.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ