Ποδόσφαιρο

Τελικός UEFA Σούπερ Καπ στις 14 Αυγούστου

UEFA_Super_Cup_final_14_August_2019

Ο τελικός του UEFA Super Cup είναι ένα παιχνίδι που όλοι αναμένουμε πως και πως. Λίβερπουλ και Τσέλσι θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Vodafone Park, το γήπεδο της Μπεσίκτας, και θα διεκδικήσουν το κύπελλο που θα τους φέρει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο τελικός θα είναι αγγλική υπόθεση, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς οι αγγλικοί «εμφύλιοι» είναι πλούσιοι σε δράση και θέαμα. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε όλα όσα ξέρουμε για το παιχνίδι του τελικού και θα παρουσιάσουμε τις αποδόσεις και τα προγνωστικά στο αθλητικό στοίχημα για να είστε έτοιμοι και οργανωμένοι πριν την έναρξη του αγώνα.

Λίγα λόγια για το UEFA Σούπερ Καπ

Το UEFA Σούπερ Καπ είναι μια ετήσια ποδοσφαιρική αναμέτρηση που διοργανώνεται από την UEFA. Στο παιχνίδι του τελικού του Σούπερ Καπ διαγωνίζονται οι δυο πρωταθλητές από τα δυο βασικά Ευρωπαϊκά τουρνουά, το Champions League και το Europa League. Το φετινό UEFA Σούπερ Καπ θα είναι το 44ο στην σειρά, και θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή την στιγμή, την πρωτιά σε τίτλους σούπερ Καπ έχει η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν με 5 τίτλους η κάθε μια, ενώ η πρωταθλήτρια για το 2018 ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης με συνολικά 3 τίτλους.

Ο τελικός μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι

Οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί ξανά σε τελικούς Σούπερ Καπ, και μάλιστα έχουν και οι δυο στην κατοχή τους από έναν τίτλο. Συγκεκριμένα η Λίβερπουλ βρέθηκε σε τελικό το 1977, 1978, 1984, 2001 και 2005 με 3 νίκες την πρώτη χρονιά και τις δυο τελευταίες, ενώ η Τσέλσι έχει να κερδίσει από το 1998, παρόλο που βρέθηκε και πάλι στον τελικό το 2012 και το 2013. Αυτός ο τελικός αποτελεί πρωτιά για το Σούπερ Καπ, αφού πρώτη φορά θα δούμε δυο αγγλικές ομάδες να αναμετριόνται στην διοργάνωση, μετά και από αγγλικούς «εμφύλιους» και στα δυο πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρουμε για όσους δεν θυμούνται πως ο φετινός τελικός στο Champions League έγινε μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ φιναλιστ στο Europa League ήταν η Τσέλσι και η Άρσεναλ. Στο παρελθόν είχαμε φυσικά αναμετρήσεις από ομάδες της ίδιας χώρας, και συγκεκριμένα από την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά ποτέ αγγλικούς συλλόγους. Μάλιστα, το UEFA Σούπερ Καπ θα γυρίσει για πρώτη φορά στην Αγγλία, μετά την νίκη της Λίβερπουλ το 2005. Η ερώτηση είναι σε ποια πόλη θα επιστρέψει;

Αποδόσεις στοιχήματος

Οι αθλητικές ιστοσελίδες στοιχήματος δίνουν αυτή την στιγμή ξεκάθαρο προβάδισμα στην Λίβερπουλ, όπως είναι αναμενόμενο με απόδοση 1,70 για τον άσσο και 4,50 για το διπλό, ενώ η ισοπαλία έρχεται στο 3,75. Για όσους θέλουν να παίξουν τον συγκεκριμένο αγώνα, αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία πονταρισμάτων, όπως ποντάρισμα για τα συνολικά γκολ του αγώνα και της κάθε ομάδας ξεχωριστά, αλλά και γκολ και σκορ στο ημίχρονο, τελικό, πέναλτι, ακριβές σκορ αγώνα και ημιχρόνου κλπ. Σημειώνουμε πως σε όλα σχεδόν τα πονταρίσματα η Λίβερπουλ έχει χαμηλότερη απόδοση, μιας και είναι το φαβορί του παιχνιδιού.

Ανάλυση ομάδων

Τόσο οι Κόκκινοι όσο και οι Μπλε έχουν εξαιρετικά ταλαντούχους και διάσημους παίκτες που μπορούν να φέρουν μια νίκη στην ομάδα τους. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ θα έχει στην διάθεση της το μοναδικό επιθετικό τρίο με τον Mohammed Salah, Roberto Firmino και Sadio Mane. Μάλιστα, οι τρεις αυτοί αθλητές έχουν αποδείξει και με το παραπάνω τις δυνάμεις τους, ειδικά μετά και την μοναδική εμφάνιση τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Aναμένεται να δούμε αν ο Mane θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Τσέλσι, καθώς η απουσία του μπορεί να δώσει πλεονέκτημα στους αντιπάλους τους. Το νούμερο 10 της Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό του Africa Cup of Nations, και αν συμμετάσχει στον τελικό θα έχει 10 μέρες περίπου για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι – για την ώρα όμως απολαμβάνει τις διακοπές του. Αντίθετα, οι Μπλε ξεκινάνε με νέο προπονητή, και συγκεκριμένα τον Frank Lampard, ο οποίος αντικαθιστά τον Maurizio Sarti και έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά με την Τσέλσι στην έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα δυο παράμετροι που θα επηρεάσουν σίγουρα το αποτέλεσμα κατά της Τσέλσι είναι το γεγονός ότι δεν θα έχει αρκετό χρόνο να ξεκουραστεί και δεν θα έχει στο line-up της έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα θα παίξει την Κυριακή της ίδιας εβδομάδας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η μεταγραφή του Eden Hazard στην Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην ομάδα. Από την άλλη η Λίβερπουλ θα έχει κάτω από τα δοκάρια έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες αυτή την στιγμή, τον Allison. Υπενθυμίζουμε πως ο Allison και ο Firmino βοήθησαν την Βραζιλία να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα, ενώ ο Salah στάθηκε επάξια στο πλευρό της Αιγύπτου στο Africa Cup of Nations. Και οι τρεις έχουν επιστρέψει για προπόνηση από την Δευτέρα στην Λίβερπουλ, κάτι το οποίο χαροποιεί ιδιαίτερα τον προπονητή Jurgen Klopp, που θα μπορέσει να τους «αξιοποιήσει» στον τελικό με την Τσέλσι.

Διαμαρτυρίες των οπαδών για τα εισιτήρια

Κάτι το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά τα μέσα ενημέρωσης και τις αθλητικές ειδήσεις είναι και οι έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών και των δυο ομάδων σχετικά με τα λιγοστά διαθέσιμα εισιτήρια για τον αγώνα. Μετά το φιάσκο του τελικού του Europa League στο Μπακού, με το μισογεμάτο γήπεδο και την απογοήτευση των φανς που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ομάδα τους στον τελικό, έχουμε ένα ακόμα «φάουλ» από μεριάς της UEFA. Αν και το γήπεδο της Μπεσίκτας χωράει 38.000 κόσμο, κάθε ομάδα θα λάβει κάτι παραπάνω από 5.000 εισιτήρια. Μην ξεχνάτε, ότι σχετική αναστάτωση είχε προκύψει και στον τελικό του Champions League, όπου δόθηκαν περιορισμένες θέσεις στους συλλόγους των δυο φιναλιστ. Αναμένουμε να δούμε αν ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη θα θυμίσει την απόλυτη αποτυχία του Μπακού. Σε κάθε περίπτωση όμως, και ο τελικός του Europa League μας έδωσε θέαμα και μοίρασε συγκινήσεις, επομένως από αγωνιστικής πλευράς είμαστε σίγουροι πως κάθε άλλο παρά …αποτυχία θα είναι και το παιχνίδι στο Vodafone Park!

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ