Τένις

Wimbledon 2019 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Wimbledon 2019 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Με τα δυο από τα τέσσερα Grand Slams να έχουν τελειώσει, φαίνεται πως τα φαβορί και οι μεγάλοι παίκτες συνεχίζουν να επικρατούν στα γήπεδα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί νέοι και ταλαντούχοι παίκτες που ετοιμάζονται να δείξουν την αξία τους και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο νέο Grand Slam που ξεκινάει στο Wimbledon. Το διάσημο τουρνουά ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου με τους τελικούς της διοργάνωσης, με τα προγνωστικά και οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν αρχίσει ήδη να βγαίνουν. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις αποδόσεις για την κατηγορία των ανδρών και των γυναικών όπως διαμορφώνονται αυτή την στιγμή, και θα αναλύσουμε τους κορυφαίους παίκτες για να ξέρετε τι να περιμένετε από το φετινό Wimbledon 2019 και να οργανώσετε το live στοίχημα σας.

Προγνωστικά για Wimbledon 2019 στους άνδρες

Το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο στο τρίτο Grand Slam της χρονιάς είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος κέρδισε την πρώτη θέση και στην περσινή διοργάνωση και είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή την στιγμή στην καριέρα του. Συμπληρώνοντας την τριάδα με τους αγαπημένους παίκτες για την πρώτη θέση, έχουμε τον Roger Federer  και τον Rafael Nadal, με ένα μικρό πλεονέκτημα του πρώτου έναντι στον δεύτερο. Είναι προφανές πως οι τρεις κορυφαίοι παίκτες αυτή τη στιγμή στο τένις θα είναι και αυτοί που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους και θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό και να κερδίσουν. Είναι γεγονός πως αυτή η πρόβλεψη δύσκολα θα αλλάξει, αφού τα ονόματα που προαναφέρθηκαν έχουν αποδείξει την αξία τους και έρχονται με όλες τους τις δυνάμεις στο Wimbledon. Ακόμα κάποια ονόματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι φυσικά ο Alexander Zverev, ο Juan Marin del Porto, ο Milos Raonic και ο Marin Cilic.

Novak Djokovic

Το όνειρο του νούμερο ένα τενίστα στον κόσμο ήταν να κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam σε μια σεζόν. Αν και ο ίδιος είχε μια εξαιρετική πορεία στο Γαλλικό Όπεν, έχασε στα ημιτελικά από τον Dominic Thiem, ο οποίος είναι από τους πιο δυνατούς παίκτες στα χωμάτινα γήπεδα. Η μοναδική μονομαχία τους διήρκεσε 5 σετ, και η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν ο Djokovic πέρναγε στον τελικό, οι πιθανότητες του να κερδίσει τον Rafael Nadal ήταν μικρές. Ωστόσο, η παρουσία του στο Rolland Garros μας έδειξε πως είναι σε εξαιρετική φόρμα και επανέρχεται σε ένα από τα αγαπημένα του τερέν, τα γήπεδα με γρασίδι του Wimbledon. Ο Djokovic έχει ήδη στην κατοχή του τέσσερις τίτλους στο Wimbledon, και οι δυο αντίπαλοι του, o Nadal  και ο Federer μπορούν να νικηθούν, ειδικά σε αυτά τα γήπεδα. Αν δεν είναι ο μεγάλος νικητής, τότε θα είναι σίγουρα εκείνος που θα πρέπει να ξεπεράσει αυτός που θα πάρει τελικά το κύπελλο.

Roger Federer

Η αλήθεια είναι πως η ηλικία του Roger Federer θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εχθρό του στο φετινό Wimbledon. Αν και παραμένει ανάμεσα στους κορυφαίους του τένις, τα χρόνια του αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο, και η εμφάνιση του στο Rolland Garros δεν ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική. Ομολογουμένως, το παιχνίδι σε χωμάτινο γήπεδο είναι το αδύναμο σημείο του, για αυτό και αναμένουμε έναν διαφορετικό Federer στο Wimbledon. Ο ίδιος αγαπά πολύ το γρασίδι και έχει κερδίσει συνολικά 8 τίτλους στο Wimbledon. Είναι εξαιρετικά επιθετικός παίκτης και σίγουρα τα γήπεδα του Λονδίνου θα του δώσουν το αβαντάζ που θέλει για να βρεθεί τουλάχιστον ανάμεσα στους 4 πρώτους και γιατί όχι και στον τελικό. Αν έπρεπε να διαλέξουμε, τότε φαίνεται πως ο τίτλος στο Wimbledon μπορεί να παιχτεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Djokovic.

Rafael Nadal

Η κυριαρχία του Nadal στο χωμάτινο γήπεδο του Παρισιού είναι αδιαμφισβήτητη. Πόσο καλά θα τα πάει όμως ο Ισπανός στο Λονδίνο; Όλοι ξέρουμε πως το γρασίδι δεν είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, και παρόλο που έχει μια εξαιρετική εμφάνιση μέχρι στιγμής, δεν περιμένουμε θαύματα από τον Ισπανό, ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει τον Djokovic και τον Federer.

Προγνωστικά για Wimbledon 2019 στις γυναίκες

Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αφού δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στην διοργάνωση. Οι τέσσερις κορυφαίες παίκτριες αυτή την στιγμή είναι η Serena Williams, η Ashleigh Barty και η Naomi Osaka, χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις μεταξύ τους αποδόσεις. Εξάλλου, κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα των τελευταίων 10 Grand Slams θα δει πως το καθένα από αυτά έχει κερδηθεί από διαφορετική παίκτρια, με μοναδική εξαίρεση την Osaka που σήκωσε δυο φορές το κύπελλο. Έτσι, το τένις των γυναικών φαίνεται πως είναι άκρως απρόβλεπτο, γεγονός που σημαίνει πως θα βρείτε αρκετά καλές και υψηλές αποδόσεις ακόμα και ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του τένις.

Serena Williams

Θα ξεκινήσουμε με την Serena Williams μιας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο τένις παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι πως η τενίστρια δεν φαίνεται να είναι σε φόρμα, και αν κρίνουμε από την εμφάνιση της στο Γαλλικό Όπεν, τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα όσον αφορά το Λονδίνο. Αν δεν αλλάξει κάτι, η Williams φαίνεται πως δεν θα διεκδικήσει τίτλο, ενώ αμφιβάλλουμε και για το αν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ashleigh Barty

Η Barty ήταν πραγματικά εξαιρετική στο French Open όπου κατάφερε να πάρει και την πρώτη θέση, σε έναν τελικό που κυριολεκτικά συνέτριψε την αντίπαλο της. Είναι ίσως το μόνο όνομα που βλέπουμε πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στον τελικό του Wimbledon και γιατί όχι να κατακτήσει ακόμα ένα Grand Slam για φέτος. Έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα, είναι ήρεμη και έχει τεράστια ποικιλία στον τρόπο που παίζει και στις κινήσεις που διαλέγει. Μάλιστα, η ίδια έχει δηλώσει πως τα χωμάτινα γήπεδα δεν είναι τα αγαπημένα της και η Αυστραλιανή προτιμά να παίζει στο γρασίδι, οπότε καταλαβαίνετε πως περιμένουμε μια μοναδική εμφάνιση νικητή.

Naomi Osaka

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η Osaka είναι η μόνη που έχει κερδίσει δυο τίτλους στα τελευταία 10 Grand Slam. Μάλιστα, η Γιαπωνέζα παίκτρια ήταν άψογη στο US Open 2018 και στο Αυστραλιανό Όπεν του 2019. Ο τραυματισμός της μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την επίδοση της, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για μια σκληρή παίκτρια με ταλέντο που μπορεί να βρεθεί στον τελικό και την κορυφή αν έχει επανέλθει πλήρως η σωματική της υγεία.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ