Τένις

Συμβουλές και αποδόσεις για το τουρνουά Roland Garros

Tips and odds for the Roland Garros Tournament

Το Roland Garros είναι ένα από τα πιο διάσημα τουρνουά τένις στον κόσμο και ένα από τα πιο δυνατά αθλητικά event στην Ευρώπη. Το French Open 2019 έχει ήδη ξεκινήσει και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τους μεγάλους ημιτελικούς και τελικούς αυτής της εβδομάδας. Τα βλέμματα όλων είναι σίγουρα στραμμένα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Rafael Nadal, ο οποίος θα προσπαθήσει να διατηρήσει το φανταστικό σερί του με την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων των προηγούμενων γύρων, και θα δούμε πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις και τα πονταρίσματα στο live στοίχημα ενόψει των μεγάλων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Το 2ο από τα 4 ετήσια Grand Slam θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και αναμένουμε να δούμε ποιος θα βρεθεί στην κορυφή των χωμάτινων γηπέδων στο Παρίσι.

Men’s Singles

Αναμφίβολα, το ματς που περιμένουμε όλοι πως και πως είναι αυτό μεταξύ Nadal και Federer, το οποίο αν και ημιτελικός έχει τον αέρα τελικού μεταξύ «αιωνίων» αντιπάλων. Οι μονομαχίες μεταξύ των δυο παικτών έχουν γράψει ιστορία – θυμάστε τον τελικό στο Wimbledon το 2008; Δυο παίκτες με εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που προσφέρουν μοναδικό θέαμα και αξέχαστες στιγμές για τους οπαδούς του αθλήματος. Μένει να δούμε αν θα μεγαλώσει η διαφορά μεταξύ των δυο ή αν ο Federer θα κερδίσει και θα καταφέρει να μειώσει το συνολικό 23-15 στις μεταξύ τους μονομαχίες. Μάλιστα, στα χωμάτινα γήπεδα ο Nadal προηγείται με 13-2 νίκες στις 15 συνολικές του μονομαχίες με τον Federer, συμπεριλαμβανομένων ημιτελικών και τελικών το 2005, 2006, 2007, 2008 και 2011.

Ο προημιτελικός στο Γαλλικό Όπεν Ανδρών μεταξύ του Nadal και του Ιάπωνα Nishikori ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος υπέρ Nadal. Ο Ισπανός κέρδισε με 6-1, 6-1 και 6-3 τον αντίπαλο του σε έναν αγώνα που διήρκησε μια ώρα και 50, με μια ώρα διακοπή λόγω βροχής. Εξίσου φορμαρισμένος βέβαια είναι και ο Djokovic, ο οποίος έρχεται ανίκητος στα προημιτελικά, και αφού έχει κάνει πραγματικά βόλτα στο φετινό τουρνουά και δεν έχει χάσει ούτε ένα set. Ο ίδιος θα διεκδικήσει το 4ο συνεχόμενο του Grand Slam, και είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να αποσπάσει τον τίτλο από τον Nadal αν βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό.

Ημιτελικός Nadal – Federer

Ο αγώνας της Παρασκευής θα είναι το πρώτο αναμεταξύ τους παιχνίδι από τον Οκτώβριο του 2017 όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Shanghai Masters, με τον Federer νικητή με 2-0 set. Σε τουρνουά Roland Garros έχουν βρεθεί 5 φορές αντιμέτωποι, με τον Nadal να επικρατεί και στους πέντε αγώνες. Φαίνεται πως τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Federer αν σκεφτεί κανείς πως έχει να αντιμετωπίσει ένα καλά φορμαρισμένο Nadal, ο οποίος έχει κάνει μα εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα στο τουρνουά. Παρ’ όλο που ο Federer έχει κερδίσει τον Nadal στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις τους σε διαφορές διοργανώσεις, οι πιθανότητες φαίνεται πως είναι εναντίον του. Ο Rafa Nadal έχει στην κατοχή του 11 French Open τίτλους, πραγματικά μοναδικό ρεκόρ για έναν αθλητή του τένις. Ο Federer στα 37 του χρόνια έχει 20 Grand Slam τίτλους, αλλά ο «βασιλιάς» του γαλλικού Open είναι αναμφισβήτητα ο Nadal. Και οι δυο παίκτες έχουν χάσει μόλις ένα σετ στην φετινή διοργάνωση οπότε σίγουρα αναμένουμε μια μοναδική μάχη.

®Οι αποδόσεις των πονταρισμάτων όπως διαμορφώνονται αυτήν την στιγμή δείχνουν την ξεκάθαρη προτίμηση τους προς τον Nadal, και δίκαια, αφού ο τενίστας είναι χωρίς καμία αμφιβολία το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για τον ημιτελικό αλλά και για τον τελικό του Roland Garros.

Women’s Singles – Ημιτελικός Konta – Vondroušová

Ο προημιτελικός Konta – Stephens ήθελε την δεύτερη ως το φαβορί, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως η Konta θα είναι αυτή που θα υπερισχύσει. Η Αμερικανίδα διέψευσε όσους ήθελαν στον ημιτελικό την Βρετανίδα Stephens και πήρε άξια την νίκη και την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα στατιστικά της στο φετινό Roland Garros ήταν σαφώς καλύτερα, και η ίδια θα βρεθεί την Παρασκευή στον Ημιτελικό εναντίον της  Vondroušová. Η αθλήτρια από την Τσεχία θα συμμετάσχει στον πρώτο ημιτελικό Grand-Slam της καριέρας της. Η ίδια βρίσκεται στην θέση 38 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Konta είναι στην θέση 26. Βέβαια, η κατάταξη μάλλον δεν έχει καμία σημασία αφού και οι δυο αντίπαλοι τους στα προημιτελικά ήταν σε καλύτερη θέση, και όμως έχασαν. Η Konta και η Vondroušová αναμετρούνται για πρώτη φορά σε WTA, με την πρώτη σε τρομερή φόρμα αφού έχε φτάσει σε τελικό και στα δυο WTA σε Μαρόκο και Ιταλία πριν φτάσει στο Παρίσι.

Αντίπαλος στο φετινό Rolland Garros …η βροχή!

Με απανωτές αναβολές ξεκίνησε η Τετάρτη, με τα προγραμματισμένα παιχνίδια των προημιτελικών των γυναικών να πηγαίνουν τελικά για την Πέμπτη, μαζί με τον αγώνα Djokovic-Zverev. Καθ’ όλη την εβδομάδα τα σύννεφα στο Παρίσι ήταν απειλητικά πάνω από τα γήπεδα του Rolland Garros, και τελικά άνοιξαν οι ουρανοί από το πρωί της 5/6. Προηγουμένως είχαν διακοπεί ορισμένες αναμετρήσεις, ενώ άλλες ολοκληρώθηκαν μόνο με λίγες ψιχάλες. Αναμένεται να δούμε πως θα εξελιχθούν τα παιχνίδια της Παρασκευής που η πρόγνωση του καιρού δείχνει και πάλι βροχή. Βέβαια, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει, και παρ’ όλο που η βροχή τους χαλάει λίγο τα σχέδια και πιέζει το πρόγραμμα του τουρνουά, όλοι επιβεβαιώνουν πως οι τελικοί το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά.

Λίγα λόγια για το Roland Garros

Το French Open είναι ένα από τα τέσσερα Grand Slam στον κόσμο και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Παρίσι στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι το 2ο τουρνουά Grand Slam μέσα στον χρόνο, με τα άλλα τρία Grand Slam είναι φυσικά το Αυστραλιανό Open, το Wimbledon και το US Open. Το French Open είναι επίσημα γνωστό ως Rolland, είναι το μόνο Grand Slam σε γήπεδο χώματος και το νούμερο ένα τουρνουά τέτοιου είδους στον κόσμο. Το Rolland Garros ιδρύθηκε το 1891 και μέσα στα 128 χρόνια ζωής του έχουμε απολαύσει 122 τουρνουά, με το φετινό να αποτελεί το 123ο French Open στην ιστορία. Ο φετινός νικητής διεκδικεί το βραβείο των 42,661,000€. Ο κάτοχος του Rolland Garros στο men’s singles είναι ο Rafael Nadal, ο οποίος έχει και τους περισσότερους τίτλους Rolland Garros από κάθε άλλο παίκτη (11). Στις γυναίκες η Simona Halep θα προσπαθήσει να κρατήσει και φέτος τον τίτλο της στο τουρνουά, ενώ τα περισσότερα women’s singles έχει στην κατοχή της η Chris Evert, μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες η οποία έχει βγει στην σύνταξη εδώ και αρκετά χρόνια.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ