Ποδόσφαιρο

UEFA Champions League – ανάλυση Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας

Crvena-Zvezda-vs-Olympiacos-CL

Η 65η σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε, και 32 από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μπαίνουν στον αγώνα για την διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης. Στην μάχη των πρωταθλητριών βρίσκεται και ο δικός μας Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος στον όμιλο του με την Μπάγερν Μονάχους, τον Ερυθρό Αστέρα και την Τότεναμ. Ο δρόμος για τον τίτλο φαίνεται δύσβατος για τους ερυθρόλευκους, μετά και από την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα στατιστικά και την έκβαση του αγώνα, καθώς και την γενικότερη κατάσταση του Ολυμπιακού στην διοργάνωση μέχρι στιγμής. Ακόμα, παρακάτω θα βρείτε ένα overview της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, για να οργανώσετε το στοίχημα σας και να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι για τους επόμενους αγώνες.

Ο αγώνας Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα

Το παιχνίδι στο Βελιγράδι ξεκίνησε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο. Η συνέχεια, όμως, κάθε άλλο παρά καλή δεν ήταν για τους ερυθρόλευκους. Μπαίνοντας στο γήπεδο για το δεύτερο μισό του αγώνα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Μπεντζιά. Τέσσερα μόλις λεπτά μετά από την κόκκινη κάρτα, ο Ερυθρός Αστέρας ισοφάρισε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, αν και ήταν ολοφάνερο ότι η ζυγαριά γέρνει πλέον στους Σέρβους, οι οποίοι μετά το διάλειμμα είχαν μπει δυναμικά στον αγώνα και απειλούσαν πολύ περισσότερο την εστία του Ολυμπιακού. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός δέχθηκε δυο ακόμα γκολ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-1.

Τι πήγε στραβά στο Βελιγράδι;

Σίγουρα καθοριστική ήταν η αποβολή του Μπεντζιά, αφού ήταν προφανές ότι μετά από αυτή όλη η ομάδα έπεσε. Ο Ολυμπιακός φανερά εκνευρισμένος, καθώς πίστευε πως η 2η κίτρινη κάρτα και η αποβολή του Αλγερινού ήταν άδικη, άφησε την ψυχολογία του να τον επηρεάσει και κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και ήταν καταλυτική η αποβολή για την έκβαση του αγώνα, καθώς παίκτες και επιτελείο φαίνεται πως σταμάτησαν να λειτουργούν σωστά μετά το 62’. Είναι προφανές ότι η καλή επίδοση στα πρώτα 45’ δεν εγγυάται το αποτέλεσμα, και όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά. Τι πήγε στραβά, λοιπόν; Έφταιξαν κάποιοι παίκτες που δεν ήταν στο 100% τους στο Βελιγράδι; Έφταιξαν οι επιλογές του προπονητή και οι αλλαγές στον αγώνα; Επηρεάστηκε από τον εκνευρισμό του ο Ολυμπιακός και τα «παράτησε»; Το πιο πιθανό είναι πως έφταιξαν λίγο πολύ όλα μαζί, και η ευθύνη μένει στο τεχνικό επιτελείο να διαπιστώσει και να διορθώσει αυτό που πήγε λάθος.

Τα επόμενα βήματα στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς καμία νίκη μετά από 10 παιχνίδια στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, σερί ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους που συνήθως πηγαίνει πολύ καλύτερα στα παιχνίδια του στην Ευρώπη. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι αυτή με την Μπάγερν Μονάχους στις 22 Οκτώβρη, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής για την πρόκριση από τους ομίλους. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο για τους ερυθρόλευκους αφού έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά φορμαρισμένη Μπάγερν που βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς και δυο νίκες. Μετά από το παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Γερμανία για μια ακόμα μάχη με την Μπάγερν, ενώ μετά θα αντιμετωπίσει και πάλι την Τότεναμ στην Αγγλία και τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Υπενθυμίζουμε ότι η αναμέτρηση με την Τότεναμ έληξε ισοπαλία 1-1, και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 3η θέση αυτή την στιγμή.

Οι όμιλοι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή των ομίλων, οι ομάδες μας έχουν χαρίσει παιχνίδια πλούσια με δράση, σε φάσεις και γκολ. Αήττητες μέχρι στιγμή είναι η Μπάγερν Μονάχους, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτυ και ο Άγιαξ, κυριαρχώντας στους ομίλους τους με 6 βαθμούς. Ατλέτικο-Γιουβέντους, Ντόρτνμουντ-Μπαρτσελόνα και Ζενίτ-Λυών βρίσκονται ισόβαθμες στην κορυφή με 4 βαθμούς. Ας δούμε αναλυτικά πως έχουν οι όμιλοι μέχρι στιγμής, μετά και το τέλος της δεύτερες αγωνιστικής:

1ος Όμιλος (Α) 2ος Όμιλος (Β) 3ος Όμιλος (C)
Paris Saint-Germain 6 Bayern Muchen 6 Manchester City 6
Brugge 2 Crvena Zvezda 3 Shakhtar Donetsk 3
Galatasaray 1 Olympiakos 1 Dinamo Zagreb 3
Real Madrid 1 Tottenham 1 Atalanta 0
3ος Όμιλος (D) 4ος Όμιλος (E) 5ος Όμιλος (F)
Atlentico de Madrid 4 Napoli 4 Dortmund 4
Juventus 4 Salzburg 3 Barcelona 4
Lokomotic Moskva 3 Liverpool 3 Internazionale Milano 1
Bayer Leverkusen 0 Genk 1 Slavia Praha 1
6ος Όμιλος (G) 7ος Όμιλος (H)  
Zenit 4 Ajax 6  
Olympique Lyonnais 4 Chelsea 3  
Leipzig 3 Valencia 3  
Benfica 0 Lille 0  

 

Αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τα παιχνίδια στις 2 Οκτωβρίου και οι ομάδες ετοιμάζονται για την έναρξη της τρίτης αγωνιστικής στις 22 του ίδιου μήνα. Την Τρίτη είχαμε τα παιχνίδια Ρεάλ-Μπριζ (2-2), Αταλάντα-Σαχτάρ (1-2), Γαλατάσαραϊ-Παρί Σεν Ζερμέν (0-1), Τότεναμ-Μπάγερν(2-7!), Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός (3-1), Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό (2-0), Γιουβέντους-Μπάγερ (3-0) και Λοκομοτίβ-Ατλέτικο (0-2). Σίγουρα ξεχωρίζουν τα τέσσερα γκολ του Gnabry απέναντι στην Τότεναμ. Η Ρεάλ γλίτωσε τον διασυρμό με την ισοπαλία της με την Μπριζ, ενώ ο Ρονάλντο από την Γιουβέντους πλέον σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας απέναντι στην Μπάγερ. Την Τετάρτη είχαμε τα παιχνίδια Γκενκ-Νάπολι (0-0), Σλάβια Πράγας-Ντόρτνμουντ (0-2), Λίβερπουλ-Σάλτσμπουργκ (4-3), Μπαρτσελόνα-Ίντερ (2-1), Λιλ-Τσέλσι (1-2), Βαλένθια-Άγιαξ (0-3), Λειψία-Λυών (0-2) και Ζενίτ-Μπενφίκα (3-1). Τρομερό παιχνίδι μεταξύ Λίβερπουλ και Σάλτσμπουργκ, με τους κόκκινους να προηγούνται 3-0 και να δέχονται 3 γκολ, ενώ ο Σαλάχ σφράγισε την νίκη της Λίβερπουλ με το τέταρτο γκολ. Μοναδικό ήταν και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 2ο κιόλας λεπτό, αλλά επανήλθε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, και τα δυο γκολ του Σουάρεζ χάρισαν την νίκη στους Καταλανούς.

Η 3η αγωνιστική και τι να περιμένετε από εδώ και πέρα

Η 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά στις 22 Οκτώβρη και σηματοδοτεί την μέση της φάσης των ομίλων για φέτος. Αναμένουμε το παιχνίδι Άγιαξ-Τσέλσι, για να δούμε αν ο Άγιαξ θα κρατήσει την πρώτη θέση με διαφορά ή αν η Τσέλσι θα τον ισοφαρίσει στην κορυφή. Όσο πλησιάζει η 3η αγωνιστική, θα μπορείτε να βρείτε και περισσότερο υλικό για τους μεγάλους αγώνες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ