Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονς Λιγκ – Σύνοψη αγώνων και ανάλυση παιχνιδιού Μπάγερν-Ολυμπιακός 

Champions_League_Summary_Games

Με την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής βρισκόμαστε και επίσημα στην μέση της φάσης των προκριματικών στους 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις ομάδες να δίνουν την δική τους μάχη σε κάθε αγώνα, η αλήθεια είναι πως έχουμε ήδη ξεχωρίσει κάποια φαβορί που πιστεύουμε ότι θα φτάσουν στα τελικά της διοργάνωσης και έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε συνοπτικά πως διαμορφώνονται οι όμιλοι μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής, ποιοι ξεχώρισαν και τι να περιμένουμε στις επόμενες φάσεις. Ακόμα, θα δούμε αναλυτικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν. Οι Γερμανοί έφυγαν με νίκη στο Φάληρο, αλλά ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη μάχη και φαίνεται πως έχει ακόμα ελπίδες για τις επόμενες αγωνιστικές.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής για την Τρίτη

Αν έπρεπε να διαλέξουμε το μεγαλύτερο highlight από τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτό θα ήταν οι συντριπτικές νίκες της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δυο ομάδες έχουν εξασφαλίσει και επίσημα την πρόκριση τους στους 16 του πρωταθλήματος, παραμένοντας αήττητες στους ομίλους τους με 9 βαθμούς η κάθε μια αντίστοιχα. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Αταλάντα με 5-1, ενώ οι Γάλλοι ισοπέδωσαν την Μπριζ με 0-5 στο Βέλγιο. Μαζί τους φαίνεται να πηγαίνει και η Μπάγερν, αφού μετά την νίκη στο Φάληρο παραμένει στην κορυφή αγκαλιάζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Ρεάλ κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στην Τουρκία απέναντι στην Γαλατάσαραϊ με 0-1, ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση που μπορεί να της χαρίσει την πρόκριση, ενώ πρώτη νίκη ήρθε και για την Τότεναμ με 5-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Σαχτάρ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ έμειναν ισόπαλες στο 2-2, η Ατλέτικο κέρδισε την Λεβερκούζεν στην Ισπανία, και η Γιουβέντους πήρε τους 3 βαθμούς που ήθελε απέναντι στην Λοκομοτίβ με 2-1.

Αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής για την Τετάρτη

Οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες της Τετάρτης είχαν αίσιο τέλος για Τσέλσι, Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ. Αξιοσημείωτη είναι φυσικά η νίκη της Τσέλσι απέναντι στον Άγιαξ, η οποία κατάφερε να πάρει 3 βαθμούς στο Άμστερνταμ και να τον ισοφαρίσει με 6 συνολικά βαθμούς στον όμιλο. Η Μπαρτσελόνα άνοιξε από το 3ο κιόλας λεπτό το σκορ στην Πράγα και πήρε την νίκη με 1-2 απέναντι στην Σλάβια, ενώ η Γκενκ έχασε εντός έδρας από την Λίβερπουλ. Highlight αποτελεί σίγουρα το ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Ντόρτμουντ, με την πρώτη να επικρατεί στο γήπεδο της με 2-0. Η Βαλένθια έφυγε από την Γαλλία με ισοπαλία απέναντι στην Λιλ, ενώ η Μπενφίκα κέρδισε εντός έδρας την Λυών. Τελευταία και καλύτερα θα αναφέρουμε τα φανταστικά γκολ της Λειψίας απέναντι στην Ζενίτ, με την πρώτη να κάνει την ανατροπή στην Γερμανία και να παίρνει τελικά την νίκη με 1-2. Ειδικά το δεύτερο γκολ της Λειψίας με το φάλτσο του Σάμπτζερ ήταν πραγματικά ποίημα!

Η κατάταξη στους ομίλους

Η 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε την Τρίτη με τα παιχνίδια του 1ου, 2ου 3ου  και 4ου ομίλου, και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τα παιχνίδια από το 5ο, 6ο, 7ο και 8ο γκρουπ. Η κατάταξη των ομάδων αυτή την στιγμή έχει ως εξής:

1ος Όμιλος 2ος Όμιλος 3ος Όμιλος 4ος Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν 9 Μπάγερν 9 Μάντσεστερ Σίτι 9 Ατλέτικο Μαδρίτης 7
Ρεάλ Μαδρίτης 4 Τότεναμ 4 Σαχτάρ 4 Γιουβέντους 7
Μπριζ 2 Ερυθρός Αστέρας 3 Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 Λοκομοτίβ Μόσχας 3
Γαλατάσαραϊ 1 Ολυμπιακός 1 Αταλάντα 0 Λεβερκούζεν 0

 

5ος Όμιλος 6ος Όμιλος 7ος Όμιλος 8ος Όμιλος
Νάπολη 7 Μπαρτσελόνα 7 Λειψία 6 Άγιαξ 6
Λίβερπουλ 6 Ντόρτμουντ 4 Ζενίτ 4 Τσέλσι 6
Σάλτσμπουργκ 3 Ίντερ 4 Λυών 4 Βαλένθια 4
Γκενκ 1 Σλάβια Πράγας 1 Μπενφίκα 3 Λιλ 1

 

Ολυμπιακός – Μπάγερν

Απολαυστικό και πλούσιο σε γκολ ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν την Τρίτη 22/10. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 23ο λεπτό, ενώ η απάντηση από τους Γερμανούς δεν άργησε να έρθει αφού 11 λεπτά μετά ο Λεβαντόβσκι σκόραρε για το 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και πολύ θέαμα. Στο 62ο λεπτό η Μπάγερν περνά μπροστά στο σκορ με δεύτερο γκολ από τον Πολωνό επιθετικό, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το φανταστικό γκολ του Τολισό για το 1-3 στο 74’. Τέσσερα λεπτά μετά η τύχη ήταν με το μέρος του Γκιγέρμε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το τελικό 2-3. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει την απόδοση της ομάδας και την προσπάθεια της στο γήπεδο. Πράγματι, ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα και δεν παράδωσε τα όπλα μέχρι και την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας φάσεις και απειλώντας την εστία της Μπάγερν. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κυνήγαγε τον βαθμό που τόσο πολύ δικαιούταν, αλλά οι Βαυαροί έφυγαν τελικά με νίκη στο Καραϊσκάκη, διατηρώντας το αήττητο τους μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας ως στόχο πλέον να «κλέψει» την 3η θέση από τον Ερυθρό Αστέρα και να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Απολογισμός και οι στόχοι για τις επόμενες αγωνιστικές

Παρά την ήττα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ αν όλα πάνε τέλεια για την ομάδα του Πειραιά, μπορεί να την δούμε και στην δεύτερη θέση για την πρόκριση στους 16. Η Μπάγερν φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει από τώρα την πρωτιά στον όμιλο της, καθώς όπως είπαμε είναι αήττητη με 9 βαθμούς στην κορυφή. Πίσω της βρίσκεται η Τότεναμ με 4 βαθμούς, η οποία συνέτριψε τον Ερυθρό Αστέρα με 5-0 στην Αγγλία στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας παραμένει στην 3η θέση με 3 βαθμούς, ενώ τελευταίος είναι ο Ολυμπιακός με 1 βαθμό. Απομένουν ακόμα 3 παιχνίδια για τους ερυθρόλευκους. Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Γερμανία για το παιχνίδι του με την Μπάγερν στις 6/11, ενώ στις 26 του ίδιου μήνα θα βρεθεί στην Αγγλία αντιμέτωπος με την Τότεναμ. Για το τελευταίο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στις 11 του Δεκέμβρη, ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο Φάληρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Όπως είπαμε και στην αρχή της παραγράφου, ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει τον αγώνα, καθώς μπορεί να ανέβει στην 3η και 2η ακόμα θέση.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ