Euroleague Μπάσκετ

Euroleague Final-4: Ανάλυση και προγνωστικά για τους δύο σούπερ ημιτελικούς!

Η πιο μεγάλη ώρα… μέχρι την επόμενη, φτάνει για τις τέσσερις φιναλίστ της φετινής Euroleague. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το φετινό τρόπαιο στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το φετινό Final-4 και οι σούπερ αποδόσεις μπάσκετ κάνουν το stoixima σας να ξεχωρίζει!

Final-4, ημιτελικά

24/5, 19:00 Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 1.80 2.02
24/5, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 1.45 2.63

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε ανάλυση

Αν μη τι άλλο η επένδυση που έγινε το καλοκαίρι έπιασε τόπο. Η έλευση του Εργκίν Αταμάν, αλλά και ορισμένων σπουδαίων παικτών, από τον Σλούκα και τον Ναν ως τον Λεσόρ, οδήγησαν τον «εξάστερο» σε Final-4 μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ύστερα από την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ – και με μεγάλο όνειρο το έβδομο τρόπαιο, και πρώτο μετά την εποχή των πρεσβύτερων Γιαννακόπουλων και του Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτς. Ο Αταμάν περιμένει τους Σλούκα και Χουάντσο, που λογικά θα είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη ενάντια στη Φενέρ του (πρώην «πράσινου») Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η οποία Φενέρμπαχτσε, με αρκετό ρίσκο απομάκρυνε τον Δημήτρη Ιτούδη, δίνοντας τα ηνία στον Λιθουανό. Η έλευση του Γιασικεβίτσιους γύρισε τον διακόπτη στην ψυχολογία της ομάδας, η οποία βελτιώθηκε αρκετά εντός παρκέ. Με μειονέκτημα έδρας άφησε εκτός τη Μονακό, επικρατώντας στη σειρά με 3-2. Αρκετά ανεβασμένη, αφού μετράει 7 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις ενώ το απουσιολόγιο είναι λευκό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός ανάλυση

Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης πήρε με άνεση την πρωτιά στη regular season της Euroleague και εξίσου άνετα απέκλεισε τους Βάσκους της Μπασκόνια με… σκούπα ()3-0) στα play offs. Παρά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του (επί σειρά ετών βοηθού του Πάμπλο Λάσο) Τσους Ματέο, παρά τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, η «βασίλισσα» προβάλλει επί δικαίω ως φαβορί για το repeat χάρη στην εμπειρία των Καμπάτσο, Γιουλ και την… αεροπορία ονόματι Ταβάρες. Η «βασίλισσα» μετράει 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια. Πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό του Ντεκ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και τρομερή άμυνα στο Game 5 στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να επικρατήσει δις της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας στα play offs και προκρίθηκε σε τρίτο συνεχόμενο Final 4. Οι Πειραιώτες μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό με το τρίποντο του Μίτσιτς της Εφές στο τέλος (2022) και τον χαμένο τελικό το buzzer beater του Γιουλ της Ρεάλ (2023), ευελπιστούν να μην… τριτώσει το κακό. ΜακΚίσικ και Γκος ταλαιπωρούνταν από ίωση και στομαχικές διαταραχές αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμοι.

Ευρωλίγκα προγνωστικά

Ο Παναθηναϊκός, ευλόγως, προβάλει ως φαβορί στις αποδόσεις αλλά δεν είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι όσο δείχνει. Ίσα ίσα η Φενέρ μπορεί να του βάλει δύσκολα, ειδικά από την περιφέρεια, εξ ου και περιμένουμε το ματς να κριθεί από το καλάθι και στα ριμπάουντ – ήτοι, κομβική η απόδοση του Λεσόρ. Επιπροσθέτως, ο «εξάστερος» μπαίνει συχνά στωικά και με πολλά λάθη στην αρχή των παιχνιδιών του και αποδίδει καλύτερα στο β’ ημίχρονο, ήτοι θα κρατήσουμε το τούρκικο προβάδισμα ως την ανάπαυλα.

Για τους πιο ρισκαδόρους, υπάρχει και το 5.70 της νίκης του ΠΑΟ σε αυτό το σενάριο της… ανατροπής!

Συν τοις άλλοις, παρουσία Ναν ο Παναθηναϊκός έχει υψηλό μέσο όρο σκοραρίσματος αλλά η Φενέρ παίζει καλή άμυνα και θα κρατήσουμε το ενδεχόμενο να μην ξεπεράσουν οι «πράσινοι» τους 79,5 πόντους.

Το έργο του Ολυμπιακού είναι σαφώς πιο δύσκολο αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να σταματήσει τη φετινή Ρεάλ, αυτή είναι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έδειξε τα… δόντια της άλλωστε με την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα και με την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε. Ήτοι, ποντάρισμα στο αουτσάιντερ, κάτι που σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει το σκοράρισμα των Μαδριλένων να κρατηθεί χαμηλά – και δεν αποκλείεται.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ζευγάρι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στον τελικό, σε απόδοση 4.50, δεν περνάει απαρατήρητο!

Euroleague προγνωστικά

  • Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: 2 στο ημίχρονο 2.13
  • Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: 2 ημίχ. / 1 τελ. 5.70
  • Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Παναθηναϊκός under 79,5 π. 1.87
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: 2 2.80
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Ρεάλ Μαδρίτης under 80,5 π. 1.96
  • Ζευγάρι τελικού: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 4.50

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ