Ποδόσφαιρο

Όλα για όλα κόντρα στη Σουηδία

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 συνεχίζονται την Τετάρτη 8/9 με το μενού να περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Óπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο κουπόνι του NetBet Sport, tο ενδιαφέρον στρέφεται στον 2ο προκριματικό όμιλο της Ευρωπαϊκής ζώνης, με την Ελλάδα να υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την φορμαρισμένη Σουηδία σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα «ζωής και θανάτου» για την Εθνική μας.

Μετά την «αυτοκτονία» στην Πρίστινα με αντίπαλο το Κόσοβο, όπου η ελληνική ομάδα δέχθηκε την ισοφάριση  (1-1) στις καθυστερήσεις του αγώνα, η αποστολή της «γαλανόλευκης» για πρόκριση στο Μουντιάλ γίνεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Έπειτα από τρεις αγώνες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με απολογισμό μόλις 3 βαθμούς (ισοπαλίες 1-1 με Ισπανία εκτός, Γεωργία εντός και Κόσοβο εκτός).

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι σαφές πλέον πως το εντός έδρας ματς της Τετάρτης 8/9 κόντρα στη Σουηδία που έχει το απόλυτο νικών στους τρεις αγώνες που έχει δώσει έως τώρα, είναι τελικός.

Το μεγάλο στοίχημα του Τζον φαν Σιπ είναι να αλλάξει την ψυχολογία και την εικόνα της ομάδας μετά το ατυχές αποτέλεσμα απέναντι στο Κόσοβο. Και αυτό γιατί η «γαλανόλευκη» πρέπει να πάρει τη νίκη απέναντι στους Σκανδιναβοι ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες πρόκρισης σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η αποστολή της κάθε άλλο παρά εύκολη είναι ειδικά αν παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ το πρόσωπο που έδειξε στην Πρίστινα, το οποίο ομολογουμένως δεν ήταν καλό. Το 3-5-2 με το οποίο παρέταξε ο φαν Σιπ την ομάδα μάλλον μπέρδεψε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που υπέπεσαν σε πολλά λάθη χωρίς παράλληλα να μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Απέναντι στη Σουηδία που έχει συντελεστή τερμάτων 6-1, η Ελληνική ομάδα πρέπει να «μεταμορφωθεί». Η νίκη είναι μονόδρομος και αν θέλει να την διεκδικήσει θα πρέπει να παρουσιάσει το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο.

H ομάδα του Γιαν Όλοφ Άντερσον από την άλλη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση γεγονός που φάνηκε και στο ματς με την Ισπανία στη Σόλνα. Παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (Σολέρ 4′), κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ίσακ (5′) και Κλάεσον (57′).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους «Φούριας Ρόχας» σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 28 χρόνια και 66 αναμετρήσεις!

Μετά από τρεις αγώνες, οι Σουηδοί φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς έχοντας νικήσει κατά σειρά τις: Γεωργία (1-0 εντός), Κόσοβο (3-0 εκτός) και Ισπανία (2-1 εντός).

Ελλάδα και Σουηδία έχουν αναμετρηθεί συνολικά επτά φορές στο παρελθόν με τις νίκες να είναι μοιρασμένες. Δύο φορές νικήτρια αναδείχθηκε η «γαλανόλευκη» (2-1 σε φιλικό του 1981 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και 2-1 σε φιλικό που έγινε στο Νόρκεπινγκ το 2003), ενώ δύο νίκες έχουν και οι Σκανδιναβοί (9-0 στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας το 1920 και 2-0 στο πλαίσιο του Euro 2008).

Σε τρεις αγώνες φιλικού χαρακτήρα δεν υπήρξε νικητής (0-0 το 1986 στο Μάλμε, 2-2 στην Αθήνα το 1991 και 2-2 στη Θεσσαλονίκη το 2002).

Αυτό που εσείς δεν θα πρέπει να ξεχνάτε είναι πως για Στοίχημα Ποδόσφαιρο βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ