Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονς Λιγκ – Σύνοψη αγώνων και η πρόκριση στους 8

champions league

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει να κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές …μέχρι και το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα. Τα πρώτα παιχνίδια της δεύτερης φάσης των 16 ολοκληρώθηκαν και οι ομάδες που αγκάλιασαν την πρόκριση στους 8 ίσως να μην είναι αυτές που περιμέναμε. Η Αταλάντα και η Λειψία που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, η Ατλέτικο πήγε κόντρα στα προγνωστικά και κυριάρχησε απέναντι στην κορυφαία Λίβερπουλ, ενώ η Παρί κέρδισε τους «δαίμονες» της και πέρασε στα προημιτελικά. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τους αγώνες των παραπάνω ομάδων, αλλά και τα προγραμματισμένα παιχνίδια για την επόμενη εβδομάδα, με τα οποία θα κλείσει η φάση των 16.

Η Λειψία επικράτησε εύκολα της Τότεναμ

Η Λειψία παρότι είναι πρωτάρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε εύκολα και δίκαια της Τότεναμ και πήρε με την αξία της την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Οι Γερμανοί είχαν ήδη το προβάδισμα μετά το 0-1 μέσα στην Αγγλία, και πήραν περίπατο την νίκη εντός έδρας με 3-0. Η Λειψία φαίνεται πως είναι σε εξαιρετική φόρμα φέτος, κάτι που επιβεβαίωσε μετά το άνετο 3-0. Η ομάδα του Νάγκελσμαν προηγήθηκε από το 10’ με γκολ του Σάμπιτσερ, ενώ ο ίδιος σκόραρε και πάλι 11 λεπτά μετά. Η Λειψία είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο γήπεδο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τότεναμ, και το αποκορύφωμα ήρθε λίγα λεπτά πριν το τέλος με το γκολ του Φόρσμπεργκ στο 87’. Ομολογουμένως δεν σοκαριστήκαμε πολύ από την πρόκριση της Λειψίας, δεδομένου ότι η ίδια παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο φέτος και η ομάδα του Μουρίνιο έχει πολλά προβλήματα εδώ και καιρό.

Θρίαμβος της Αταλάντα μέσα στην Ισπανία

Η αλήθεια είναι πως η Βαλένθια έπρεπε να ανατρέψει το πολύ κακό 0-4 του πρώτου παιχνιδιού με την Αταλάντα, κάτι το οποίο ήταν πολύ δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι η πορεία των Ιταλών μέχρι στιγμής είναι καταπλητική. Οι Ισπανοί έκαναν την προσπάθεια τους, αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή και έτσι έχασαν 3-4 στο άδειο Μεστάγια. Ο Ίλιτς είχε μια ονειρική εμφάνιση και σκόραρε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Η Αταλάντα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με πέναλτι και γκολ στο 3ο λεπτό, ακολούθησε η ισοφάριση από τα πόδια του Γκαμέιρο στο 21’, ενώ οι ομάδες πήγα στα αποδυτήρια με τους Ιταλούς να προηγούνται 1-2 μετά και από δεύτερο πέναλτι στο 43’. Η Βαλένθια μπήκε δυναμικά και ισοφάρισε και πάλι με τον Γκαμέιρο στο 51’ και προηγήθηκε στο 67’ με γκολ του Φεράν. Ο Ίλιτς, όμως, είναι ασταμάτητος και δεν είχε τελειώσει την εμφάνιση του για το βράδυ. Έτσι, απάντησε 4 λεπτά μετά το γκολ του Γκαμέιρο, και 10 λεπτά μετά στο 82’ έδωσε το τελευταίο κτύπημα στην Βαλένθια για το τελικό 3-4. Η Αταλάντα κατάφερε το ασύλληπτο: να περάσει στα προημιτελικά στο ντεμπούτο της.

Η μεγάλη ανατροπή της Ατλέτικο απέναντι στην Λίβερπουλ

Ήταν πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που ζήσανε οι φίλοι της Ατλέτικο το βράδυ της Τετάρτης. Οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν στην Αγγλία για να αντιμετωπίσουν την Λίβερπουλ του Κλοπ, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα από το προηγούμενο 1-0 στην έδρα τους. Οι κόκκινοι σκόραραν στο 43’ με τον Βαϊναλντουμ και έτσι οδήγησαν το ματς στην παράταση. Η Ατλέτικο σκοράρει αλλά ακυρώνεται από θέση οφσάιντ, και «σκοτείνιασε» με το γκολ του Φιρμίνο στο 4της παράτασης. Οι Ισπανοί δεν τα έχασαν, όμως, και μάζεψαν τις δυνάμεις της για να κάνει την ανατροπή. Την λύση έδωσε ο Γιορέντε, ο οποίος πέρασε στον αγώνα μετά από αλλαγή και έφερε το παιχνίδι στα ίσια με γκολ στο 97’ και σφράγισε την πρόκριση με ένα ακόμα εξαιρετικό γκολ στο 105’. Από εκεί και πέρα η Λίβερπουλ τα έχασε, και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μοράτα στις καθυστερήσεις της παράτασης. Η Ατλέτικο έκανε την μεγάλη ανατροπή και απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο Άνφιλντ, βάζοντας φρένο στην ονειρική πορεία της τη φετινή χρονιά.

Η Παρί νικάει την Ντόρτμουντ (και τον εαυτό της!) και περνά στους 8

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το εξαιρετικό ποδόσφαιρο της Παρί στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, μετά το 2-1 και την επικράτηση της Ντόρτμουντ στο πρώτο αναμεταξύ τους παιχνίδι στην Γερμανία, όλοι φοβόμασταν ότι η Παρί δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα λάθη του παρελθόντος και θα έχανε και πάλι την πρόκριση στους 8. Οι Παριζιάνοι έκαναν την έκπληξη και πήραν μια εύκολη νίκη με 2-0 στην έδρα τους και έτσι προκρίθηκαν στα προημιτελικά, αφήνοντας πίσω τους αποκλεισμούς των περασμένων χρόνων. Το προβάδισμα ήρθε στο 28’ με την κεφαλιά του Νεϊμάρ, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου από τα πόδια του Μπερνάρ. Οι Γερμανοί δεν παραδόθηκαν και προσπάθησαν να αλλάξουν το σκορ στο β’ ημίχρονο, και παρ’ όλο που είχαν κατοχή της μπάλας, έπαιζαν χωρίς στόχο και ανοργάνωτα, απειλώντας πραγματικά με το σουτ του Μπραντ στο 73’. Η Παρί δεν υπέκυψε στην πίεση, είχε ψυχικά αποθέματα, έκανε τελικές ευκαιρίες και στο β’ ημίχρονο και απέδειξε ότι φέτος είναι μια καινούρια χρονιά για αυτήν – μια χρονιά που στοχεύει ψηλά.

Τα τελευταία παιχνίδια στις 17 και 18 Μάρτη

Η φάση των 16 θα ολοκληρωθεί με τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτυ θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας ήδη ένα προβάδισμα 2-1 από τον πρώτο αγώνα. Η Ρεάλ είχε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα πλαίσια του ισπανικού πρωταθλήματος, και υπενθύμισε σε όλους ότι παραμένει η «βασίλισσα» στην Ισπανία. Θα καταφέρει το ίδιο και στην Ευρώπη; Η Σίτυ προηγείται, έχει το πλεονέκτημα της έδρας και δεδομένου ότι η μάχη για την Πρέμιερ Λιγκ έχει τελειώσει, η ομάδα έχει συγκεντρωθεί 100% στον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο έργο έχει η Μπαρτσελόνα που καλείται να αντιμετωπίσει την Νάπολι (1-1). Τελευταία έχει πέσει πολύ η απόδοση των Ισπανών και οι Ιταλοί ελπίζουν στην πρόκριση. Ακόμα μια ιταλική ομάδα με δύσκολο έργο είναι η Γιουβέντους, η οποία καλείται να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Λυών. Το παιχνίδι είναι στον αέρα δεδομένης της κατάστασης στην γειτονική μας Ιταλία, και μάλλον θα διεξαχθεί σε ουδέτερη χώρα. Τέλος, η Μπάγερν θα φιλοξενήσει την Τσέλσι κεκλεισμένων των θυρών στην Allianz Arena, έχοντας το πλεονέκτημα μετά το ευρύ 3-0 στην Αγγλία.

Τρίτη 17/3
Μάντσεστερ Σίτυ 1.62 5.00 Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους 1.47 7.25 Λυών
Τετάρτη 18/3
Μπάγερν Μονάχους 1.42 7.25 Τσέλσι
Μπαρτσελόνα 1.55 6.20 Νάπολι

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ