Ειδήσεις

Το φόρουμ στο Καραϊσκάκη με αντι-Ολυμπιακές ανησυχίες

Πρίν απο λίγο καιρό έγινε ένα φόρουμ στο Καραϊσκάκη με βουλεττές και πολιτικούς φορείς απο ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά. Όπως ήταν φυσικό ακούστηκαν και πολλά παράπονα των φιλάθλων για το ανεξήγητο κυνηγητό που σύμφωνα με τους ίδιους δέχεται ο Ολυμπιακός. Η συζήτηση ήταν ανοικτή και συζητήθηκαν πολλά θέματα. Αρκετά απο όσα ειπώθηκαν, είχαν να κάνουν με την προσπάθεια απο μέρους των αντιπάλων του Ολυμπιακού να χάσει βαθμούς η ομάδα και έτσι να κερδίσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ (κάτι που δέν συνέβει τελικά). Μερικοί απο τους παρευρισκόμενους όπως ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος απο το κόμμα των ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε για τα αρνητικά συνθήματα τα οποία ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Μεταξύ άλλων είπε: “Όταν αντέδρασα εγώ δημόσια για τον Ζουράρι κανένας δεν είπε μπράβο. Όταν βάζει το τρίποντο ο Σπανούλης και πανηγυρίζω μέσα στη Βουλή την άλλη μέρα είμαι στα μανταλάκια. Δεν έχει ανάγκη κανέναν ο Ολυμπιακός. Κανένα φάντασμα δεν μπορεί να εμφανιστεί και να πάρει κάτι από τον Ολυμπιακό. Χτυπάνε πάντα τον πρώτο”. Όπως ήταν φυσικό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταδίκασας τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι. Απο την άλλη, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ενωσης Κεντρώων, ΚΚΕ) καταδίκασαν και αυτοί τον υφυπουργό για τις δηλώσεις του κατά του ολυμπιακού. Ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Κατσαφάδος έκανε την πρόταση να γίνει μια ερώτηση προς την κυβέρνηση μέσα στην Ελληνική βουλή εκ μέρους όλων των βουλευτών του Πειραιά, ανεξάρτητα απο το ποιό κόμμα εκπροσωπούν, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό αθλητισμό και δείχνουν οτι υπάρχει κάποιο σχέδιο κατά του Ολυμπιακού. Όπως είπε ο ίδιος ο κ Κατσαφάδος: “Αυτός ο σύλλογος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό που καταθέτω ως πρόταση, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πολιτική και ιδεολογία, θα μπορούσαμε όλοι οι βουλευτές να κάνουμε επερώτηση στην κυβέρνηση και να ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις”.
Απο το μέρος της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αρνήθηκε οτι υπάρχει οποιουδήποτε είδους αντι-ολυμπιακό σχέδιο και ανέφερε οτι όλους τους τίτλους τους κερδίζει μέσα στο γήπεδο με την αξία της η ομάδα του Ολυμπιακού. Βεβαίωσε τους υπόλοιπους βουλευτές με “πειραιώτηκη μπέσα”, οτι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της κυβέρνησης ενάντια στην ομάδα του Ολυμπιακού και οτι η πολιτική είναι εντελώς έξω απο το ποδόσφαιρο. Απο την άλλη, ο δήμαρχος του Πειραιά πήρε τον λόγο και έκανε μία ενδιαφέρουσα αναδρομή στην πορεία του Ολυμπιακού. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πέντε πρόεδροι στην ΕΠΟ, δέκα πρόεδροι στην λίγκα, οκτώ – εννέα κυβερνήσεις… Όλοι αυτοί συνωμοτούσαν υπέρ του Ολυμπιακού; Μιλάμε για έναν σύλλογο που στον Ερασιτέχνη διεκδικεί συχνά ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως και στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο έχει προπονητή που βρίσκεται στους “4” του Champions League, έναν άλλον που τον θέλει η Μπαρτσελόνα, έναν στην Premier League και έναν ακόμη που βλέπεται τι κάνει στη Μάλαγα. Έχει επίσης ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τις τάξεις του και έφτασαν σε πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μιλάμε για έναν απόλυτα υγιή σύλλογο. Η προσπάθεια των αντιπάλων του να σπιλώσουν αυτόν τον σύλλογο και ο τρόπος που το επιχειρούν είναι για μικρά παιδιά ή φανατικούς. Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Επιχειρείται σπίλωση συνειδήσεων, ανθρώπων και έλεγχος καταστάσεων μέσα από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια να πληγεί ο Ολυμπιακός, μια προσπάθεια επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία Δεν γίνεται να αγνοούνται 4 εκθέσεις, διαιτητή, παρατηρητή, αστυνομίας και ΔΕΑΒ σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Το παιχνίδι να παίζεται πάντα στα γήπεδα και με κανόνες. Να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση τους κανόνες, όχι εκτιμήσεων! Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον οπαδό που χάθηκε, στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε καλά την ανθρώπινη απώλεια”.
Τέλος, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ Καραπαπάς πήρε τον λόγο και ανέφερε οτι η ομάδα του Ολυμπιακού είναι απο μόνη της μία αθλητική διαφήμηση για την ίδια την Ελλάδα και τον αθλητισμό της καθώς όχι μόνο διεκδικεί Ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά είναι και η κύρια πηγή παικτών για την εθνική Ελλάδος. “Αν αυτά που γίνονται εδώ συνέβαιναν σε άλλη χώρα, αυτοί οι ψευδομάρτυρες θα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εμείς θέλουμε σε αυτό το περήφανο περπάτημα να είστε δίπλα μας. Πώς γίνεται άνθρωποι καταδικασμένοι να είναι προνομιακοί συνομιλητές της κυβέρνησης και ο Ολυμπιακός να είναι μόνος του; Οι υποθέσεις για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά είναι στημένες, χρησιμοποιούνται ψευδομάρτυρες. Πώς γίνεται υπουργός της κυβέρνησης να λέει τέτοια συνθήματα στην τηλεόραση και να μην λέτε κουβέντα; Βγείτε μπροστά λοιπόν. Θα ενημερωθείτε προσωπικά με έναν φάκελο που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία των υποθέσεων. Είναι μια εποχή μάχης για εμάς. Ολοκληρώνω με το εξής: “στο τέλος δεν μένουν τα λόγια των εχθρών σου αλλά η σιωπή των φίλων σου”.
Το φόρουμ είχε διάρκεια περίπου 2 ώρες και τελείωσε με ένα σύνθημα απο όλους τους παρευρισκόμενους. Το σύνθηα αυτό ήταν: “Κράτος δέν είναι ο Πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός”. Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν το σύνθημα αυτό και αποχώρησαν με μία σχετική ικανοποίηση οτι οι εκπρόσωποι της πολιτείας άκουσαν τα βασικά τους παράπονα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ