Ποδόσφαιρο

Το Ισπανικό Smartfootball σύντομα στην Ελλάδα !

Οι Ισπανοί προσπαθούν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο και η προσπάθειά τους αυτή έρχεται και στην Ελλάδα με το Smartfootball Camp που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ 3 και 7 Ιουλίου 2017, όπου για πρώτη φορά παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν απο Καταλανούς προπονητές σε μία απο τις πιο σύγχρονες μεθόδους ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης, την οποία η δημιουργοί της ονομάζουν smartfootball. Την διοργάνωση πραγματοποιεί η World Sports, η οποία φέρνει στην Ελλάδα μία εξειδικευμένη ομάδα προπονητών απο την Ισπανία. Μάλιστα οι δύο καλύτεροι μαθητές της διοργάνωσης θα μπορέσουν να ταξιδέψουν δωρεάν στη Ισπανία και να κάνουν προπόνηση στην Tecnifutbol International Academy.
Η πρωτοποριακή μέθοδος του smartfootball υποστιρίζεται απο πολλές πανεπιστιμιακές έρευνες και ακαδημίες ποδοσφαίρου και θεωρείται ανα τον κόσμο μία μέθοδος με μεγάλο κύρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος αυτή στηρίζεται σε σύγχρονα ευρήματα του κλάδου της νευροεπιστήμης η οποία ειδικεύεται στο να μελετά την λειτουργία του εγκεφάλου του ποδοσφαιριστή σε διαφορετικές συνθήκες όπως και στην συνολική του ποδοσφαιρική εξέλιξη. Οι καθηγητές αυτής της σχολής έχουν περισσότερα απο είκοσι χρόνια προπονητικής εμπειρίας και αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την Καταλανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία είναι μία πλύ αξιοσέβαστη ομοσπονδία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο διευθυντής της πρωτοβουλίας του smartfootball είναι ο Άλμπερτ Βίνας ο οποίος ως προπονητής έχει κάνει μία σημαντική διεθνή πορεία με την εθνική ομάδα νέων της Ιαπωνίας, αλλά και σε σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομάδες και ομάδες της Κίνας. Αρκετές φορές έχει υποστιρήξει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του τα μεγάλα οφέλη που έχει για τον αθλητή το smartfootball και έχει εξηγήσει οτι “Αυτό που κάνει έναν αθλητή υψηλού επιπέδου δέν είναι μόνο η σκληρή προπόνηση, αλλά και η ευφυϊα.
Πολλές ποδοσφαιρικές ακαδημίες σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν αρχίσει να υιοθετούν την εν λόγω μεθοδολογία και για αυτό τον λόγο οι διοργανωτές σκέφτηκαν να δώσουν την ευκαιρία σε έλληνες νεαρούς αθλητές να την δοκιμάσουν, μετά απο την πολύ μεγάλη επιτυχία της σε χώρες όπως η Αγγλία, η Κίνα, το Μαρόκο, η Δανία, και η Τουρκία. Σύμφωνα με την world sports, 120 νεαροί Έλληνες αθλητές οι οποίοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να προπονηθούν με προπονητές πολύ υψηλού επιπέδου απο την Ισπανία. Ακολουθεί η ανακοίνωση της World Sports:
“Η World Sports σε συνεργασία με την Ισπανική εταιρία Tecnifutbol διοργανώνουν το Smartfootball Athens camp, για παιδιά απο 7 έως 18 ετών. Το camp θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου απο 3 έως 7 Ιουλίου. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με την νέα καινοτόμο μεθοδολογία Smartfootball και να γνωρίσουν την Καταλανική φιλοσοφία. Το πρόγραμμα του camp περιλαμβάνει καθημερινά 2 προπονητικές μονάδες και ένα θεωρητικό μάθημα με την καθοδήγηση κορυφαίων Ισπανών προπονητών της Tecnifutbol. Οι προπονητές είναι κάτοχοι διπλώματος Uefa Pro και εξειδικευμένοι στην μεθοδολογία Smartfootball. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες του Camp θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν στην Ισπανία για να προπονηθούν στην Tecnifutbol International Academy στο υπαρσύγχρονο προπονητικό κέντρο Complex Esportiu Futbol Salou”.
Επίσης η ανακοίνωση σημειώνει ότι το Smartfootball είναι μία σύγχρονη μέθοδος η οποία βασίζεται στην πλαστικότητα την οποία έχει ο εγκέφαλος και τις καταστάσεις τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι όχι μόνο να εκπαιδεύσει τεχνικά τους νεαρούς αθλητές, αλλά επίσης να δημιουργήσει έξυπνους και δημιουργικούς παίκτες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ