Χωρίς κατηγορία

Τα πιο γνωστά είδη καφέ στον κόσμο

Πόσα ροφήματα με καφέ υπάρχουν στην αγορά; Έχεις σκεφτεί ποτέ; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά. Σε μια σύντομη αναζήτηση της λέξης καφές ίσως και να εμφανιστούν περισσότερα από πάνω από πενήντα είδη.

Υπάρχουν διάφορες γεύσεις, τεχνοτροπίες, και προελεύσεις, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ανακαλύψεις το κάθε είδος καφέ ξεχωριστά, θα πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα είδη καφέ που είναι αρκετά γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Πιο κάτω συγκεντρώσαμε τα πιο γνωστά είδη καφέ σε όλο τον κόσμο. Ρίξε μια ματιά και απόλαυσε το!

Καφές Espresso

Όλοι γνωρίζουν πως ο Espresso είναι ίσως ο πιο γνωστός Ιταλικός καφές. Το έντονο άρωμα και η πυκνότητα του είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του καφέ. Οι περισσότεροι προτιμούν να απολαμβάνουν τον Espresso το πρωί, αφού το άρωμα και η γεύση του καφέ είναι ικανά να σε ξυπνήσουν με την πρώτη κιόλας γουλιά.

Ο εσπρέσο σερβίρεται σε ένα μικρό φλιτζανάκι λόγω της μικρής του ποσότητας. Ανάλογα με την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ενός φλιτζανιού, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο “ξανθό” ή πιο “σκούρο”. Λέγεται πως χρειάζονται 50 κόκκοι καφέ για έναν εσπρέσο.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν μια κούπα εσπρέσο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μικρή ποσότητα του καφέ, ο οποίος είναι πλούσιος σε καφεΐνη, είναι ιδανική να σε συντροφεύσει στη δουλειά, πριν από το αγαπημένο σου σπορ, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, ή να σε κρατήσει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας Μπλάκτζακ σε online casino!

Café au lait

Στη λίστα με τους πιο γνωστούς καφέδες σε όλο τον κόσμο, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το είδος Café au lait, το οποίο προέρχεται από τη Γαλλία. Στην πράξη, για το συγκεκριμένο είδος καφέ χρησιμοποιείται ζεστό γάλα και γαλλικός καφές.

Μπορείς να απολαύσεις αυτό τον καφέ σε διάφορες παραλλαγές, και καμία φορά κάποιος μπορεί να το μπερδέψει με τον caffè latte, ο οποίος έχει ως βάση τους τον καφέ εσπρέσο και προέρχεται από την Ιταλία. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως το Café au lait δεν έχει αφρόγαλα από πάνω.

Caffè Americano

Στην ερώτηση ποιοι είναι οι γνωστοί καφέδες σε όλο τον κόσμο, ο Αμερικάνο είναι σίγουρα μια πιθανή απάντηση. Με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, το είδος καφέ Americano ξεκίνησε να εξαπλώνεται κατά τη δεκαετία του ‘70.

Σύμφωνα με την ιστορία του, κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικανοί στρατιώτες ήθελαν να πιουν ένα καφέ ο οποίος να είναι πιο δυνατός από τον Γαλλικό. Κάπως έτσι προέκυψε ο καφέ Αμερικάνο. Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος ζεστός καφές αποτελείται από ένα ή δύο εσπρέσο καφέδες με την προσθήκη ζεστού νερού. Τόσο απλά!

Φραπέ

Στον κατάλογο μας με τα γνωστά είδη καφέ, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά στον γνωστό σε όλους μας καφέ φραπέ!! Αυτή είναι και η Ελληνική προσθήκη στη λίστα των γνωστών παγωμένων καφέδων. Το όνομα του είναι Γαλλικό και σημαίνει χτυπάω, κάτι που αποτελεί άμεση αναφορά στον τρόπο παρασκευής του συγκεκριμένου παγωμένου καφέ φραπέ.

Ο καφέ φραπέ δημιουργήθηκε τυχαία, και αυτό είναι που κάνει την ιστορία ενδιαφέρον. Το 1957 ένας υπάλληλος γνωστής εταιρείας στιγμιαίου καφέ ήθελε να απολαύσει έναν παγωμένο καφέ. Ουσιαστικά, πρόσθεσε στιγμιαίο καφέ σε νερό και ξεκίνησε να ανακατεύει μέχρι που δημιούργησε ένα αφρό. Ακολούθως, πρόσθεσε παγωμένο νερό και πάγο. Κάπως έτσι έγινε η ανακάλυψη του πιο δημοφιλή καφέ στην Ελλάδα. Μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη ή γάλα, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου!

Καπουτσίνο

Αναρωτιέσαι ποιοι είναι πιο πιο γνωστοί τύποι καφέ; Αν πιστεύεις πως η λίστα μας δεν είναι ολοκληρωμένη, τότε έχεις δίκαιο! Ο καφές καπουτσίνο είναι ακόμη ένα είδος καφέ που πρέπει να αναφερθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο καφές καπουτσίνο είναι εξίσου γνωστός με τον καφέ εσπρέσο! Αποτελεί Ιταλικό προϊόν με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο καφές καπουτσίνο διαθέτει 3 διαφορετικά επίπεδα. Στο πρώτο υπάρχει ένα σφηνάκι καφέ εσπρέσο, στη μέση υπάρχει γάλα, ενώ στην κορυφή του φλυτζανιού υπάρχει μια στρώση αφρόγαλα. Η θερμοκρασία με την οποία ο μπαρίστα ετοιμάζει το γάλα είναι αρκετά σημαντική. Για να απολαύσεις ένα σωστό καπουτσίνο, θα πρέπει ο μπαρίστα να είναι αρκετά έμπειρος.

Η γεύση και η υφή του είναι πλούσια και με έντονο άρωμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ιταλοί λάτρεις του καφέ προτιμούν να απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι καπουτσίνο κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ