Τένις

Τένις – Davis Cup Finals στη Μαδρίτη

David Cup Madrid 2019

Το Davis Cup είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά τένις στον κόσμο, με χώρες από κάθε γωνιά της γης να διαγωνίζονται για την κορυφή. Κατά έναν τρόπο πρόκειται για το αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο του σπορ, με τους μεγάλους νικητές να θεωρούνται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κορύφωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης αποτελούν τα τελικά της που θα διεξαχθούν φέτος από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι 18 χώρες που έχουν περάσει στην τελική φάση, ποιοι αθλητές θα ταξιδέψουν στην Ισπανία, ποιο είναι το πρόγραμμα και τι να περιμένουμε από τα παιχνίδια στο στάδιο Caja Magica της Μαδρίτης.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο Davis Cup 2019

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή στα τελικά του Davis Cup συμμετέχουν 18 χώρες. Τα εισιτήρια για τον τελικό δόθηκαν στις τέσσερις φιναλιστ της περασμένης σεζόν, στις 12 ομάδες που πέρασαν με επιτυχία την φάση των προκριματικών, καθώς και σε 2 ακόμα ομάδες που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους βαθμούς για την πρόκριση τους στο τουρνουά. Οι χώρες που βρίσκονται στα τελικά του Davis Cup είναι οι εξής:

Οι 4 φιναλιστ της περσινής σεζόν Οι 12 ομάδες που πέρασαν στα προκριματικά Τα δυο wild cards
·         Γαλλία

·         Ισπανία

·         Κροατία

·         Η.Π.Α.

·         Αυστραλία

·         Βέλγιο

·         Καναδάς

·         Χιλή

·         Κολομβία

·         Γερμανία

·         Ιταλία

·         Ιαπωνία

·         Καζακστάν

·         Ολλανδία

·         Ρωσία

·         Σερβία

·         Ηνωμένο Βασίλειο

·         Αργεντινή

 

Τα γκρουπ και οι ομάδες στο Davis Cup 2019

Οι δεκαοχτώ χώρες θα διαγωνιστούν σε γκρουπ των τριών. Οι ομάδες που θα βρεθούν στην πρώτη θέση του γκρουπ τους καθώς και οι δυο ακόμα καλύτερες ομάδες με την καλύτερη επίδοση στην φάση αυτή θα περάσουν στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα οι αγώνες είναι knock-out με τις ομάδες της κάθε χώρας να δίνουν την μάχη τους για το εισιτήριο των ημιτελικών, του τελικού και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ας δούμε πως έχουν διαμορφωθεί τα γκρουπ μετά την κλήρωση:

1ο γκρουπ 2ο γκρουπ 3ο γκρουπ
Γαλλία Κροατία Αργεντινή
Σερβία Ισπανία Γερμανία
Ιαπωνία Ρωσία Χιλή

 

4ο γκρουπ 5ο γκρουπ 6ο γκρουπ
Βέλγιο Ηνωμένο Βασίλειο Η.Π.Α.
Αυστραλία Καζακστάν Ιταλία
Κολομβία Ολλανδία Καναδάς

 

Η πρώτη φάση των ομίλων θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου με τα παιχνίδια να έχουν την μορφή round-robin (κάθε ομάδα θα διαγωνιστεί μια φορά με κάθε αντίπαλο της στο ίδιο γκρουπ). Στην συνέχεια, τα προημιτελικά θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Νοεμβρίου, ενώ το Σάββατο 23/11 θα έχουμε τους ημιτελικούς. Μην ξεχνάτε πως οι 4 ομάδες που θα βρεθούν στα ημιτελικά θα έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα τελικά του Davis Cup 2020. Τέλος, ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, κλείνοντας έτσι μια εβδομάδα γεμάτη με τένις και πλούσιο θέαμα.

Οι ομάδες κάθε χώρας

Κάθε χώρα δικαιούται να έχει μέχρι 5 παίκτες στην ομάδα της, τα ονόματα των οποίων πρέπει να έχουν δημοσιευτεί 20 ημέρες τουλάχιστον πριν την έναρξη του τουρνουά. Αν κάποιος παίκτης τραυματιστεί ή δεν μπορεί να συμμετάσχει στα παιχνίδια πριν την έναρξη των αγώνων την Δευτέρα, τότε η ομάδα του μπορεί να τον αντικαταστήσει, διαφορετικά θα πάρει μέρος με λιγότερους παίκτες. Ας δούμε την σύνθεση των ομάδων κάθε χώρας:

Γαλλία Σερβία Ιαπωνία Κροατία Ισπανία Ρωσία
Monfils

Paire

Tsonga

Herbert

Mahut

Djokovic

Lajovic

Krajinovic

Toicki

Tipsarevic

Nishioka

Uchiyama

McLachlan

Sugita

Daniel

Coric

Pavic

Mektic

Dodig

Nadal

Agut

Lopez

Carreno Busta

Granollers

Medvedev

Khachanov

Rublev

Donskoy

 

Αργεντινή Γερμανία Χιλή Βέλγιο Αυστραλία Κολομβία
Schwartzman

Pella

Mayer

Zeballos

Struff

Kohlschreiber

Koepfer

Mies

Krawietz

Garin

Jarry

Tabilo

Barrios Vera

Podlipnik-Castillo

Goffin

Coppejans

Gille

Vliegen

Darcis

De Minaur

Kyrgios

Millman

Thompson

Peers

Farah

Giraldo

Cabal

Galan

Gonzalez

 

Ηνωμένο Βασίλειο Καζακστάν Ολλανδία Η.Π.Α. Ιταλία Καναδάς
Evans

A. Murray

J. Murray

Skupski

Edmund

Bublik

Kukushkin

Popko

Nedovyesov

Golubev

Haase

Griekspoor

Van de Zandschulp

Koolhof

Rojer

Tiafoe

Sock

Opelka

Fritz

Querrey

Berrettini

Fognini

Seppi

Sonego

Bolelli

Auger-Aliassime

Shapovalov

Raonic

Pospisil

 

Τα μεγάλα ονόματα στην διοργάνωση

Κορυφαία ονόματα του τένις θα βρεθούν στην Μαδρίτη στην προσπάθεια τους να οδηγήσουν την χώρα τους στην κορυφή του κόσμου. Η κάτοχος του τίτλου, Κροατία, θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες τένις στον κόσμο. συγκεκριμένα, τα κορυφαία ονόματα που θα δούμε είναι τα εξής:

  1. Novak Djokovic, Σερβία

Ο Djokovic δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει κερδίσει 16 Grand Slams στην καριέρα του, έχει κατακτήσει το Davis Cup στο παρελθόν και βρίσκεται στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για φέτος. Ο 32χρονος είχε μια φανταστική σεζόν προσθέτοντας δυο ακόμα τίτλους στην συλλογή του και η Σερβία έχει μεγάλες πιθανότητες νίκης με έναν παίκτη όπως ο Djokovic στην ομάδα της.

  1. Rafael Nadal, Ισπανία

Ακόμα ένας γίγαντας του τένις, ο Rafael Nadal έχει και το πλεονέκτημα της έδρας αφού παίζει στην πατρίδα του. Έχει κερδίσει το κύπελλο το 2004, 2009 και 2011. Με 19 Grand Slams στην συλλογή του, η αλήθεια είναι ότι ποντάρουμε στην Ισπανία να προχωρήσει και να φτάσει μέχρι και τον τελικό.

  1. Andy Murray, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Σκωτσέζος Andy Murray κέρδισε το Davis Cup το 2015, οδηγώντας την ομάδα του σε μια συγκινητική νίκη σε ηλικία 28 ετών. Στα 32 του, επιστρέφει και πάλι στο τουρνουά με σκοπό να αποδείξει ότι η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και το κύπελλο. Η αλήθεια είναι πως αμφιβάλλουμε ότι θα πάρει τον τίτλο, αλλά πρόκειται σίγουρα για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον διαγωνισμό.

  1. Daniil Medvedev, Ρωσία

Η πορεία του Medvedev αυτή την σεζόν είναι πραγματικά απίστευτη: κάνοντας ένα τεράστιο άλμα βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε να κερδίσει και το πρώτο Grand Slam της καριέρας του στην Νέα Υόρκη φέτος. Η νίκη του απέναντι στον Nadal μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία την μονομαχία τους στο 2ο γκρουπ.

Το νέο «αίμα

» στο Davis Cup 2019

Από την άλλη πλευρά έχουμε και πολλούς παίκτες νεαρής ηλικίας που έχουν αποδείξει πως θα είναι το μέλλον του τένις και είχαν μια εξαιρετική σεζόν φέτος. Για τον 23χρονο Medvedev μιλήσαμε και παραπάνω, και ομολογουμένως δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις πλέον. Μην ξεχνάτε και τον Ιταλό Matteo Berrettini, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του συμπαίκτη του Fabio Fognini, και έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό στην Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή του στο ATP Finals νωρίτερα αυτόν τον μήνα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν παίκτη που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ