Κρίκετ

Πώς να στοιχηματίσετε στο Κρίκετ

Εδώ στη NetBet, έχουμε ένα σωρό μεγάλες αγορές για αθλητικά στοιχήματα και προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις για το Κρίκετ. Δεν δεχόμαστε μόνο στοιχήματα σε μεμονωμένους αγώνες, αλλά προσφέρουμε ονλάιν στοιχήματα σε πολλές βαθύτερες αγορές στην ιστοσελίδα μας για στοιχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν θέλετε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε αθλητικό στοίχημα, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για το πώς ακριβώς πρέπει να το κάνετε.

Τι είναι το Κρίκετ;

Το κρίκετ είναι μια παραλλαγή ενός παιχνιδιού με ρόπαλο και μπάλα που διεξάγεται από δύο ομάδες των 11 ατόμων, παραδοσιακά σε ένα μεγάλο οβάλ γήπεδο που περιβάλλεται από ένα όριο. Στο κέντρο του γηπέδου υπάρχει ένα ορθογώνιο γήπεδο 20 μέτρων, με τρία κούτσουρα σε κάθε άκρο που υποστηρίζουν τα μπαλάκια. Η ομάδα που χτυπάει έχει έναν παίκτη σε κάθε άκρο του γηπέδου ανά πάσα στιγμή, ενώ η ομάδα που αγωνίζεται στο γήπεδο είναι διασκορπισμένη στο γήπεδο και έχει έναν καθορισμένο μπόουλερ.

Ο στόχος του μπόουλερ είναι να βγάλει τον αντίπαλο παίκτη εκτός με διάφορους τρόπους ή να περιορίσει τον αριθμό των runs που μπορεί να σκοράρει. Ο στόχος της ομάδας που κτυπάει είναι να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους μέσα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό overs (έξι deliveries) ή πριν χάσει και τα 10 wickets. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ρόλοι σε κάθε ομάδα που συνεχίζουν να μεταβάλλονται και να εξελίσσονται καθώς το παιχνίδι του κρίκετ αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μορφές παιχνιδιού, η καθεμία με διαφορετικά χρονικά πλαίσια και τακτικές. Το Twenty20 είναι ένα σύντομο παιχνίδι (120 deliveries) που παίζεται πολύ πιο επιθετικά και από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα πιο διασκεδαστικό άθλημα για τους θεατές. Οι αγώνες κρίκετ μίας ημέρας παίζονται σε 40 ή 50 overs κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, ενώ ένας παραδοσιακός αγώνας Test διεξάγεται σε πέντε ημέρες. Κάθε παιχνίδι διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο, με τα Παγκόσμια Κύπελλα να αποτελούν το αποκορύφωμα των μικρότερων μορφών.

Διαφορετικά έθνη έχουν απολαύσει περιόδους κυριαρχίας σε διαφορετικές μορφές του παιχνιδιού, αλλά η Αυστραλία είναι αναμφισβήτητα η πιο ολοκληρωμένη χώρα του κρίκετ τελευταία. Έχουν κερδίσει πέντε φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ μίας ημέρας (τρεις περισσότερες από τις αμέσως καλύτερες Ινδίες και Δυτικές Ινδίες), είναι οι επικρατέστεροι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Twenty20 και είναι η πρώτη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη των Test.

Ιστορία του Κρίκετ

Πιστεύεται ότι το κρίκετ μπορεί να εφευρέθηκε κατά την εποχή των Σαξόνων ή των Νορμανδών και δημιουργήθηκε ως χόμπι από παιδιά στη νοτιοανατολική Αγγλία. Μόνο στις αρχές του 17ου αιώνα υπάρχει αναφορά ότι το παιχνίδι παίζεται από ενήλικες. Το κρίκετ θεωρείται ότι αποτελεί εξέλιξη του μπόουλινγκ και έγινε αρχικά δημοφιλές στα χωριά, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να παίξουν και να παρακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1600 το παιχνίδι άρχισε να εξαπλώνεται, μέχρι που το 1709 διεξήχθη ο πρώτος διακρατικός αγώνας.

Οι πρώτοι κανόνες του κρίκετ γράφτηκαν το 1744 και τροποποιήθηκαν το 1774, κάνοντας σημαντικές αλλαγές στο παιχνίδι, όπως η προσθήκη του τρίτου κούτσουρου και η εισαγωγή του leg before wicket (LBW) ως μεθόδου αποβολής. Αυτοί οι κανονισμοί γράφτηκαν από μέλη του Star and Garter Club, πολλά από τα οποία συνέχισαν να ιδρύουν το Marylebone Cricket Club (MCC) – την ομάδα που επιβλέπει τους κανόνες μέχρι σήμερα.

Καθώς οι Άγγλοι άρχισαν να ταξιδεύουν και να αποικίζουν, το άθλημα του κρίκετ άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Το παιχνίδι εισήχθη στη Βόρεια Αμερική, τις Δυτικές Ινδίες, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική, πολλά μέρη στα οποία το παιχνίδι είναι ακόμη και σήμερα εξαιρετικά δημοφιλές.

Ίσως η πιο ιστορική αναμέτρηση στο κρίκετ είναι το “The Ashes”, που διεξάγεται μεταξύ της Αγγλίας και της Αυστραλίας. Όταν η Αγγλία ηττήθηκε από τους αντιπάλους της για πρώτη φορά στο έδαφός της το 1882, ο Τύπος ειρωνεύτηκε ότι το κρίκετ πέθανε και ότι οι Άγγλοι πρέπει να ανακτήσουν τις στάχτες. Αυτή η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τα καλύτερα έθνη κρίκετ στον κόσμο συνεχίζεται κάθε δύο χρόνια μέχρι σήμερα.

Πώς μπορώ να στοιχηματίσω στο Κρίκετ;

Εδώ στη NetBet, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία αγορών για όλους τους αγώνες κρίκετ στο αθλητικό ημερολόγιο. Ακολουθούν μερικές από τις αγορές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε στην ιστοσελίδα μας.

– Νικητής – Τοποθετήστε ένα στοίχημα για το ποια ομάδα θα κερδίσει τον αγώνα.

– Να κερδίσει τη ρίψη – Στοιχηματίζετε στο ποια ομάδα θα κερδίσει τη ρίψη του νομίσματος, δίνοντάς της έτσι την επιλογή αν θα παίξει ή θα χτυπήσει πρώτη.

– Μέθοδος 1ου wicket – Στοιχηματίζετε στην πρώτη μέθοδο αποβολής, π.χ. bowled, LBW, caught, run out κ.λπ.

– Κορυφαίος μπάτσμαν – Προβλέπετε ποιος μπάτσμαν θα σκοράρει τα περισσότερα runs στον αγώνα για κάθε ομάδα.

– Κορυφαίος μπόουλερ – Προβλέπετε ποιος μπόουλερ θα πάρει τα περισσότερα wickets στον αγώνα για κάθε ομάδα.

– Παίκτης του αγώνα – Στοιχηματίζετε ποιος πιστεύετε ότι θα ανακηρυχθεί ο παίκτης του αγώνα.

– Over/under πτώση του 1ου wicket – Στοιχηματίστε στο αν το πρώτο wicket θα ληφθεί πριν ή μετά την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αριθμού runs από την ομάδα που θα χτυπήσει.

– Ένα 50/100 να σκοραριστεί στον αγώνα – Στοιχηματίζετε στο αν πιστεύετε ότι θα σημειωθεί ένα 50 ή 100 στον αγώνα.

– Over/under υψηλότερο ατομικό σκορ – Προβλέπετε αν πιστεύετε ότι το υψηλότερο ατομικό σύνολο θα ξεπεράσει έναν καθορισμένο αριθμό runs.

– 1ο over total runs – Στοιχηματίστε στο πόσα runs θα σημειωθούν στις πρώτες έξι deliveries ενός innings.

Ωστόσο, αυτές είναι μόνο 10 από τις αγορές που προσφέρουμε. Περιστασιακά, μπορεί επίσης να επιλέξουμε να αυξήσουμε μια τιμή, την οποία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας με τις προσφορές.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία Υπεύθυνου Στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

 

 

 

 

 

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ