Archive

Πως μπαίνει μια σελίδα πόκερ σε μαύρη λίστα

online poker

Με την ανάπτυξη του διαδικτυακού τζόγου έχουν εμφανιστεί χιλιάδες διαφορετικές ιστοσελίδες για διαδικτυακό πόκερ και τυχερά παιχνίδια. Για αυτό το λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαλέγετε προσεκτικά τα sites που παίζετε, για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των στοιχείων και του κεφαλαίου σας. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε εκτενώς για την «μαύρη λίστα» στο πόκερ, και πως μπορεί να καταλήξει μια σελίδα σε αυτή, ενώ θα σας δείξουμε πως μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη  online αίθουσα εύκολα και με απλά βήματα.

  1. Τι είναι η «μαύρη λίστα»;

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, τότε θα πρέπει να διαχωρίσουμε σε δύο μέρη τις μαύρες λίστες που κυκλοφορούν. Από την μια πλευρά έχουμε την επίσημη μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), η οποία ανανεώνεται διαρκώς και περιλαμβάνει ιστοσελίδες που λειτουργούν χωρίς νόμιμη αδειοδότηση. Όταν ένας πάροχος εγγραφεί στην λίστα της ΕΕΕΠ, τότε απαγορεύεται η είσοδος στην ιστοσελίδα αυτού από οποιαδήποτε ελληνική IP, ενώ απαγορεύεται και η μελλοντική αδειοδότηση του. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την μαύρη λίστα που προκύπτει από κριτικές και σχόλια χρηστών σε άλλες ιστοσελίδες. Πιο συγκεκριμένα, θα παρατηρήσετε πως κάτω από κριτικές online αιθουσών πόκερ υπάρχουν affiliate links με ιστοσελίδες που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να μπείτε να παίξετε. Κάποιες σελίδες συγκεντρώνουν σε μια λίστα και sites προς αποφυγή για να προστατεύσουν τους παίκτες από παράνομες σελίδες ή παρόχους που δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αυτή είναι η μαύρη λίστα που προκύπτει από τις εμπειρίες των χρηστών και περιλαμβάνει σελίδες που μπορεί να είναι και νόμιμες αλλά δεν λειτουργούν σωστά.

  1. Πως μπαίνει μια ιστοσελίδα πόκερ στην «μαύρη λίστα»;

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στην μαύρη λίστα των ιστοσελίδων και των χρηστών. Για να μάθετε περισσότερα για την μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής και να διαβάσετε τα κριτήρια επιλογής αλλά και την λίστα με τις παράνομες σελίδες. Όσον αφορά τις «μαύρες λίστες» των χρηστών και ιστοσελίδων, ο συχνότερος λόγος που ένα site βρίσκεται σε αυτές είναι γιατί δεν πληρώνει τους παίκτες. Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα όλους τους λόγους που οδηγούν στο blacklist μιας σελίδας πόκερ.

  • Αργοπορία στην διεκπεραίωση αναλήψεων

Η ανάληψη των κερδών σας θα πρέπει να γίνεται γρήγορα και εύκολα. Εξάλλου, η διαδικασία είναι απλή: ζητάτε cash out και  η σελίδα εγκρίνει το αίτημα και απελευθερώνει το ποσό. Ακόμα, μια ιστοσελίδα θα πρέπει να διαθέτει αρκετές μεθόδους ανάληψης, με την γρηγορότερη από αυτές την επιλογή πιστωτικής κάρτα ή την χρήση κρυπτονομισμάτων. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, αν περιμένετε μήνες για να σας περαστούν τα χρήματα τότε το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι δεν πάει καλά. Αν η ιστοσελίδα πόκερ αργεί πολύ να εγκρίνει τις αναλήψεις τότε συνήθως συμβαίνουν δυο πράγματα:

  • Η ιστοσελίδα έχει οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να διατηρήσει στους λογαριασμούς της όσα περισσότερα χρήματα μπορεί.
  • Προσπαθούν να σας κάνουν να ακυρώσετε την αίτηση και να συνεχίσετε να παίζετε, με σκοπό να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Όπως και να έχει, η καθυστέρηση στις πληρωμές είναι συνήθως ο κυριότερος λόγος που βάζει την σελίδα στην μαύρη λίστα, και απαιτεί προσοχή γιατί μπορεί να κρύβει και άλλα προβλήματα από πίσω.

  • Δεν πληρώνει ποτέ

Αν η καθυστέρηση στις αναλήψεις είναι πρόβλημα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο χειρότερο είναι όταν μια σελίδα δεν πληρώνει ποτέ. Μάλιστα, η αδυναμία πληρωμής είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των παικτών πόκερ. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο έχει συμβεί αρκετές φορές στον χώρο του πόκερ, και αυτό γιατί μετά και τα προβλήματα που προέκυψαν στις ΗΠΑ με την νομοθεσία και τους κανονισμούς, εμφανίστηκαν πολλές σελίδες που δεν είχαν άδεια και λειτουργούσαν ελεύθερα. Συνήθως, το πρόβλημα ξεκινά με κάποιες καθυστερήσεις στις αναλήψεις, ενώ μετά από λίγο καιρό η ιστοσελίδα κλείνει και δεν πληρώνει ποτέ τους πελάτες της.

  • Αποστολή Ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Κατά την εγγραφή σας σε μια ιστοσελίδα πόκερ, πρέπει να δώσετε το μέιλ σας για να ολοκληρωθεί ο λογαριασμός σας. Επιπλέον, έχοντας το μέιλ σας, η ιστοσελίδα μπορεί να σας στέλνει ενημερωτικά μηνύματα με νέα ή προσφορές. Συνήθως, τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνουν ενημερώσεις για τουρνουά, νέα τραπέζια, νέα παιχνίδια ή παραλλαγές και άλλες προσφορές και μπόνους που μπορεί να δίνει η σελίδα σε μια ορισμένη περίοδο. Αν λαμβάνετε καθημερινά ανεπιθύμητα μηνύματα με προσφορές και links για να παίξετε, τότε το πιο πιθανό είναι πως η σελίδα που έχετε επιλέξει βρίσκεται στο blacklist άλλων χρηστών.

  • Προβλήματα λογισμικού και στημένα παιχνίδια

Όπως σε όλα τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, ο πάροχος και ο διαχειριστής της σελίδας πρέπει να φροντίζουν για το διεξαγωγή δίκαιου παιχνιδιού με την χρήση της γεννήτριας τυχαίων αριθμών σε κάθε παρτίδα. Η RNG διασφαλίζει το δίκαιο παιχνίδι και θα πρέπει να υπάρχει και στα παιχνίδια χαρτιών. Δυστυχώς, κάποιες ιστοσελίδες έχουν αποτύχει στο να προστατεύσουν τους παίκτες από ελαττωματικά λογισμικά, ενώ κάποιες φορές στήνουν οι ίδιοι τα παιχνίδια με σκοπό να εξαπατήσουν τους παίκτες και να τους πάρουν τα χρήματα. Ακόμα, πολλές φορές χρησιμοποιούνται poker bots, προγράμματα δηλαδή που παίζουν με μεγάλο πλεονέκτημα αντί για πραγματικούς χρήστες.

  • Δεν προστατεύουν τους εθισμένους τζογαδόρους

Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για να προστατεύει τους παίκτες που έχουν εθιστεί και δεν παίζουν πλέον υπεύθυνα. Αυτό γίνεται με τον ορισμό ανώτατου ορίου χεριών που μπορεί να παίξει κάποιος ανά μήνα ή χρόνο και ανώτατα όρια στις καταθέσεις και τα πονταρίσματα μέσα στην παρτίδα. Αν η ιστοσελίδα δεν προσέχει, όχι μόνο θα μπει στο blacklist αλλά και θα φάει γερό πρόστιμο από τις επιτροπές ελέγχου.

  1. Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο site

  • Κάντε μια έρευνα και διαβάστε κριτικές χρηστών και ιστοσελίδων για να σιγουρευτείτε πως η online αίθουσα πόκερ που διαλέξατε δεν βρίσκεται σε μαύρη λίστα και έχει θετικά σχόλια.
  • Ελέγξτε την νόμιμη άδεια της σελίδας πόκερ ή του καζίνο που έχετε διαλέξει.
  • Τσεκάρετε αν υπάρχουν αρκετές επιλογές κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων.
  • Δείτε ποιες εταιρείες παρέχουν το λογισμικού που θα παίξετε, καθώς οι κορυφαίες κατασκευαστικές φέρουν την εγγύηση της σωστής λειτουργίας ενός παιχνιδιού.
  • Αναζητήστε την σελίδα πόκερ που έχετε διαλέξει στο Google και ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Υπάρχουν ειδήσεις με σκάνδαλα; Υπάρχουν παράπονα χρηστών; Έχει παρουσία σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή blog; Τι γράφουν οι άλλες σελίδες; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε όχι μόνο την αξιοπιστία της σελίδας πόκερ, αλλά και αν πρόκειται για πάροχο με μεγάλη παρουσία στον χώρο.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ