Archive

Ο John Cynn κερδίζει $8,8 εκατ. στο WSOP

John Cynn

Με το 2019 να μας ανοίγει τις πόρτες του, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στον χρόνο που μας πέρασε. Κορυφαία στιγμή για τον κόσμο του πόκερ και του τζόγου αποτελεί το τουρνουά WSOP το οποίο έγινε πριν μερικούς μήνες, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει 8,8 εκατομμύρια δολάρια! Φυσικά δεν μιλάμε για άλλον από τον John Cynn που στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου για πρώτη φορά, κερδίζοντας το χρυσό βραχιόλι και σχεδόν 9 εκατ. δολάρια.  Ας δούμε, λοιπόν, πως εξελίχθηκε το τουρνουά και ποια είναι τα highlights από τον μεγάλο τελικό του WSOP το 2018.

Το τουρνουά WSOP 2018

Πριν μιλήσουμε για την επική τελικά μάχη που χάρισε τον John Cynn την μεγάλη νίκη της καριέρας του, ας δούμε το γενικό πλαίσιο γύρω από το οποίο κινήθηκε το τουρνουά. Στο φετινό WSOP συμμετείχαν 7.874 παίκτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε ένα σκληρό παιχνίδι 13 ημερών, για να καταλήξουμε στο τελικό τραπέζι με τον John Cynn, Tony Miles, Artem Metalidi, Alex Lynskey, Nicolas Manion, Aram Zobian, Michael Dyer, Joe Cada και τον Antoine Labat. Η τελική κατάταξη του event διαμορφώθηκε ως εξής:

Θέση Όνομα Παίκτη Έπαθλο
1ος John Cynn 8.800.000 $
2ος  Tony Miles 5.000.000 $
3ος Michael Dyer 3.750.000 $
4ος Nicolas Manion 2.825.000 $
5ος Joe Cada 2.150.000 $
6ος Aram Zobian 1.800.000 $
7ος Alex Lynskey 1.500.000 $
8ος Artem Metalidi 1.250.000 $
9ος Antoine Labat 1.000.000 $

Στο τελικό τραπέζι κυριαρχούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού όλοι οι παίκτες εκτός από τον Antoine Labat (Γαλλία), τον Alex Lynskey (Αυστραλία) και τον Artem Metalidi (Ουκρανία) ήταν Αμερικανοί.

Η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο παίκτες

Η τελική μονομαχία δόθηκε ανάμεσα στον John Cynn και τον Tony Miles. Οι δύο παίκτες τα έδωσαν όλα σε head-up μονομαχίες για πάνω από 10 ώρες, παίζοντας συνολικά σχεδόν 200 χέρια. Και οι δύο παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να κερδίσουν το χρυσό βραχιόλι και να στεφθούν νικητές του 49ου WSOP. Αν και η κούραση των 10 ωρών συνεχόμενου παιχνιδιού φαινόταν στα πρόσωπα και των δύο αντιπάλων, το παίξιμο και η τεχνική τους παρέμεινε αναλλοίωτη καθ’ όλη την διάρκεια της μονομαχίας.

Η επική τελευταία παρτίδα

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο χέρι, το οποίο έκρυβε πολλές συγκινήσεις! Η παρτίδα ξεκίνησε με τον Cynn στα 213 εκατ. μάρκες και τον Miles στα 180 εκατ. Τα blinds του παιχνιδιού ήταν στα 2-4 εκατ. οπότε ο Miles είχε αρκετό χώρο για ρελάνς και πονταρίσματα. Προς έκπληξη του όμως, ο Cynn άνοιξε το παιχνίδι με ρελάνς 10 εκατ., με τον Miles να μην μπορεί παρά να ακολουθήσει, φτάνοντας το pot των 35 εκατ. Το χέρι του Miles ήταν Q§-8© ενώ ο Cynn είχε K§-J§.  Ο Ντίλερ ανοίγει τα πρώτα τρία φύλλα, κάνοντας τρισευτυχισμένο τον Cynn που πόνταρε στο χέρι του pre-flop. Στο τραπέζι έχει πέσει K©-K¨-5©,  αφήνοντας τον Miles να «ποντάρει σε δυο ακόμα κούπες για να κάνει χρώμα με το 8©, έχοντας λιγότερο από 4% πιθανότητες να κερδίσει. Ο Cynn αφήνει την μπάλα στον γήπεδο του αντιπάλου του με ένα απλό ντούκου, και έτσι ο Miles αναγκασμένος να συνεχίσει το επιθετικό ποντάρισμα του pre-flop κάνει raise στα 35 εκατ., με τον Cynn να το σκέφτεται και να βλέπει το ποντάρισμα.

Η συνέχεια ήταν άσχημη για τον Miles, αφού πέφτει στο τραπέζι 8¨, δίνοντας του έτσι δυο ζευγάρια, χέρι που θα μπορούσε να νικήσει πολλού συνδυασμούς του Cynn – αλλά όχι τους τρεις ριγάδες! Ο Cynn συνεχίζει απλό ντούκου, αφήνοντας τον Miles στριμωγμένο για ακόμα μια ρελάνς, αφού αν ήθελε να συνεχίσει σωστά την μπλόφα του θα έπρεπε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο πονταρίσματος. Πράγματι, ο Miles έπεσε στην παγίδα του Cynn και πήγε all-in με τα ρέστα του να φτάνουν τα 114 εκατ. Για λίγα λεπτά ο Cynn σκέφτηκε προσεκτικά τι θα κάνει, δίνοντας λίγες ελπίδες στον Miles πως η μπλόφα του θα πέρναγε, αλλά όταν πήγε και αυτός all-in, ανακοινώνοντας στον αντίπαλο του «δεν είδα το ποντάρισμα σου με K-A ή K-Q, αλλά με K-J», δείχνοντας πως έχει σκεφτεί κάθε παράμετρο πριν αποφασίσει. Βέβαια, μόλις είδε τα εφτάρια του Miles, ζήτησε συγγνώμη από τον αντίπαλο του για τα 7 λεπτά που πήρε να αποφασίσει, καθώς η κίνηση του θα μπορούσε να θεωρηθεί “slow-roll”. Και κάπως έτσι, όλα τελείωσαν για τον Miles, και ο Cynn κέρδισε το WSOP, δύο χρόνια μετά την παρ’ ολίγον θέση του στο τελικό τραπέζι.

Δηλώσεις του Cynn μετά την νίκη του

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον τελικό, ο μεγάλος νικητής John Cynn μίλησε όχι μόνο για την κατάκτηση του χρυσού βραχιολιού αλλά και για το μεγάλο έπαθλο που κέρδισε στο τουρνουά. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι έκπληκτος και συγκινημένος που κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, καθώς όπως ο ίδιος είπε «κάτι τέτοιο το ονειρεύεσαι αλλά δεν περιμένεις ποτέ ότι θα γίνει». Ακόμα, είπε πως αν και δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, το έπαθλο θα τον βοηθήσει πολύ, τόσο για να κάνει καλύτερη την ζωή του ίδιου αλλά και τη οικογένειας του. Έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως για τους γονείς του τα χρήματα που κέρδισε ξεπερνούν και τα πιο τρελά τους όνειρα και πως «σίγουρα αυτό θα αλλάξει τη ζωή μου». Ο Tony Miles συνεχάρη τον  αντίπαλο του, και απολογήθηκε για την αρχική του αντίδραση όταν νόμιζε πως ο Cynn έκανε “slow-roll”. Μίλησε για το επίπεδο του Cynn και δήλωσε πως έχει μάθει πολλά από τον τρόπο παιχνιδιού που κάνει. Εξάλλου, ο Cynn κατάφερε να κυριαρχήσει στον μεγαλύτερο τελικό στα παιχνίδια χαρτιών, και ειδικά στο πόκερ, κερδίζοντας  με το σπαθί του μετά από 10 ώρες μάχης!

Λίγα λόγια για τον John Cynn

Γεννημένος τον  Δεκέμβριο του 1984 στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, ο John Cynn σπούδασε οικονομικά και διοίκηση στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Πριν ξεκινήσει την πετυχημένη καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης πόκερ, δούλευε στην Καλιφόρνια ως σύμβουλος IT.  Το 2010 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά σε τουρνουά πόκερ, ενώ πήρε μέρος στο WSOP το 2012. Το 2016 κέρδισε την 11η θέση στο ίδιο event κερδίζοντας 650.000 $. Στην ηλικία των 34 ετών, έχει συμμετάσχει και σε πολλά ακόμα τουρνουά πόκερ, μεταξύ των οποίων και το LA Poker Classic του 2017 όπου τερμάτισε 10ος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ