Ποδόσφαιρο

Προκριματικά EURO 2020 – Σύνοψη και τα μεγάλα φαβορί

the_uefa_european_championship_trophy

Η τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για την σεζόν 2019/20 θα ολοκληρωθούν στις 19 Νοεμβρίου, από όπου και θα προκύψουν οι 20 από τις 24 ομάδες που θα περάσουν στα τελικά της διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες 4 ομάδες που θα συμπληρώσουν την 24άδα θα πάρουν το εισιτήριο τους από το Nations League, όπου έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες και θα περάσει μια εθνική από το κάθε γκρουπ. Παρ’ όλο που η Ελλάδα δεν διεκδικεί μια θέση στα τελικά, αφού είναι στην 5η θέση στον όμιλο της, όλοι περιμένουμε πως και πως το Euro 2020, αφού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε την σύνοψη των ομάδων και την κατάταξη στους ομίλους μετά τους αγώνες των προκριματικών, ποιες ομάδες φαίνεται πως θα περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την τελευταία αγωνιστική, και ποια είναι τα μεγάλα φαβορί για τα τελικά.

Τι καινούριο μας επιφυλάσσει το Euro 2020

Το Euro 2020 θα είναι αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα πρωταθλήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα. Αρχικά, ο τρόπος που οι ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση άλλαξε, καθώς πλέον μόνο οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο εξασφαλίζουν το εισιτήριο τους για τα τελικά του Euro 2020. Ακόμα, οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και συγκεκριμένα στην Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ιταλία, Αρμενία, Ρωσία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ισπανία, Γερμανία και Ουγγαρία. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο στάδιο Γουέμπλεϊ, στις 12 Ιουλίου του 2020. Κατά τα άλλα, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως ακριβώς το γνωρίζουμε στα τελικά. Οι 24 ομάδες που θα περάσουν τα προκριματικά θα χωριστούν σε έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στην φάση των 16 του πρωταθλήματος.

Οι όμιλοι και η κατάταξη στα προκριματικά

Ας δούμε πως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή η κατάταξη στους ομίλους των προκριματικών για το Euro 2020. Θυμηθείτε πως οι πρώτες δυο ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στην επόμενη φάση και ότι μας μένει μια ακόμα αγωνιστική για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Βέβαια, όπως θα παρατηρήσετε κάποιες ομάδες έχουν αγκαλιάσει ήδη την πρόκριση. Συγκεκριμένα, έχουμε:

1ος Όμιλος 2ος Όμιλος 3ος Όμιλος
Αγγλία 15 Ουκρανία 19 Ολλανδία 15
Τσεχία 12 Πορτογαλία 11 Γερμανία 15
Κόσοβο 11 Σερβία 10 Β. Ιρλανδία 12
Μαυροβούνιο 3 Λουξεμβούργο 4 Λευκορωσία 4
Βουλγαρία 3 Λιθουανία 1 Εσθονία 1

 

4ος Όμιλος 5ος Όμιλος 6ος Όμιλος
Ιρλανδία 12 Κροατία 14 Ισπανία 20
Δανία 12 Ουγγαρία 12 Σουηδία 15
Ελβετία 11 Σλοβακία 10 Ρουμανία 14
Γεωργία 8 Ουαλία 8 Νορβηγία 11
Γιβραλτάρ 0 Αζερμπαϊτζάν 1 Νησιά Φαρόε 3
        Μάλτα 3

 

7ος Όμιλος 8ος Όμιλος 9ος Όμιλος 10ος Όμιλος
Πολωνία 19 Τουρκία 19 Βέλγιο 24 Ιταλία 24
Αυστρία 16 Γαλλία 19 Ρωσία 21 Φιλανδία 15
Β. Μακεδονία 11 Ισλανδία 15 Κύπρος 10 Αρμενία 10
Σλοβενία 11 Αλβανία 12 Σκωτία 9 Βοσνία Ερζεγοβίνη 10
Ισραήλ 11 Ανδόρρα 3 Καζακστάν 7 Ελλάδα 8
Λετονία 0 Μολδαβία 3 Σαν Μαρίνο 0 Λιχτενστάιν 2

 

Το πρόγραμμα για τις τελευταίες δυο αγωνιστικές του Euro 2020

Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων για την 9η αγωνιστική έχουν ως εξής:

9η αγωνιστική 14-15/11
Τουρκία Ισλανδία
Αγγλία Μαυροβούνιο
Σερβία Λουξεμβούργο
Γαλλία Μολδαβία
Πορτογαλία Λιθουανία
Τσεχία Κόσοβο
Αλβανία Ανδόρρα
Νορβηγία Νησιά Φαρόε
Αρμενία Ελλάδα
Φινλανδία Λιχτενστάιν
Βοσνία Ερζεγοβίνη Ιταλία
Δανία Γιβραλτάρ
Ρουμανία Σουηδία
Ελβετία Γεωργία
Ισπανία Μάλτα
Κύπρος Σκωτία
Ρωσία Βέλγιο
Αζερμπαϊτζάν Ουαλία
Σαν Μαρίνο Καζακστάν
Σλοβενία Λετονία
Κροατία Σλοβακία
Β. Ιρλανδία Ολλανδία
Γερμανία Λευκορωσία
Ισραήλ Πολωνία
Αυστρία Β. Μακεδονία

 

Οι ομάδες που αγκαλιάζουν την πρόκριση για το Euro 2020

Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για φαβορί και να κάνουμε προβλέψεις για την ομάδα που θα κατακτήσει τον κύκλο, είναι αλήθεια πως κάποιες ομάδες έχουν ήδη ξεχωρίσει από την φάση των προκριματικών. Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Αγγλία θα περάσουν όπως φαίνεται στην επόμενη φάση, αφού παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας στην κατηγορία τους και η πορεία τους μέχρι στιγμής στην διοργάνωση είναι πολλά υποσχόμενη. Ακόμα, ομάδες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία φαίνεται πως θα κερδίσουν ένα εισιτήριο στους 24 του πρωταθλήματος, με την Ρωσία να διαγράφει μια εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής στον όμιλο της. Αφού περάσουμε όμως τα προκριματικά, ποιες είναι οι ομάδες που απασχολούν τους οπαδούς και όσους ασχολούνται και παίζουν αθλητικό στοίχημα;

Τα φαβορί για το Euro 2020

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει από την αρχή στο Euro 2020, και η σταθερή τους πορεία σε όλη την φάση των προκριματικών τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να βρεθούν ανάμεσα στις κορυφαίες της διοργάνωσης, και, γιατί όχι, να κερδίσουν. Τα μεγάλα φαβορί για το Euro 2020 είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αγγλία και η Γαλλία.

  • Οι Γερμανοί έχουν μια σταθερή πορεία στα τελευταία μεγάλα τουρνουά που έχουν συμμετάσχει, ενώ αυτή την στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Κορυφαία ονόματα αθλητών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 κάνουν δρόμο σε νέα ταλέντα που ευελπιστούν να φέρουν την χώρα τους στην κορυφή της Ευρώπης, όπως ο Kai Havenz της Μπάγερν και ο Timo Werner της Λειψίας.
  • Από την άλλη πλευρά η «χρυσή γενιά» του Βελγίου έχει 6 στις 6 νίκες στα προκριματικά και μην ξεχνάμε ότι τερμάτισε 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρσι.
  • Οι Ισπανοί έχουν αποδείξει την αξία τους, και παρ’ όλο που η ομάδα δεν είχε τις ίδιες αποδόσεις τα τελευταία χρόνια είναι πάντα ανάμεσα στα φαβορί για την νίκη, ειδικά όταν 6/6 και αυτοί στην διοργάνωση.
  • Με τους ημιτελικούς και τον τελικό να γίνεται στο Γουέμπλεϊ, οι Άγγλοι έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, και με ονόματα όπως οι Sterling, Kane και Sancho μπορούν να φτάσουν στους 4.
  • Τέλος, από τα φαβορί δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, η οποία όμως είναι ισόβαθμη με την Τουρκία και θα πρέπει να παλέψει για να σιγουρέψει την πρόκριση της

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ