Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο – Ευρώπη: Σύνοψη αγώνων και αποτελέσματα

Football_Europe

Ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα Ισπανίας, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά ακόμα έναν τίτλο. Πρωταθλήτρια στέφθηκε και η Λίβερπουλ μετά την επικράτηση της με 5-3 απέναντι στην Τσέλσι. Αναμένουμε αποτελέσματα από τα τελευταία ματς στην Πρέμιερ Λιγκ που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια για την Ευρώπη, καθώς και τις τελευταίες 3 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Ιταλίας. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη συνεχίζει να έχει πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να δούμε πως διαμορφώνονται τα αποτελέσματα και η κατάταξη μέχρι στιγμής στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Πρωτάθλημα Ισπανίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της μια αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Από την άλλη, το ενδιαφέρον μας για την τελευταία αγωνιστική είχε στραφεί στις ομάδες που διεκδικούσαν τα πολύτιμα εισιτήρια για την Ευρώπη. Ακόμα, το τελευταίο παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ρεάλ θα καθόριζε και την 3η ομάδα που, μαζί με την Εσπανιόλ και την Μαγιόρκα, θα έπεφτε κατηγορία. Η Λεγκανές έψαχνε αποκλειστικά την νίκη για να «σωθεί» και να παραμείνει στην Λα Λίγκα, ωστόσο η ισοπαλία 2-2 με την Ρεάλ Μαδρίτης την ανάγκασε σε υποβιβασμό. Κερδισμένη βγήκε η Θέλτα από το αποτέλεσμα της Λεγκανές, καθώς «σώθηκε» τελευταία στιγμή και παρέμεινε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, παρ’ όλο που δεν είχε κερδίσει σε κανένα παιχνίδι τις τελευταίες αγωνιστικές. Αυλαία με άνετη εκτός έδρας νίκη με 0-5 πέτυχε η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε εύκολα της Αλαβές. Η τελική βαθμολογία στην Λα Λίγκα έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. Ρεάλ Μαδρίτης 87
2. Μπαρτσελόνα 82
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 70
4. Σεβίλλη 70
5. Βιγιαρεάλ 60
6. Ρεάλ Σοσιεδάδ 56
7. Γρανάδα 56
8. Χετάφε 54
9. Βαλένθια 53
10. Οσασούνα 52
11. Ατλέτικο Μπιλμπάο 51
12. Λεβάντε 49
13. Βαγιαολίδ 42
14. Εϊμπάρ 42
15. Μπέτις 41
16. Αλαβές 39
17. Θέλτα 37
18. Λεγκανές 36
19. Μαγιόρκα 33
20. Εσπανιόλ 25

Τα εισιτήρια για Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα

Την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο, δηλαδή οι τρεις πρώτες ομάδες όπως φαίνεται από την βαθμολογία. Η μάχη για τα εναπομείναντα εισιτήρια ήταν μεγάλη, καθώς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική δεν είχε κριθεί τίποτα. Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ εξασφάλισαν την έξοδο τους στο Γιουρόπα, κατακτώντας την 4η και 5η θέση στην Λα Λίγκα. Συγκλονιστικό φινάλε για την Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Γρανάδα που πήραν τελευταία στιγμή την πρόκριση και ισοβάθμησαν στην 6η και 7η θέση. Σημειώνουμε ότι η Ρεάλ Σοσιεδάδ προκρίνεται στην φάση των ομίλων και η Γρανάδα στα προκριματικά του Γιουρόπα. Τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική της Λα Λίγκα έχουν ως εξής:

  • Αλαβές – Μπαρτσελόνα (0-5)
  • Βιγιαρεάλ – Εϊμπάρ (4-0)
  • Βαγιαολίδ – Μπέτις (2-0)
  • Οσασούνα – Μαγιόρκα (2-2)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ (1-1)
  • Λεβάντε – Χετάφε (1-0
  • Γρανάδα – Ατλέτικο Μπιλμπάο (4-0)
  • Εσπανιόλ – Θέλτα (0-0)
  • Λεγκανές – Ρεάλ Μαδρίτης (2-2)
  • Σεβίλλη – Βαλένθια (1-0)

Πρωτάθλημα Ιταλίας – Κυριαρχεί η Γιουβέντους, σαρωτική η Αταλάντα

Σχεδόν 2 εβδομάδες έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και στη Σέριε Α. Η Γιουβέντους έχει αγκαλιάσει τον τίτλο μετά και την νίκη απέναντι στην Λάτσιο και βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά από την 2η Αταλάντα. Η ομάδα του Ρονάλντο επικράτησε δύσκολα με 2-1, αλλά τα δυο γκολ του Πορτογάλου έδωσαν στην ομάδα την νίκη που ήθελε. Από την άλλη η Αταλάντα πήρε μια εξίσου σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στην Μπολόνια, σκαρφαλώνοντας έτσι στην 2η  θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γκασπερίνι κάνει «θαύματα» στο ιταλικό πρωτάθλημα, και όχι μόνο διεκδικεί στα ίσια την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με 3 αγωνιστικές πριν το τέλος κυνηγάει και την πρωτιά από την Γιούβε. Η Αταλάντα των 15 συνεχόμενων νικών έχει ελπίδες μέχρι και για τον τίτλο!

Πτωτική πορεία η Ίντερ και Λάτσιο, Γιουρόπα η Ρόμα

Μετά και το παιχνίδι της Ίντερ με την Φιορεντίνα που έμεινε στο 0-0, η πρώτη έπεσε στην 3η θέση και συνεχίζει μια πτωτική πορεία λίγο πριν το μεγάλο φινάλε. Την ίδια πορεία, βέβαια, ακολουθεί και η Λάτσιο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο «Ρονάλντο» και παραμένει 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Από την άλλη, η Ρόμα έριξε εξάρα στην ΣΠΑΛ, και μαθηματικά κερδίζει την πρόκριση της στο Γιουρόπα Λιγκ κλείνοντας την πρώτη πεντάδα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΣΠΑΛ υποβιβάζεται, καθώς είναι ουραγός της βαθμολογίας, ενώ υποβιβασμός ήρθε και για την ομάδα της Μπρέσια μετά την ήττα με 3-1 απέναντι στην Λέτσε. Συνοπτικά, τα αποτελέσματα στην 35η αγωνιστική έχουν ως εξής:

  • Πάρμα – Νάπολι (2-1)
  • Τορίνο – Βερόνα (1-1)
  • ΣΠΑΛ – Ρόμα (1-6)
  • Λέτσε – Μπρέσια (3-1)
  • Ίντερ – Φιορεντίνα (0-0)
  • Σαμπτόρια – Τζενόα (1-2)

Η Λίβερπουλ κατακτά ακόμα ένα πρωτάθλημα Αγγλίας

Η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Πρέμιερ Λιγκ λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος μετά και το τελευταίο παιχνίδι στην έδρας. Παρ’ όλο που οι Λονδρέζοι είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο, δεν άφησαν περιθώρια στην Τσέλσι και επικράτησαν με 5-3 στον μεταξύ τους αγώνα. Μετά το τέλος του ματς έγινε και η μεγάλη απονομή του τίτλου, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ σε όλο τον κόσμο να γιορτάζουν το 19ο τίτλο στην ιστορία της ομάδας τους. Από την άλλη, η Τσέλσι μένει στην 4η θέση και ισοβαθμεί με την Γιουνάιτεντ, ενώ σε απόσταση αναπνοής τις κυνηγάει από την 5η θέση η Λέστερ. Η αυλαία για την φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ θα πέσει το βράδυ της Κυριακής 26/7, και μέχρι τότε τίποτα δεν έχει καθοριστεί.

Θρίλερ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στην Πρέμιερ Λιγκ

Σίγουρη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν εξασφαλίσει οι δύο πρώτες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή η Λίβερπουλ και η Σίτι. Απομένουν δυο ακόμα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ, με Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λέστερ να μάχονται στήθος με στήθος για την επικράτηση. Ομοίως, τα εισιτήρια για το Γιουρόπα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα, με Λέστερ να μην χάνει και μαθηματικά την πρόκριση στην Ευρώπη, ενώ Γουλβς και Τότεναμ να βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση. Στον αντίποδα της βαθμολογίας, έρχεται υποβιβασμός για την Νόριτς και την Μπόρνμουθ, ενώ Άστον Βίλα και Γουότφορντ θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

  • Υπενθυμίζουμε ότι η Τσέλσι και η Άρσεναλ είναι οι δύο ομάδες που έχουν περάσει στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας, ο οποίος θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ