Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα αγώνων και Τσάμπιονς Λιγκ

Football

Η φετινή σεζόν στο ποδόσφαιρο φτάνει προς το τέλος της καθώς ολοκληρώνονται με επιτυχία τα πρωταθλήματα σε όλη τη Ευρώπη. Παρακάτω θα δούμε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στην Σέριε Α λίγο πριν το τέλος, καθώς και το πρόγραμμα για την τελευταία αγωνιστική. Ακόμα, στρέφουμε το βλέμμα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου για να δούμε ποιες ομάδες έχουν πάρει το πολύτιμο εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, αλλά και να θυμηθούμε τα ζευγάρια των αγώνων που έχουν περιμένουμε πιο άμεσα.

Πρωτάθλημα Ισπανίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα πρωταθλήτρια Ισπανίας, μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της φετινής σεζόν. Η ισπανική «βασίλισσα» είχε κερδίσει και μαθηματικά τον τίτλο λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Μετά και την ήττα της Μπαρτσελόνα με 1-2 απέναντι στην Οσασούνα, οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας τους. Στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν περνάει η πρωταθλήτρια, φυσικά, Ρεάλ Μαδρίτης, η δεύτερη της κατάταξης Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο και η Σεβίλλη που κλείνουν την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ προκρίνονται στην φάση των ομίλων του Europa League, ενώ η Γρανάδα έκανε την μεγάλη έκπληξη φέτος και κατάφερε να κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Σέριε Α – Η Γιουβέντους κυριαρχεί

Το Σάββατο ολοκληρώνεται και η Σέριε Α, όπου η κυριαρχία της Γιουβέντους δεν αμφισβητείται. Με την νίκη της απέναντι στην Σαμπτόρια, η Γιουβέντους κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, που κατακτά για εννιά συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παράγοντες του ιταλικού πρωταθλήματος σκέφτονται την εισαγωγή των play-offs στο πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» το μονοπώλιο της Γιουβέντους και να μπορέσουν οι υπόλοιπες ομάδες να την απειλήσουν. Λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν, οι πρώτες 7 θέσεις και τα εισιτήρια για την Ευρώπη φαίνεται ότι δεν θα αλλάξουν. Συγκεκριμένα, στο Τσάμπιονς Λιγκ περνάει η Ίντερ, η Αταλάντα και η Λάτσιο, ενώ πρόκριση στο Europa League έχουν οι Ρόμα, Μίλαν και Νάπολι.

Λάτσιο και Μίλαν περνάνε με εύκολες νίκες

Στα παιχνίδια της Τετάρτης, ξεχώρισαν οι αναμετρήσεις της Μίλαν με την Σαμπτόρια και της Λάτσιο με την Μπρέσια. Συγκεκριμένα, η Λάτσιο πήρε μια άνετη νίκη στην έδρας της με 2-0, ενώ η Μίλαν επικράτησε εκτός έδρας με το ευρύ αποτέλεσμα του 1-4. Η Λέτσε πήρε μια σπουδαία νίκη που της δίνει σανίδα σωτηρίας από τον υποβιβασμό, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η Τζενόα έχασε 5-0 από την Σασουόλο, ωστόσο κρατάει ακόμα ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στην Λέτσε. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της Τετάρτης έχουν ως εξής:

  • Βερόνα – ΣΠΑΛ 3-0
  • Ουντινέζε – Λέτσε 1-2
  • Λάτσιο – Μπρέσια 2-0
  • Σαμπτόρια – Μίλαν 1-4
  • Σασουόλο – Τζενόα 5-0
  • Φιορεντίνα – Μπολόνια 4-0
  • Κάλιαρι – Γιουβέντους 2-0
  • Τορίνο – Ρόμα 2-3

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη Σέριε Α

Όπως είπαμε και παραπάνω, η τελευταία αγωνιστική της φετινής σεζόν του ιταλικού πρωταθλήματος ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα των αγώνων και οι αποδόσεις στο στοίχημα έχουν ως εξής:

Σάββατο 1/8
Μπρέσια 4.35 4.00 1.74 Σαμπτόρια
Αταλάντα 2.20 3.60 3.10 Ίντερ
Νάπολι 3.15 3.75 2.10 Λάτσιο
Μίλαν 1.37 5.20 7.50 Κάλιαρι
Γιουβέντους 1.86 4.05 3.70 Ρόμα
Κυριακή 2/8
ΣΠΑΛ 5.40 4.45 1.55 Φιορεντίνα
Σασουόλο 2.15 3.75 3.10 Ουντινέζε
Λέτσε 1.68 4.00 4.70 Πάρμα
Τζένοα 1.62 4.05 5.30 Βερόνα
Μπολόνια 2.30 3.70 2.90 Τορίνο

 

Το πρόγραμμα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η στιγμή της μεγάλης επιστροφής έρχεται, με την ολοκλήρωση των αγώνων στην φάση των 16. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα παιχνίδια Γιουβέντους-Λυών, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν-Τσέλσι και Μπαρτσελόνα-Νάπολι, τα οποία θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Αυγούστου αντίστοιχα. Μετά και την ολοκλήρωση αυτής της φάσης θα ξέρουμε ακριβώς και τα ζευγάρια των προημιτελικών και ημιτελικών. Ωστόσο, επειδή η μεγάλη κλήρωση πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα περίπου, γνωρίζουμε ότι τα δυο ζευγάρια των προημιτελικών είναι η Λειψία με την Ατλέτικο και η Αταλάντα με την Παρί. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων που μένουν για την ολοκλήρωση της προηγούμενης φάσης, τα δύο ακόμα πιθανά ζευγάρια των προημιτελικών θα είναι:

  • Μάντσεστερ Σίτυ ή Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους ή Λυών
  • Μπαρτσελόνα ή Νάπολι – Μπάγερν ή Τσέλσι

Σημειώνουμε ότι ο νικητής του πρώτου και του τρίτου προημιτελικού θα είναι το ένα ζευγάρι του ημιτελικού, ενώ το δεύτερο ζευγάρι για τον ημιτελικό θα είναι Λειψία ή Αταλάντα με Ατλέτικο Μ. ή Παρί Σεν Ζερμέν. Οι ημιτελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 του ίδιου μήνα, ενώ ο μεγάλος τελικό της φετινής σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στο Ντα Λουζ της Λισαβόνα στις 23 Αυγούστου.

Ποιες ομάδες περνάνε στην επόμενη σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ

Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ξέρουμε πάνω κάτω ποιες θα είναι και οι ομάδες που θα διαγωνιστούν στην επόμενη σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ για την περίοδο 2020/2021. Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε περίπου τα 2/3 των ομάδων που κέρδισαν το εισιτήριο για το πρωτάθλημα των πρωταθλητριών, καθώς και την πλειονότητα των ομάδων που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Υπενθυμίζουμε ή διευκρινίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι νικήτριες των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, καθώς και οι δυο μεγάλες νικήτριες της προηγούμενης σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League. Συγκεκριμένα, έχουμε:

1ο Γκρουπ δυναμικότητας
Ρεάλ Μαδρίτης Πρωταθλήτρια Ισπανίας
Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Αγγλίας
Μπάγερν Πρωταθλήτρια Γερμανίας
Παρί Σεν Ζερμέν Πρωταθλήτρια Γαλλίας
Γιουβέντους Πρωταθλήτρια Ιταλίας
Ζενίτ Πρωταθλήτρια Ρωσίας
+ πρωταθλήτρια στο Τσάμπιονς Λιγκ
+ κάτοχος τίτλου στο Europa League

 

Ακόμα, από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης θα έχουμε τις εξής ομάδες:

Πρωτάθλημα Ισπανίας Πρωτάθλημα Γερμανίας Πρωτάθλημα Ιταλίας Πρωτάθλημα Αγγλίας
Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο

Σεβίλλη

Ντόρτμουντ

Λειψία

Γκλάντμπαχ

Αταλάντα

Ίντερ

Λάτσιο

Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι

 

Το γκρουπ των 32 ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ θα συμπληρώσει η πρωταθλήτρια της Πορτογαλίας, η Πόρτο, καθώς και οι:

  • Σαχτάρ (πρωταθλήτρια Ουκρανίας)
  • Μπριζ (πρωταθλήτρια Βελγίου)
  • Μπασακσεχίρ (πρωταθλήτρια Τουρκίας)
  • Λοκομοτίβ (runner up στη Ρωσία)
  • Μαρσέιγ (runner up στη Γαλλία)
  • Ολυμπιακός (πρωταθλητής Ελλάδας)
  • ΠΑΟΚ (runner up στην Ελλάδα)

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ