Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα αγώνων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

European League results

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει, με τα κορυφαία πρωταθλήματα Ιταλίας και Ισπανίας να συνεχίζονται από αυτή την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, είχαμε την επανεκκίνηση και του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους αγώνες της 1ης Αγωνιστικής των Πλέι Οφ να ολοκληρώνεται το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα, την βαθμολογία και τα τελευταία νέα στην Σούπερ Λιγκ και την Μπουντεσλίγκα. Ακόμα, θα αναφερθούμε συνοπτικά στο πρόγραμμα και τα τελευταία νέα της Πρέμιερ Λιγκ και των πρωταθλημάτων Ιταλίας και Ισπανίας για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα όλων των κορυφαίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Σούπερ Λιγκ

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα ήταν δυναμική, με την παράσταση να κλέβει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι πήραν μια σπουδαία νίκη με 1-0 και έφυγαν από την Θεσσαλονίκη με τον αέρα του πρωταθλητή, καθώς θέλουν μια ακόμα νίκη για να σφραγίσουν και μαθηματικό τον τίτλο. Κατά τα άλλα, η 1η αγωνιστική στα Play-Off του πρωταθλήματος έληξε με ισοπαλία του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, με τους Πράσινους να ανοίγουν το σκορ με το γκολ του Μακέντα στο ’65, ενώ 3 λεπτά μετά ήρθε και η ισοφάριση από τα πόδια του Λιβάγια.  Ο Άρης επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 εντός έδρας, ενώ νίκη πήρε και η Λαμία απέναντι στον Παναιτωλικό. Εκτός έδρας νίκες κατάφερε να πετύχει ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι στην Λάρισα, ενώ χαμένος έφυγε ο Βόλος από την Νέα Σμύρνη. Συνοπτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Άρης 3 1 ΟΦΗ
Πανιώνιος 1 0 Βόλος
ΠΑΟΚ 0 1 Ολυμπιακός
ΑΕΚ 1 1 ΠΑΟ
ΑΕΛ 1 2 Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Λαμία 2 0 Παναιτωλικός

 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play-Offs

 

Όπως είπαμε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στον Πειραιά τον Άρη για να σφραγίσει τον τίτλο και να πανηγυρίσει το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Την ίδια μέρα έχουμε και το παιχνίδι ΑΔΗ-ΑΕΚ, με τους Κρητικούς να προπονούνται πυρετωδώς με στόχο την πρώτη νίκη τους στα Play-offs. Το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ δύσκολο ντέρμπι για τους πράσινους, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσουν τα παιχνίδια Βόλος-Ξάνθη και Ατρόμητος-Λαμία. Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος και Παναιτωλικός-ΑΕΛ.

Η βαθμολογία στην Σούπερ Λιγκ

 

Μην ξεχνάμε ότι τα πλέι οφ διεξάγονται μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων της βαθμολογίας, ενώ οι ομάδες που βρίσκονται ανάμεσα στην 7η και 14η θέση του πρωταθλήματος αγωνίζονται στα πλαίσια των playout. Τα παιχνίδια πλέι οφ έχουν οριστεί για τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ενώ η βαθμολογία στην Σούπερ Λιγκ μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. Ολυμπιακός 69
2. ΠΑΟΚ 52
3. ΑΕΚ 52
4. ΠΑΟ 45
5. Άρης 37
6. ΟΦΗ 34
7. Αστέρας Τρίπολης 33
8. Ατρόμητος 32
9. ΠΑΣ Λαμία 30
10. ΑΕΛ 30
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 14

 

Αποτελέσματα στο πρωτάθλημα Γερμανίας

 

Οι αγώνες συνεχίζονται κανονικά στην Μπουντεσλίγκα, με την Μπάγερν να αγκαλιάζει τον τίτλο της πρωταθλήτριας για ακόμα μια χρονιά. Από τα παιχνίδια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου ξεχώρισε η αναμέτρηση της Άουγκμπουργκ με την Κολώνια που έληξε 1-1, καθώς και το φανταστικό γκολ του Κένι στον αγώνα της Ούνιον με την Σάλκε. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων για το τριήμερο 5-7/6.

Η επικράτηση της Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα

 

Την Παρασκευή είχαμε ένα μόλις παιχνίδι ανάμεσα στην Φράιμπουργκ και την Γκλάντμπαχ, το οποίο όμως μας κάλυψε πλήρως από άποψη θεάματος και δράσης. Η Γκλάντμπαχ λύγισε στην έδρα της Φράιμπουργκ, με την τελευταία να επικρατεί 1-0 και να έχει πλέον το βλέμμα της στραμμένο προς την Ευρώπη. Ευτυχώς για την Γκλάντμπαχ, η Λεβερκούζεν έχασε απέναντι στην Μπάγερν το Σαββατοκύριακο, με το αποτέλεσμα να την αφήνει στην τετράδα. Η Μπάγερν επικράτησε άνετα με 2-4 επί της Λεβερκούζεν, ενώ ο Βιρτς κέρδισε τον Νόιερ και έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με ένα όμορφο γκολ στο 82’. Η Λειψία πήρε ακόμα μια ισοπαλία στην έδρασε, ενώ ισόπαλες στο 2-2 έμειναν και η Φουρτούνα με την Χόφενχαϊμ. Η Μάινζ επικράτησε εύκολα απέναντι στην Άιντραχτ, ενώ η Ντόρτμουντ πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη 1-0 επί της Χέρτα, διασφαλίζοντας την απόσταση της από την Γκλάντμπαχ.

Αναμέτρηση Άουγκμπουργκ-Κολώνια

 

Οι αγώνες της Κυριακής ξεχώρισαν, δεδομένου ότι είχαμε μια δραματική αναμέτρηση ανάμεσα στην Άουγκμπουργκ και την Κολώνια, καθώς και ένα φανταστικό γκολ στον αγώνα της Ούνιον με την Σάλκε. Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους, το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής ήταν ανάμεσα στην Βέρντερ Βρέμης και την Βόλφσμπουργκ. Η Βέρντερ κρατούσε γερά σε όλον τον αγώνα, θέλοντας να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Βέγκχορστ σε αντεπίθεση της Βόλφσμπουργκ πετάχτηκε με κεφαλιά στο ’81 και χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του. Το παιχνίδι Ούνιον και Σάλκε έληξε 1-1, με ένα ονειρικό γκολ-βολίδα του Κένι που έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Σάλκε. Τέλος, είχαμε το πιο ενδιαφέρον ίσως παιχνίδι του Σαββατοκύριακου, αυτό της Άουγκμπουργκ με την Κολώνια. Όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, αλλά είχαμε 2 γκολ στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, με δραματικό τέλος και πολλές συγκινήσεις και για τις δυο ομάδες.

Αποτελέσματα αγώνων στην Μπουντεσλίγκα

 

Ας δούμε συνοπτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων:

Φράιμπουργκ 1 0 Γκλάντμπαχ
Λειψία 1 1 Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν 2 4 Μπάγερν
Άιντραχτ 0 2 Μάινζ
Φορτούνα 2 2 Χόφενχαϊμ
Ντόρτμουντ 1 0 Χέρτα
Βέρντερ Βρέμης 0 1 Βόλφσμπουργκ
Ούνιον 1 1 Σάλκε
Άουγκμπουργκ 1 1 Κολώνια

 

Η επανεκκίνηση της Πρέμιερ Λιγκ

 

Την εβδομάδα που μας έρχεται έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, με πρώτο παιχνίδι αυτό της Άστον Βίλα απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ακολουθεί ο αγώνας της Σίτι με την Άρσεναλ, φέρνοντας έτσι στα ίσα όλες τις ομάδες με την ολοκλήρωση των δυο αυτών παιχνιδιών που είχαν αναβληθεί. Στις 17 Ιουνίου, λοιπόν, θα ξεκινήσει και πάλι η Πρέμιερ Λιγκ, ενώ το μεγάλο ντέρμπι που περιμένουμε όλοι πως και πως ανάμεσα στην Σίτι και την Λίβερπουλ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

Η επιστροφή για τα πρωταθλήματα Ιταλίας και Ισπανίας

 

Επανεκκίνηση και για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τη σέντρα που έγινε την Πέμπτη στο παιχνίδι Σεβίλλη-Μπέτις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε αγώνες καθημερινά στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η σεζόν όσο το δυνατό γρηγορότερα και να συνεχίσουν οι ομάδες με τους αγώνες στην Ευρώπη. Από την άλλη στην Ιταλία, η Σέριε Α θα ξεκινήσει και πάλι στις 20 Ιουνίου με πρώτο το παιχνίδι Τορίνο-Πάρμα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ