Μπάσκετ

Ο Πρίντεζης είναι μακράν ο καλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ η ομάδα του Ολυμπιακού !

Η πορεία του Γιώργου Πρίντεζη είναι παράξενη. Ο άσος του Ολυμπιακού ξεκίνησε παίζοντας λίγο ποδόσφαιρο και τένις στα παιδικά του χρόνια, τα οποία ήταν γεμάτα με όμορφες και άσχημες στιγμές. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην πορεία του και θα αποδείξουμε οτι όποια ομάδα και αν υποστηρίζετε, το γεγονός οτι ο Πρίντεζης είναι ο καλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός σε οποιοδήποτε άθλημα είναι αδιαμφισβήτητο και βασισμένο σε πράξεις, τίτλους, αριθμούς, αλλά και στην προσωπικότητα του παίκτη.
Ο Γιώργος Πρίντεζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Απο τα παιδικά του κιόλας χρόνια αθλούνταν και έπαιζε με τους φίλους του στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά. Όσες όμως και αν είναι οι όμορφες αναμνήσεις του Γιώργου απο το λιμάνι του Πειραιά, ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε για αυτόν το πιο γλυκό του λιμάνι. Άλλοτε με τις φουρτούνες του, άλλοτε με την ηρεμία του, άλλοτε με τις χαρές του και άλλοτε με τις λύπες του, ο Ολυμπιακός στάθηκε για αυτόν το σημαντικότερο λιμάνι της ζωής του.
Απο τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλά όμως. Αρκετές δυσκολίες, αρκετές χαρές και αρκετά χρόνια με πολλή προπόνηση, συνθέτουν μία παραμυθένια ζωή που πολύ λίγοι άθρωποι θα έχουν την τύχη να απολαύσουν. Ο Γιώργος ήρθε στον κόσμο μία Παρασκευή τον Φεβρουάριο του 1985, μία μέρα που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού μετά απο 25 σχεδόν χρόνια. Εκτός απο τον Πειραιά, ο μικρός Γιώργος πέρασε αρκετό καιρό και στην Σύρο, μετά στο Μπράχαμι, και απο τότε ζεί μόνιμα στην Αθήνα. Το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν κυρίως υποστηρικτές του Παναθηναϊκού, με τους θείους και τα ξαδέλφια του να είναι μεγάλοι υποστηρικτές του τριφυλλιού. Παρ’όλα αυτά, είτε μέσω των φίλων του, είτε απο αντίδραση ενάντια στην οικογένειά του, είτε απο άλλες παραστάσεις, ο μικρός Γιώργος ερωτεύτηκε τον Ολυμπιακό απο πολύ μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια έχει ερωτηθεί αρκετές φορές τον τρόπο με τον οποίο ήρθε κοντά στην ομάδα του Ολυμπιακού απο μικρό παιδί, αλλά δυστυχώς η αγάπη του για τον Ολυμπιακό είναι τόσο παλιά, που ούτε ο ίδιος μπορεί να θυμηθεί την αρχή της μεγάλης του αυτής αγάπης. Το μόνο που, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να θυμηθεί με σιγουριά, είναι τα πειράγματα που άλλοτε δεχόταν απο την οικογένειά του και άλλοτε έκανε ο ίδιος σε φίλους και μέλη οικογένειάς του ως φίλαθλοι δύο αντιπάλων ομάδων.

Απο μικρό παιδί ο Γιώργος Πρίντεζης ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και δοκίμασε τον εαυτό του σε αθλήματα. Απο νεαρή ηλικία ξεκίνησε να κάνει κάποιες προπονήσεις στο τένις, αλλά το παράτησε πολύ γρήγορα καθώς διαπίστωσε οτι δέν ταίριαζε στο ταλέντο και την προσωπικότητά του. Αργότερα στράφηκε στο ποδόσφαιρο όπου λόγω του ύψους του έπαιξε σε μια μικρή τοπική ομάδα ώς τερματοφύλακας για κάποιο χρονικό διάστημα. Γρήγορα κατάλαβε οτι το μπάσκετ είναι το άθλημα του του ταιριάζει και στο οποίο είναι καλύτερος και άρχισε να αφοσιώνεται σε αυτό. Ήδη κιόλας απο την ηλικία των οκτώ ετών έπαιξε στην ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου και σύμφωνα με μαρτυρίες τα πήγε εξαιρετικά καλά. Στην ηλικία των δεκαπέντε ετών κατάφερε να προσχωρήσει στον Ολυμπιακό και να κάνει ένα απο τα μεγαλύτερα του όνειρα πραγματικότητα. Το όνειρό του να φορέσει την ίδια φανέλα που έχουν φορέσει αρκετά ινδάλματά του και θρύλοι του Ελληνικού μπάσκετ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Σιγάλας, ο Φασούλας, ο Τόμιτς, ο Καραπιάλης, ο Καραταϊδης, ο Ρίβερς και ο Πάσπαλι, έγινε πραγματικότητα για τον δεκαπεντάχρονο τότε Γιώργο Πρίντεζη.

Τα χρόνια κατα τα οποία ο Πρίντεζης ήταν μικρό παιδί, ο Ολυμπιακός σάρωνε τα κύπελλα και τους αναρίθμητους τίτλους. Έτσι ο μικρός Γιώργος ονειρευόταν να μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτή την μεγάλη επιτυχία της αγαπημένης του ομάδας. Ονειρευόταν να παίζει στον Ολυμπιακό φορόντας την ερυθρόλευκη φανέλα με το όνομά του και να κερδίζει νίκες στην αγαπημένη του ομάδα παίζοντας για αυτήν. Αυτό το μακρινό όνειρο μπορεί να ήταν κοινό για πολλά παιδιά, αλλά μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης κατάφερε να το πραγματοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό και η περίπτωση του Πρίντεζη είναι τόσο σπάνια και ξεχωριστή. Αναλογιστείτε μόνο το πόσα παιδιά ονειρεύονται να κατακτήσουν τα γήπεδα, να παίξουν για τις μεγάλες ομάδες που αγαπάνε και να αποκτήσουν την φήμη και την αγάπη απο τον κόσμο που ο Γιώργος Πρίντεζης κατάφερε να αποκτήσει. Πόσες φορές δέν έχει φανταστεί το κάθε παιδί να φοράει την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και να θριαμβέυει στα γήπεδα δίνοντας μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους της; Πόσες φορές έχει παθιαστεί ο κάθε ένας μας με την αγαπημένη του ομάδα και θα ήθελε να μπεί μέσα στο γήπεδο και να καταφέρει να ανατρέψει μία δύσκολη κατάσταση για αυτήν;

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας απο τους ελάχιστους που κατάφεραν να πετύχουν όλα αυτά τα όνειρα που το κάθε παιδί και ο κάθε φίλαθλος έχει σε κάποια στιγμή της ζωής του. Έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με την αγαπημένη του ομάδα φορόντας την φανέλα που ονειρευόταν να φορέσει σε όλη του την ζωή και κατάφερε να κερδίσει τίτλους για την ομάδα του Ολυμπιακού και να χαρίσει ρίγη συγκίνησης στους φιλάθλους των ερυθρόλευκων. Το σημείο όμως στο οποίο ξεχωρίζει ο Γιώργος Πρίντεζης απο τόσους άλλους επιτυχημένους παίκτες του μπάσκετ και των άλλων αθλημάτων είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την μεγάλη του επιτυχία. Αυτός ο τρόπος είναι μοναδικός και τον μετατρέπει απο έναν επιτυχημένο παίκτη, σε έναν εμπνευσμένο αρχηγό! Ο Γιώργος Πρίντεζης δούλεψε εντατικά όλα αυτά τα χρόνια. Δούλεψε στις ικανότητες του παίζοντας ως δανεικός για ένα διάστημα στην Λάρισα όπου και ‘’ψήθηκε’’ σε δύσκολους αγώνες, βελτίωσε την απόδοσή του ακόμη και κατα την διάρκεια του αποτυχημένου περάσματός του απο την ομάδα της Μάλαγα και εκεί που τα πάντα φάνταζαν δύσκολα για τον ίδιο, γύρισε και πάλι στην ομάδα του Ολυμπιακού και εξέλιξε το διάσημό του ‘’πεταχτάρι’’ ώς το καινούριο του στύλ για να σουτάρει την μπάλα στο καλάθι. Με όλη την σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Πρίντεζης κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή ο ίδιος αλλά και βοήθησε την ομάδα του Ολυμπιακού να σταθεί και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Ακόμη και έχοντας περάσει ένα πολύ δύσκολο διάστημα 6 μηνών μετά απο την απώλεια του πατέρα του, ο Πρίντεζης κατάφερε να καταθέσει την ψυχή του σε δύο τελικούς αγώνες και να δώσει όσα περισσότερα μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην αγαπημένη του ομάδα. Ο πόνος της απώλειας ενός τόσο αγαπημένου του προσώπου δέν ήταν αρκετός για να καταφέρει να λυγίσει τον Γιώργο Πρίντεζη και να ρίξει την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο. Ο λόγος είναι πρώτον οτι για τον ίδιο ο Ολυμπιακός είναι σαν δέυτερο σπίτι του και παίζοντας με την αγαπημένη του ομάδα ο Γιώργος αισθανόταν οτι περνούσε χρόνο με την οικογένειά του και οχι ώς ένας απλώς επαγκελματίας παίκτης του μπάσκετ. Ο δέυτερος λόγος είναι οτι ο πατέρας του του δίδαξε απο μικρή κιόλας ηλικία να είναι δυνατός και να αντιμετωπίζει με τόλμη τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής, ορθώνοντας το ανάστημά του. Του έμαθε πως οι αναποδιές είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην ζωή και πως η μόνο σωστή απάντηση σε αυτές είναι το να πατάει κανείς γερά στα πόδια του. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση του Γιώργου Πρίντεζη στους δύο τελικούς που συμμετείχε την περίοδο της μεγάλης του απώλειας κατα την οποία οποιοσδήποτε άλλος θα ζητούσε να απέχει απο την δουλειά του για να περάσει λίγο χρόνο με τους αγαπημένους και πιο κοντινούς του ανθρώπους. Μαζί με όλα τα άλλα, αυτή η δύναμη που έδειξε στις δύσκολες στιγμές τον κάνει έναν σπουδαίο και ξεχωριστό αρχηγό για την ομάδα του Ολυμπιακού και αυτό δέν το ξεχνάνε οι οπαδοί της ομάδας οι οποίοι τον έχουν κάνει σημαία της ομάδας τους.

Εκτός απο τις ψυχολογικές δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει στο παρελθόν, ο Γιώργος πρίντεζης έχει καταφέρει να ξεπεράσει και δυσκολίες τραυματισμού πολλές φορές παίζοντας ακόμη και ως τραυματίας. Για αυτούς λοιπόν αλλά και άλλους πολλούς λόγους, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι μακράν ο σπουδαιότερος αρχηγός που είχε ποτέ η ομάδα του Ολυμπιακού. Για την δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει στην προσωπική του ζωή, για τα ρίγη συγκίνησης, χαράς και λύπης που συνεχίζει να χαρίζει στην ομάδα του Ολυμπιακού, για την σκληρή προπόνηση με αμέτριτες ώρες κόπου και μεγάλης προσπάθειας που έχει κάνει, για το πόσο κοντά στον κόσμο του Ολυμπιακού βρίσκεται τραγουδώντας συνθήματα αγκαλιά με τους οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας, για τους τίτλους που έχει καταφέρει να χαρίσει στον Ολυμπιακό με δύο Ελληνικά πρωταθλήματα, δύο Ευρωπαϊκά τρόπαια, και οποιαδήποτε άλλη διάκριση κατάφερε να φέρει στην ομάδα του Ολυμπιακού. Επειδή απο μικρό παιδί θέλησε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο που του χάρισε απλόχερα ο θεός και να μήν σταματήσει να δουλεύει σκληρά και να βελτιώνει τον εαυτό του. Για την στάση του ώς οπαδός ο οποίος υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα χωρίς να είναι προκλητικός προς τους αντιπάλους του, για την στάση και την ηθική του απέναντι παίκτες και οπαδούς άλλων ομάδων, για τον λόγο οτι ακόμη και πολλοί φίλαθλοι και υποστηρικτές άλλων ομάδων τον παραδέχονται και τον αγαπάνε, γιατί χωρίς αμφιβολίς όλοι θα ήθελαν να έχουν τον Γιώργο Πρίντεζη στην ομάδα τους για να της χαρίζει τίτλους και μεγάλες συγκινήσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Γιώργος Πρίντεζης είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ η ομάδα του Ολυμπιακού.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ