Ειδήσεις

Οι πέντε καλύτερα αμειβόμενες αθλήτριες του 2016

Οι αμοιβές των αθλητών έχουν υπάρξει συχνά αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων ανα τον κόσμο. Πολλοί πιστεύουν οτι οι αθλητές και οι αθλήτριες αμοίβονται με εξοφρενικά ποσά που δέν δικαιολογούνται απο το είδος της δουλειάς τους. Άλλοι συμφωνούν οτι πολλοί αθλητές διαθέτουν ικανότητες και ταλέντα που σπανίζουν μεταξύ των ανθρώπων και αυτό σίγουρα δικαιολογεί τις υψηλές αμοιβές τους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στις αμοιβές των ανδρών αθλητών, καθώς αυτοί είναι που εισπράτουν τα περισσότερα χρήματα. Ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, μποξέρ και τενίστες όπως ο LeBron James, ο Lionel Messi και ο Roger Federer είναι μόνο μερικοί απο τους αθλητές των οποίων οι αμοιβές αποτελούν συχνά αντικείμενο συζήτησης. Αυτή την φορά όμως το περιοδικό Forbes (γνωστό για τις λίστες των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου που δημοσιεύει συχνά) ασχολήθηκε με ένα ασυνήθιστο θέμα, που δέν είναι άλλο απο τις καλύτερα αμειβόμενες γυναίκες αθλήτριες του 2016. Παρακάτω θα δούμε τις αμοιβές των πέντε καλύτερα αμειβομένων αθλητριών.

Σερένα Ουίλιαμς
Πρώτη στην λίστα των καλύτερα αμειβόμενων αθλητριών όλου του κόσμου είναι η πασίγνωστη τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς. Στα 35 της μόλις χρόνια έχει καταφέρει να αμοίβεται για το ταλέντο της με 28,9 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο! Η εξωφρενική αυτή ετήσια αμοιβή – η οποία υπερβαίνει κατα πολύ τις αμοιβές διασήμων ανδρών αθλητών όπως του Γουέιν Ρούνεϊ (16.7 εκατομμύρια δολάρια), του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (14.7 εκατομμύρια δολάρια), ή του Καρμέλο Άντονι (24.5 εκατομμύρια δολάρια) – αποτελείται απο το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε χορηγίες για διαφημήσεις εταιριών (Pepsi, Nike, J.P. Morgan Chase) το οποίο λαμβάνει η Ουίλιαμς ετησίως, καθώς επίσης και το ποσό των 8.9 εκατομμυρίων δολαρίων ώς αμοιβές διακρίσεων που λαμβάνει όπως τα έπαθλα των grand slam γυναικών.

No Title

No Description

Μαρία Σαράποβα
Δεύτερη στην λίστα των καλύτερα αμοιβόμενων γυναικών αθλητριών για το 2016 είναι άλλη μία τενίστρια! Αυτή την φορά ο λόγος για την Ρωσίδα αθλήτρια Μαρία Σαράποβα, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κατακτήσει πέντε grand slam στην καριέρα της. Παρότι έχουμε δεί την Σαράποβα στην κορυφή της λίστας των καλύτερα αμοιβόμενων γυναικών για 10 συννεχόμενα χρόνια, το 2016 πέρασε στην δεύτερη θέση λόγω κάποιον τραυματισμών που την κράτησαν μακριά απο τα γήπεδα για αρκετό καιρό, όπως επίσης και ενώς σκαδνάλου ντόπινγκ που ξέσπασε με επίκετρο την ίδια. Η ετήσια συννολική αμοιβή της Σαράποβα διαμορφώθηκε στα 21.9 εκατομμύρια δολάρια το 2016, απο τα οποία τα 20 εκατομμύρια δολλάρια προέρχονται απο χορηγήες εταιριών για συμμετοχή της Σαράποβα σε διαφημήσεις, ενώ μόνο 1.9 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται απο έπαθλα διακρίσεων που κατάφερε να κατακτήσει μέσα στο 2016. Αξίζει να σημειωθεί οτι λόγω του σκανδάλου ντόπιγκ που αναφέραμε προηγουμένως, η Nike και η Porsche απέσυραν τις χορηγίες τους στην Σαράποβα μέσα στο 2016.

No Title

No Description

Ρόντα Ράουζι
Στην τρίτη θέση της λίστας μας βρίσκεται η καλύτερα αμοιβόμενη αθλήτρια του ΜΜΑ όλων των εποχών, Ρόντα Ράουζι. Μόνο μέσα στο 2016 κέρδισε 14 εκατομμύρια δολλάρια συμμετέχοντας σε αγώνες ΜΜΑ και συναρπάζοντας τα πλήθη με τις επιδόσεις της, παρότι δέν κατάφερε να κερδίσει την Χόλι Χόλμ τον περασμένο Νοέμβριο. Τα έπαθλα αγώνων που κέρδισε μέσα στην χρονιά ανέρονται στο συνολικώ ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι χορηγίες τις οποίες έλαβε ανήλθαν στα 4 εκατομμύρια δολάρια. Τα ποσά αυτά είναι εντυποσιακά, άν σκεφτεί κανείς οτι το ΜΜΑ και άλλα αθλήματα σωματικής πάλης προσελκύουν κυρίως άνδρες αθλητές. Παρ’όλα αυτά η Ρόντα Ράουζι καταφένρει να κερδίζει το ενδιαφέρων των φιλάθλων του ΜΜΑ και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 αναδείχθηκε ώς το τρίτο όνομα με τις περισσότερες αναζητήσεις χρηστών στο Google.

No Title

No Description

Ντανίκα Πάτρικ
Στην τέταρτη θέση της λίστας έχουμε την Αμερικανίδα επαγγελματία οδηγό, Ντανίκα Πάτρικ. Παρότι η GoDaddy που ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός της για ένα σημαντικό χρονικό διάστημ απέσυρε την χορηγία της στην Ντανίκα Πάτρικ μέσα στο 2016, τα έσοδά της απο χορηγίες άλλων εταιριών διαμορφώθηκαν στα 6 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον οι επιδόσεις της στις κούρσες της απέφεραν 7.9 εκατομμύρια δολάρια (ποσό συγκλονιστικό για γυναίκα αθλήτρια οδηγό αγώνων)!

No Title

No Description

Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα
Στην τελευταία θέση της λίστας μας βρίσκεται η γνωστή αθλήτρια του τένις Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η νεαρή αθλήτρια Πολωνικής καταγωγής έκανε ρεκόρ αμοιβής στην καριέρα της το 2016, καθώς για πρώτη φορά απο τότε που άρχησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τένις κέρδισε μέσα σε έναν μόνο χρόνο το ποσό των 10.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επικράτησή της σε τρείς κορυφαίες παγκόσμιες τενιστικές διοργανώσεις της απέφερε το ποσό των 5.2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ λίγα λιγότερα χρήματα της απέφεαν οι χορηγίες που έλαβε μέσα στην χρονιά, καθώς διαμορφώθηκαν στα 5 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην χρονιά.

No Title

No Description

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ