Ποδόσφαιρο

Οι καλύτεροι προπονητές ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

Football Managers

Τι είναι αυτό που κάνει έναν προπονητή να γραφτεί στην ιστορία; Σίγουρα τα τρόπαια και τα πρωταθλήματα που κερδίζει με την ομάδα του τον ανεβάζουν στις πρώτες θέσεις του βάθρου. Ωστόσο, οι προπονητές που ξεχωρίζουν για εμάς έχουν πολλά παραπάνω από τίτλους και κύπελλα στην συλλογή τους. Οι καλύτεροι προπονητές έχουν καταφέρει να έρθουν κοντά με τους οπαδούς, να εμψυχώσουν τους παίκτες και να ενώσουν φιλάθλους και ομάδα, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουν το δικό τους στυλ, πρωτοπορούν και κυριαρχούν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μας λείπει πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά μέχρι να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις και οι αγώνες, ας δούμε ποια είναι τα πρόσωπα-κλειδιά πίσω από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπη.

  1. Jurgen Klopp

Ξεκινάμε από την κορυφή όπου συναντάμε τον προπονητή της Λίβερπουλ, Jurgen Klopp. Ο λόγος που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας μας είναι γιατί διανύει αδιαμφισβήτητα την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Ο Γερμανός προπονητής έκανε θαύματα με την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το double πριν περάσει στην Αγγλία και αναλάβει την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι, και φέτος είχε μια καταπληκτική χρονιά σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να τους τα «χάλασε» η Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το συμβόλαιο του Κλοπ έχει ανανεωθεί μέχρι και το 2024 και περιμένουμε πως και πως τα επόμενα βήματα του με τους Κόκκινους.

  1. Pep Guardiola

O Pep Guardiola θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχει δει ποτέ το ποδόσφαιρο. Οι τεχνικές και ο πρωτοπόρος τρόπος σκέψης του Ισπανού άλλαξαν για πάντα το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στα δέκα περίπου χρόνια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα έφερε τα πάνω κάτω στην Ευρώπη και «έφτιαξε» μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος. Κατέκτησε το triple την πρώτη σεζόν που μανατζάρισε την Μπαρτσελόνα, έγινε ο νεότερος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε την Ισπανία για την Γερμανία όπου και κέρδισε τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα στην Bundesliga και σήμερα κοουτσάρει την Μάντσεστερ Σίτι. Η επιρροή του, η μοναδικότητα στο στυλ παιχνιδιού και τα κατορθώματα του τον έχουν φέρει στην κορυφή που δικαιωματικά ανήκει.

  1. Zinedine Zidane

Ακόμα ένας θρύλος του ποδοσφαίρου είναι ο Zinedine Zidane. Το ταλέντο και οι ικανότητες του Γάλλου προπονητή είναι αδιαμφισβήτητες, και αποδεικνύονται ξεκάθαρα από την κατάρρευση της Ρεάλ αμέσως μετά την αποχώρηση του. Είχε ποσοστό νικών 70% και κέρδισε μαζί με την «Βασίλισσα» τρεις συνεχόμενες χρονιές το Τσάμπιονς Λιγκ. Επέστρεψε στην Ισπανία και προπονεί και πάλι την Ρεάλ, και θα το κάνει μέχρι και το καλοκαίρι του 2022 όταν και λήξει το συμβόλαιο του.

  1. Diego Simeone

O Diego Simeone μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος προπονητής πολλών φίλων του ποδοσφαίρου, αλλά η επιτυχία του στην Ατλέτικο, ειδικά φέτος, του δίνει επάξια μια θέση στην λίστα μας. Ο Αργεντίνος κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να σπάσει την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ η πορεία του στη φετινή σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνει την σκληρή δουλειά που έχει κάνει μαζί με την ομάδα. Είναι γνωστός για τις αμυντικές τεχνικές του και το ιδιαίτερο στήσιμο της ομάδας του, κάτι το οποίο αποδίδει καρπούς στο γήπεδο.

  1. Carlo Ancelotti

Ο πρώτος Ιταλός προπονητής της λίστας μας είναι ο Carlo Ancelotti. Ο κορυφαίος κόουτς της Έβερτον έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Πάρμα, την Ρόμα και την Μίλαν, και είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης και ως προπονητής. Η καριέρα του στον πάγκο της Μίλαν τον αποθέωσε ως προπονητή, ενώ έχει κερδίσει τίτλους σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Η Πρέμιερ Λιγκ και το Live Στοίχημα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα, και παρόλο που η πρωτιά της Λίβερπουλ είναι σίγουρη, περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία τους υπολειπόμενους αγώνες

  1. Antonio Conte

Πίσω από τον Ancelotti έρχεται ακόμα ένας Ιταλός προπονητής που ξεχώρισε μέσα από την δουλειά του στην Μίλαν. Μπορεί η παραμονή του στην Αγγλία να ήταν σύντομη, αλλά σε αυτό το διάστημα κατάφερε να κερδίσει τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα επαναφέροντας το σύστημα 3-4-3 στην Τσέλσι. Επέστρεψε στην Ιταλία και από τον Μάιο του 2019 μανατζάρει την Μίλαν. Μπορεί να μην διεκδικεί τον τίτλο στην Serie A, αλλά η συνδρομή του στην ομάδα αυτούς τους μήνες είναι ξεκάθαρη.

  1. Didier Deschamps

Ακόμα ένας Γάλλος στην λίστα μας. Ο λόγος για το Didier Deschamps που βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου μαζί με την καλύτερη εθνική της Γαλλίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά αξίζει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Από το 2012 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει αποκλειστικά την εθνική Γαλλίας, το ’14 έφτασε στα προημιτελικά, το ’16 τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το ’18 κατέκτησε το Παγκόσμιο.

  1. Jose Mourinho

O Jose Mourinho μπορεί να μην βρίσκεται πια στο απόγειο της καριέρας του, αλλά τα κατορθώματα του στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ξεχαστούν. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την Τότεναμ μετά την τεράστια επιτυχία του Ποτετσίνο, και ομολογουμένως απογοήτευσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ότι έχει καταφέρει να κερδίσει τίτλο σε κάθε ομάδα που έχει αναλάβει. Το «βιογραφικό» του, με 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ, δυο πρωταθλήματα Ιταλίας, δυο Τσάμπιονς Λιγκ κ.α., του δίνει επάξια μια θέση στην λίστα με τους κορυφαίους προπονητές της ιστορίας.

  1. Thomas Tuchel

Έπρεπε να συμπεριλάβουμε τον προπονητή της Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel. Ο Γερμανός προπονητής έφυγε από την Ντόρτμουντ, ανέλαβε την Παρί τον Μάιο του 2018 και μέσα σε δυο χρόνια έχει κερδίσει δυο πρωταθλήματα και έσπασε την «κατάρα» της Παρί που την κυνήγαγε για χρόνια στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μένει να δούμε πως θα συνεχίσει η Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφέρουμε τον Tuchel, ο οποίος έχει ποσοστό νίκης με την Παρί που αγγίζει το 78%!

  1. Maurizio Sarri

Οι οπαδοί της Γιουβέντους μπορεί να μην συμφωνήσουν μαζί μας, αλλά πιστεύουμε ότι ο Maurizio Sarri δικαιούται μια θέση στην 1οάδα μας. Οι fans της «Γηραιάς Κυρίας» δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν την δυσαρέσκεια τους απέναντι στο στυλ και του Sarri, αλλά όσο και αν φωνάζουν οι επιλογές του προπονητή δουλεύουν και με το παραπάνω. Ο Sarri έφυγε από την Τσέλσι αφού πρώτα κέρδισε το Europa League, και έφτασε στην Γιουβέντους το 2019. Μέσα στον ένα χρόνο, οι ασπρόμαυροι έχουν φτάσει στην κορυφή της Ιταλίας και ο ίδιος έχει πετύχει ποσοστό νίκης 73%!

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ