Μπάσκετ

ΝΒΑ – Όλα τα τελευταία νέα των play-offs

Basketball

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην «φούσκα του Ορλάντο», με τους Μπακς να μένουν εκτός τελικού και τους Ράπτορς να κάνουν την ανατροπή στα games με τους Σέλτικς. Πλούσιο θέαμα και πολύ καλό μπάσκετ έκρυβε και αυτή η εβδομάδα στο ΝΒΑ, με τους Χιτ να παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό της ανατολικής περιφέρειας, περιμένοντας τον νικητή από το ζευγάρι Ράπτορς-Σέλτικς για να μάθει τον αντίπαλο του. Στην δυτική περιφέρεια, οι Κλίπερς επικρατούν εύκολα απέναντι στους Νάγκετς, και ο Λεμπρόν συναρπάζει στο παρκέ απέναντι στους Νάγκετς. Παρακάτω θα δούμε όλα τα τελευταία νέα στο ΝΒΑ, καθώς και τα αποτελέσματα και τις αναλύσεις των αγώνων της εβδομάδας.

Τι πήγε στραβά στους Μπακς;

Μετά την επανεκκίνηση της σεζόν, τα πράγματα στους Μπακς ήταν ανησυχητικά. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα από το Μιλγουόκι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά κανείς δεν έδωσε αρκετή σημασία. Ο Γιάννης είχε εκφράσει αρκετές φορές τον προβληματισμό του – το ίδιο έκαναν και κάποιοι από τους συμπαίκτες του – ωστόσο, όλοι πίστευαν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν μόλις θα ξεκινούσαν τα πλέι οφ. Δυστυχώς, όμως, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Στο πρώτο παιχνίδι με τους Μάτζικ ήρθε μια καταστροφική ήττα, και παρ’ όλο που κατάφεραν να περάσουν αυτό το εμπόδιο, οι ήττες απέναντι στους Χιτ δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν με τίποτα. Το κύριο ζήτημα που είχε προκύψει ήταν ότι ο Γιάννης είχε αναλάβει σχεδόν όλη την επίθεση. Χωρίς στήριξη και χωρίς plan B ήταν προφανές ότι η «λύση Γιάννης» θα σταμάταγε να απέδιδε κάποια στιγμή – και η στιγμή αυτή ήταν τα πλέι οφ. Βέβαια, προβλήματα υπήρχαν και στην άμυνα των ελαφιών, που αν και είχαν το καλύτερο ποσοστό άμυνας στην κανονική περίοδο, στα πλέι οφ αδυνατούσαν να καλύψουν τους παίκτες από την γραμμή του τρίποντου.

Τι δούλεψε στους Χιτ;

Οι Χιτ είχαν καταλάβει τα κενά των Μπακς και εκμεταλλεύτηκαν σωστά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Παράλληλα, η ομάδα του Μαϊάμι ύψωσε ένα μεγάλο τοίχος στον Γιάννη, και έτσι οι Μπακς δυσκολεύονταν πάρα πολύ στο να φέρουν εις πέρας τις επιθέσεις τους. Οι Μπακς είχαν βασίσει την επίθεση τους στον Γιάννη, ο οποίος χρειαζόταν ανοικτό γήπεδο για να τρέξει και να σκοράρει. Οι Χιτ έκλεισαν τους διαδρόμους, έβγαλαν σωστές άμυνες και έφεραν πονοκέφαλο στους παίκτες των Μπακς. Επιπλέον, οι Χιτ είναι ομάδα που παίζει από την περιφέρεια και αποφεύγει τόσο την ρακέτα, κάτι το οποίο τους βόλεψε πάρα πολύ όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την άμυνα των Μπακς. Η ομάδα του Μαϊάμι σούταρε ανεξέλεγκτα και αντιλήφθηκε γρήγορα τις τακτικές των Μπακς με αποτέλεσμα να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει στο παρκέ. Τι τους έδωσε, λοιπόν, την νίκη; Αφενός η προσαρμοστικότητα και η δημιουργία λύσεων, και αφετέρου η αδυναμία των Μπακς αυτής της περιόδου να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων, οδήγησαν τους Χιτ στην πρόκριση και στον τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας.

Μάχη μέχρι τέλους για Ράπτορς – Σέλτικς

Η ομάδα από το Τορόντο πάει για την ανατροπή, και η πρόκριση στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας θα κριθεί στο έβδομο παιχνίδι με την ομάδα της Βοστώνης. Οι Σέλτικς είχαν προβάδισμα από την αρχή στα games, αλλά οι πρωταθλητές του ΝΒΑ αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Μάλιστα, στο έκτο αναμεταξύ τους παιχνίδι, οι Ράπτορς πήραν το παιχνίδι μετά από διπλή παράταση με 122-125! Οι Χιτ περιμένουν με αγωνία να δουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι τους στον τελικό της Ανατολής, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ σκληρή ομάδα. Οι Ράπτορς έχουν αποδείξει ότι έχουν αντοχές και δύναμη ψυχής, ενώ από την μεριά τους οι Σέλτικς έχουν μια εξαιρετική ομάδα φέτος που το έχει αποδείξει και μπορεί να φτάσει στον τελικό. Όλα θα κριθούν στο παιχνίδι του Σαββάτου, και όλοι περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το ζευγάρι που θα προκύψει για τον τελικό.

Στην Δυτική Περιφέρεια οι Κλίπερς παίρνουν εύκολη νίκη

Τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα για την ομάδα του ΛΑ, καθώς οι Κλίπερς υπερτερούν και καταφέρνουν να έχουν ένα προβάδισμα 3-1 στα games απέναντι στους Νάγκετς. Στο τελευταίο παιχνίδι τους, οι Κλίπερς έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν στο παρκέ, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Νάγκετς και πήραν μια αρκετά εύκολη νίκη με 96-85. Οι Κλίπερς ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, και δεδομένου ότι είναι και το φαβορί για τον τίτλο, οι Νάγκετς δύσκολα θα κάνουν την ανατροπή. Στην ίδια θέση είχαν βρεθεί και στον πρώτο γύρο όταν είχαν αντίπαλους τους Τζαζ, αλλά οι Κλίπερς είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι Τζαζ. Οι Νάγκετς θέλουν, και προσπαθούν, αλλά στο τέταρτο game ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσαν. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Σαββάτου, όπου οι Κλίπερς μπορούν να τελειώσουν και να περάσουν στον τελικό της Δύσης με 4-1.

Λέικερς και Ρόκετς – προβάδισμα για την ομάδα του ΛΑ

Άνετη νίκη πήραν οι Λέικερς στο τέταρτο game απέναντι στους Ρόκετς και προηγούνται με 3-1 για την πρόκριση στον τελικό της δυτικής περιφέρειας. Στις πρώτες δυο περιόδους οι Λέικερς είχαν τον έλεγχο και πήγαιναν σταθερά μπροστά. Στην Τρίτη περίοδο άρχισαν να ανεβάζουν στροφές οι Ρόκετς, μείωσαν την διαφορά, αλλά η προσπάθεια τους δεν ήταν αρκετή για να νικήσουν την ομάδα του Λεμπρόν. Οι Λέικερς ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν επάξια μια σχετικά εύκολη νίκη. Πλέον, οι Ρόκετς ελπίζουν μόνο σε ανατροπή για να περάσουν στον τελικό της Δύσης, η οποία όμως θα έρθει πολύ δύσκολα δεδομένου της απόδοσης των Λέικερς. Ο Χάρντεν δεν ήταν καθόλου καλός στο παιχνίδι της Πέμπτης, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι 20 από τους 21 πόντους που πέτυχε ήταν από βολές. Από την άλλη, ο Λεμπρόν και η παρέα του ήταν καταιγιστικοί, και απομένει το πέμπτο game για να δούμε αν θα περάσουν εξίσου εύκολα στους τελικούς.

Ο Λεμπρόν σπάει τα ρεκόρ

Οι Λέικερς επικράτησαν εύκολα των Ρόκετς στο τρίτο παιχνίδι τους στα πλέι οφ και ο Λεμπρόν έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης με τις περισσότερες νίκες εκτός κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Το αστέρι των Λέικερς ξεπέρασε τον Ντέρεκ Φίσερ που είχε μέχρι τώρα το ρεκόρ με 161 νίκες, και με 163 νίκες στα πλέι οφ μέχρι σήμερα κάθισε στην κορυφή. Δεδομένου ότι οι Λέικερς έχουν ακόμα δρόμο στα ημιτελικά με τους Ρόκετς, ο Λεμπρόν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να σπάσει και άλλο το ίδιο του το ρεκόρ.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ