Χωρίς κατηγορία

Ελληνική Σούπερ Λίγκα: Προεπισκόπηση: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

Football_Europe

Καμία από τις δύο αυτές ομάδες δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με το πώς έχει κυλήσει η σεζόν μέχρι στιγμής. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, τα Γιάννινα δεν έχουν κερδίσει σε 6 παιχνίδια από τότε. Ο Παναιτωλικός είναι επίσης χωρίς νίκη από την 2η αγωνιστική, έχοντας χάσει στις 5 από τις 6 τελευταίες αναμετρήσεις.

Ρίξαμε μια ματιά στο πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ δύο ομάδων που επιδιώκουν να ανακάμψουν. Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε στο ελληνικό πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα.

Η κακή άμυνα του Παναιτωλικού

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν δίχτυα με κάποια συνέπεια, σκοράροντας σε όλες τις αναμετρήσεις εκτός από μία, έχουν δεχθεί πάρα πολλά τέρματα. Με το χειρότερο αμυντικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός έχει ήδη δεχτεί 17 γκολ, ένα πρόβλημα που αν συνεχιστεί θα τον δει να δίνει και πάλι μάχη για να ξεφύγει από τον υποβιβασμό.

Έχει προτιμήσει γενικά να παρατάσσεται σε συνδυασμό 4-3-3 ή 4-2-3-1 φέτος, αλλά άλλαξε για πρώτη φορά σε πεντάδα στην τελευταία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αν και η ισοπαλία του ξέφυγε με το 2-1, ίσως να μην είναι και η χειρότερη ιδέα να παραμείνει στο συμπαγές 5-4-1. Ο σχηματισμός αυτός του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός σε μεγάλο μέρος του αγώνα και ένα πέναλτι ήταν αυτό που τελικά έκρινε το αποτέλεσμα.

Ενώ μια πενταμελής αμυντική γραμμή θα εξυπηρετούσε τους σχετικά νεαρούς αμυντικούς του, ο Παναιτωλικός διαθέτει πραγματική ποιότητα στους επιθετικούς. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός Frederico Duarte έχει εντυπωσιάσει στη δεξιά πλευρά και ο Νίκος Βέργος έχει αποδειχθεί απειλητικός. Ο Έλληνας επιθετικός έχει πετύχει 3 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια του, συμπεριλαμβανομένων των γκολ στις ήττες από την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Ολυμπιακό – αποτελεί απειλή απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές άμυνες. Παρόλο που δείχνει να είναι  ικανός μπροστά, η άμυνά του αποτελεί πραγματική ανησυχία και θα είναι σε αυτό το παιχνίδι το αουτσάιντερ για την NetBet.

Τα Γιάννινα χρειάζονται περισσότερα γκολ

Η άμυνα των Γιαννιωτών δεν ήταν το πρόβλημά τους – έχουν δεχτεί μόλις 6 τέρματα σε 8 παιχνίδια και έχουν κρατήσει 3 καθαρά φύλλα αγώνα. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν προβλήματα στο άλλο άκρο. Έχουν βρει δίχτυα μόλις 6 φορές φέτος και δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν πάνω από μία φορά σε ένα παιχνίδι. Η έλλειψη τερμάτων τούς έχει κάνει να δυσκολεύονται να μετατρέψουν τις ισοπαλίες σε νίκες – μόνο ο ΟΦΗ έχει φέρει περισσότερες ισοπαλίες.

Οι Γιαννιώτες τείνουν να κρατούν την μπάλα σχετικά καλά και να έχουν πολλά σουτ προς το τέρμα. Ήταν σχεδόν ίσοι με τον Ολυμπιακό σε κατοχή μπάλας και ευκαιρίες στην ήττα τους με 2-1 από τους πρωταθλητές και είχαν 15 προσπάθειες προς την εστία στην πρόσφατη ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Η προσοχή λοιπόν πρέπει να στραφεί στους επιθετικούς και στην ποιότητα των προσπαθειών τους. Οι πρωτοπόροι επιθετικοί Juan Perea και Nicolae Milinceanu έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ μαζί στη φετινή σεζόν, ενώ ο Jan-Marc Schneider δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα.

Αν τα Γιάννινα θέλουν σοβαρά να διεκδικήσουν και να πλησιάσουν την πρώτη εξάδα στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει να είναι πιο δραστήριοι μπροστά στο τέρμα. Περιμένουμε να βγουν νικητές σε αυτό το παιχνίδι χάρη στην ανώτερη άμυνά τους, αλλά αν συνεχίσουν να σκοράρουν με τον τρέχοντα ρυθμό τους, μπορεί να βρεθούν να κατρακυλούν στον βαθμολογικό πίνακα τις επόμενες εβδομάδες.

Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε στο ελληνικό πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ