Conference League Ποδόσφαιρο

Αστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για τον ημιτελικό του Conference League

Αστον Βίλα και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, στον ημιτελικό του Conference League και στην τελευταία χρονιά που διεξάγεται με αυτή τη μορφή. Ο αγώνας δεσπόζει στο στοίχημα ποδόσφαιρο στο πρόγραμμα της Πέμπτης. Στη NetBet.gr θα βρείτε εκατοντάδες προσφερόμενες αποδόσεις για το stoixima, ατελείωτα ειδικά στοιχήματα που δεν υπάρχουν αλλού και άκρως ανταγωνιστικές αποδόσεις για να απολαύσετε τον ημιτελικό.

Φυσικά είναι διαθέσιμο και Bet Builder που κάνει τη διαφορά!

Αστον Βίλα – Ολυμπιακός ανάλυση

Την προηγούμενη φορά που η Αστον Βίλα ήταν παρούσα σε ευρωπαϊκό ημιτελικό… το κατέκτησε. Ήταν το 1982, όταν σε μια ξέφρενη πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών απέκλεισε την Αντερλεχτ, στον τελικό του Ρότερνταμ επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν και κατέκτησε το υπερπολύτιμο τρόπαιο, ολοκληρώνοντας την εξαετή κυριαρχία των αγγλικών ομάδων εκείνη την εποχή. Έκτοτε είχε ελάχιστες διακρίσεις στην Ευρώπη. Επί ημερών Ουνάι Εμερι στον πάγκο όμως… μεγάλωσε, στην Premier League δεσπόζει σταθερά στην πρώτη 4άδα (άρα, εξασφαλισμένο το εισιτήριο του Champions League της νέας σεζόν) και διεκδικεί και το τρόπαιο του Conference League.

Συνολικά στη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία οι «βίλατζερς» έχουν απολογισμό 8-2-2 με 27 γκολ ενεργητικό, οι μόνες ήττες ήρθαν από τη Λέγκια στον όμιλο και από τη Λιλ στον επαναληπτικό προημιτελικό, όπου προκρίθηκαν στα πέναλτι.

«Ξέρω πολύ καλά τη λογική τέτοιων αγώνων και αν κάποιος νομίζει πως είμαστε το απόλυτο φαβορί γελιέται οικτρά. Καμιά ομάδα δεν φτάνει εδώ από τύχη, οπότε το απόλυτο ζητούμενο είναι η σοβαρότητα στην προσέγγισή μας, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω κάποιον να υποτιμήσει τους Έλληνες ή να θεωρήσει πως είμαστε ήδη στον τελικό» τόνισε ο Έμερι που μετρά τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια: τρία Europa League με τη Σεβίλλη και ένα με τη Βιγιαρεάλ!

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος η Βίλα παραχώρησε 2-2 στην Τσέλσι και εξακολουθεί να ορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της για την 4η θέση. Ματς όπου τραυματίστηκαν ο κίπερ Μαρτίνες, που ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς, και ο Βέλγος μέσος Τίλεμανς που είναι αμφίβολος ενώ παραμένουν εκτός ο εν δυνάμει βασικός μπακ Μορένο και ο μπακ Τζανιόλο.

Ο Ολυμπιακός γράφει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται σε ευρωπαϊκό ημιτελικό. Άλλες δύο φορές στο παρελθόν είχε φτάσει κοντά, κυρίως με τη Γιουβέντους και εκείνο το… καταραμένο γκολ του Αντόνιο Κόντε. Είναι, δε, μόλις η πέμπτη φορά που τα καταφέρνει μια ελληνική ομάδα ενώ αποτελεί έξτρα κίνητρο η διεξαγωγή του τελικού επί ελληνικού εδάφους: στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η φετινή του πορεία συνδυάστηκε με… τρεις προπονητές (Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Κάρλος Καρβαλιάλ, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) και έδωσε συνολικά 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια με απολογισμό 9-2-5. Ξεκίνησε από τα προκριματικά του Europa League, κατετάγη 3ος στον όμιλό του και στα νοκ άουτ απέκλεισε διαδοχικά Φέρεντσβαρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ (με φοβερή ανατροπή στη ρεβάνς) και Φενέρμπαχτσε (στα πέναλτι). Κι όλα αυτά ενώ στη Super League μπορεί να καταταγεί από 1ος μέχρι… 4ος.

«Είχαμε πολύ σκληρό και δύσκολο ματς με τη Φενέρ αλλά δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και τα καταφέραμε. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στα ημιτελικά, η πορεία της Αστον Βίλα φέτος καταδεικνύει τη δυσκολία της αποστολής μας» είπε ο Μεντιλίμπαρ.

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 4-1 τη Λαμία κάνοντας και μικρό rotation. Τιμωρημένος ο στόπερ Ντόι, εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Ναβάρο και Ζέλσον.

Ερώτημα αν παρατάξει σχηματισμό με καθαρή τριάδα στα χαφ ο Μεντιλίμπαρ, βάζοντας δηλαδή τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα λόγω της δυσκολίας του αντιπάλου ή θα αποφασίσει να βάλει πάλι σε ρόλο επιτελικού τον Γιόβετιτς. Υπάρχει ενδεχόμενο βέβαια να επιλέξει και πάλι το 4-3-3 με τον Βόσνιο να μετακινείται στα άκρα αντί του Ποντένσε, αν και δεν συγκεντρώνει τόσες πιθανότητες.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αστον Βίλα (4-4-1-1): Μαρτίνες – Κονσά, Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν –  Μπέιλι, ΜακΓκιν, Λουίζ, Ρότζερς – Ντιαμπί – Γουάτκινς

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο (ή Όρτα) – Ποντένσε, Γιόβετιιτς Φορτούνης – Ελ Κααμπί

Stat attack

  • Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
  • Στο 7-2-4 υπέρ του Έμερι η παράδοση κόντρα στον Μεντιλίμπαρ.
  • Ουδέποτε η Βίλα αντιμετώπισε ξανά ελληνική ομάδα.
  • Στο 11-6-23 η παράδοση του Ολυμπιακού ενάντια σε αγγλικές ομάδες. Επιμέρους, επί αγγλικού εδάφους, μετρά 3-1-6 αλλά οι τρεις νίκες τους σημειώθηκαν στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις του – και ήταν και οι τρεις ενάντια… στην Αρσεναλ.

Αστον Βίλα – Ολυμπιακός προγνωστικά

Μία από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας των δύο προπονητών είναι η πίεση ψηλά στο γήπεδο με έντονο πρεσάρισμα μετά την απώλεια της κατοχής της μπάλας, με στόχο την άμεση ανάκτησή της. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την αμυντική πειθαρχία και τη προσήλωση στο πλάνο, δημιουργώντας μέσα στο γήπεδο δύο άτυπες «ζώνες» άμυνας  όταν οι ομάδες τους δεν έχουν τη κατοχή της μπάλας, καθιστώντας δύσκολη τη διάσπαση της άμυνάς τους.

Συν ότι αμφότερες έχουν επιδείξει ευχέρεια στο σκοράρισμα στα φετινά τους ευρωπαϊκά. Το να σκοράρουν και οι δύο τιμάται στο 1.93.

Σε πιο ειδικά στοιχήματα:

  • Το combo 1Χ με goal/goal είναι στο 2.10.
  • Στο 3.30 το bet builder του 1Χ διπλή ευκαιρία, να σκοράρει ο φορμαρισμένος Γουάτκινς και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ