Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Ρουμανία – Ουκρανία | Βέλγιο – Σλοβακία | Αυστρία – Γαλλία

Euro 2024, ημέρα τέταρτη (και) στο stoixima. Η Γαλλία δοκιμάζεται ενάντια στην Αυστρία, το ανανεωμένο Βέλγιο παίζει με την επικίνδυνη Σλοβακία και την αυλαία ανοίγουν τη Δευτέρα η Ρουμανία με την Ουκρανία. Στη NetBet θα βρείτε σούπερ αποδόσεις και τεράστια γκάμα στα στοιχημα αποτελεσματα.

Ρουμανία – Ουκρανία | Ανάλυση

Πρεμιέρα στις αναμετρήσεις του 5ου ομίλου με το ματς Ρουμάνων και Ουκρανών στο Μόναχο.

Από το 1998 έχει να εμφανιστεί σε Μουντιάλ η Ρουμανία, σε Euro έχει πιο συχνή παρουσία μεν αλλά φτωχό απολογισμό στις τελικές του φάσεις και μόνο μια πρόκριση από τον όμιλο σε πέντε παρουσίες. Επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2016 στα τελικά, τότε με εκλέκτορα τον (γνωστό μας) Ανχελ Ιορντανέσκου και πλέον με τον γιο του, Εντουαρντ, στο «τιμόνι».

Δεμένο σύνολο, μαχητικό, πήρε δύσκολα μεν αλλά δίκαια την πρόκριση από τα προκριματικά ούσα μάλιστα αήττητη στον όμιλο (6-4-0).

Προβληματισμό προκάλεσαν τα τελευταία φιλικά δύο, ιδίως το 0-0 με το Λιχτενστάιν, παρά τις 35 τελικές προσπάθειες. Αμφίβολος είναι για την πρεμιέρα ο επιθετικός Ντένις Αλίμπεκ της Μουαχτέρ, με τον Ιορντανέσκου να μην αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Τέταρτη σερί εμφάνιση της Ουκρανίας σε τελική φάση Euro, αυτή τη φορά μάλιστα υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες καθώς, ελέω της ρωσικής εισβολής στα εδάφη της χώρας, η εθνική ομάδα έγινε… τσιγγάνα αγωνιζόμενη ως επί το πλείστον σε πολωνικά γήπεδα. Σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων δύο φορές έχει φτάσει έως τα προημιτελικά, στο τελευταίο Euro και στο Μουντιάλ του 2006.

Στο ρόστερ της ομάδας του Σερχέι Ρεμπρόφ υπάρχει κράμα ταλέντου – εμπειρίας, με παίκτες που διακρίνονται ή ετοιμάζονται να διακριθούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πρωταγωνιστές σε Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου. Μεταξύ αυτών ο αρχισκόρερ στην Ισπανία, Αρτέμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα, ο συμπαίκτης του εξτρέμ Βίκτορ Τσιχάνκοφ, ο Μιχάιλο Μούντρικ της Τσέλσι, ο Ολεξάντρ Ζιτσένκο της Αρσεναλ και ο κίπερ Αντρέι Λούνιν της Ρεάλ.

Ο αριστερός μπακ Βιτάλι Μικολένκο αντικαταστάθηκε με ενοχλήσεις τραυματίας στο φιλικό με τη Μολδαβία, αλλά οι εκτιμήσεις ήταν καθησυχαστικές.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ρουμανία (4-2-3-1): Μολντοβάν – Ράτιου, Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Μπάνκου – Μ. Μαρίν, Ρ. Μαρίν – Μαν, Στάντσιου, Μιχάιλα – Ντράγκους.

Ουκρανία (4-3-3): Λούνιν – Κονόπλια, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο – Ζιτσένκο, Σουντάκοφ, Στεπανένκο – Τσιχάνκοφ, Ντόβμπικ, Μούντρικ.

Stat attack

  • Πρώτη φορά αναμετρώνται σε επίσημο παιχνίδι. Σε φιλικά ο απολογισμός είναι 3-1-2 υπέρ της Ρουμανίας.
  • Απολογισμός 1-5-10 για τη Ρουμανία σε τελική φάση Euro, μόνη της νίκη το 2000 (και, δη, επί της Αγγλίας με 3-2).
  • 0-2-3 μετρά η Ρουμανία σε πρεμιέρες Euro.
  • Η Ουκρανία έχει δεχθεί γκολ και στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει διαχρονικά σε τελική φάση Euro.
  • Στους 11 αγώνες που έχει δώσει η Ουκρανία σε τελική φάση Euro δεν έφερε καμία ισοπαλία (3-0-8).
  • Στα προκριματικά, η Ουκρανία βρέθηκε να χάνει στα 8 από τα 12 παιχνίδια της, αλλά στο τέλος κέρδισε τα 6 από αυτά!

Kαθημερινές προσφορές* για το Ευρωπαϊκό!

Ρουμανία – Ουκρανία | Προγνωστικά

Βάσει ρόστερ, η Ουκρανία έχει σαφώς καλύτερο και ανώτερο από τους Ρουμάνους αλλά αυτό δεν λέει κάτι σε τόσο σπουδαία τουρνουά. Ίσα ίσα, επιδεικνύοντας πειθαρχία και ομοιογένεια η Ρουμανία δεν είναι του… πεταματού κι ας υστερεί σε ταλέντο. Εξ ου και στραφήκαμε στα γκολ – άλλωστε στο φετινό Euro γίνεται της… πεμπτουσίας.

Έξτρα, φυσικά ο Ντόβμπικ. Ένας εξαιρετικός φορ, που έρχεται από μαγική χρονιά με την Τζιρόνα, ποντάρεται για σκόρερ.


Βέλγιο – Σλοβακία | Ανάλυση

Βέλγοι και Σλοβάκοι αναμετρώνται στη Φρανκφούρτη, πάνω από 30.000 Βέλγοι στο γήπεδο.

Πήγε ως τα προημιτελικά στα τελευταία δύο Euro, ήταν στην 3η θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 αλλά στο Κατάρ το 2022 το Βέλγιο απογοήτευσε και δεν πέρασε καν τον όμιλο. Εξ ου και έκλεισε ο κύκλος αρκετών διεθνών, όπως και του Ισπανού Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με τον Γερμανοϊταλό Ντομένικο Τεντέσκο να τον αντικαθιστά. Ο πραγματισμός του τον κρατά αήττητο (10-4-0) μέχρι στιγμής στον πάγκο του Βελγίου. Η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 ήρθε με άνεση, καθώς το Βέλγιο τερμάτισε πρώτο και αήττητο (6-2-0).

Πληθώρα ταλαντούχων παικτών δίπλα στις… παλιοσειρές ονόματι Λουκάκου, Ντε Μπράινε, Καράσκο, Βίτσελ και Βερτόνχεν.

Δεν έλειψαν φυσικά και τα προβλήματα τραυματισμών από την προετοιμασία, με ισχυρότερο πλήγμα τη σχεδόν δεδομένη απουσία του μπακ Τομάς Μενιέ της Τράμπζονσπορ από την αρχή του τουρνουά ενώ ο στόπερ Γιαν Βερτόνχεν της Αντερλεχτ έρχεται από αποχή ενός μήνα και μόλις τις προάλλες επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μετά από τραυματισμό. Εκτός και ο αριστερός μπακ Αρτούρ Τεατέ της Ρεν και αμφίβολος ο έμπειρος στόπερ/χαφ Αξελ Βίτσελ της Ατλέτικο.

Για τέταρτη φορά παρούσα σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης η Σλοβακία. Σε Μουντιάλ πήγε μόνο το 2010 και είχε περάσει στους «16», σε Euro έπραξε το ίδιο το 2016 και το 2021 δεν πέρασε τον όμιλο ως μια από τις καλύτερες τρίτες στη διαφορά τερμάτων. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, στην οποία θα παραταχθεί χωρίς τον εμβληματικό Μάρεκ Χάμσικ που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας θέση team manager στην εθνική.

Στον πάγκο κάθεται από το καλοκαίρι του 2022 ο Ιταλός Φρανσέσκο Καλτζόνα, ο οποίος θα καθίσει, για πρώτη φορά στον πάγκο, σε μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων. Στα τελευταία φιλικά, η Σλοβακία επικράτησε αρχικά με 4-0 του Σαν Μαρίνο και στη συνέχεια, με το ίδιο σκορ της Ουαλίας.

Μοναδικό ερώτημα η θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Μάρεκ Ρόντακ της Φούλαμ να αντιμετωπίζει πρόβλημα της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, αφού έχει χάσει τη θέση του βασικού και να ξεκινά ο Μάρτιν Ντουμπράφκα της Νιούκαστλ.

Πιθανές ενδεκάδες

Βέλγιο (4-3-3): Κάστελς – Καστάνιε, Φαές, Ντεμπάστ, Ντε Κάιπερ – Ονάνα, Ντε Μπράινε, Μανγκαλά – Ντοκού, Λουκάκου, Τροσάρ

Σλοβακία (4-3-3): Ντουμπράφκα – Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντκσο – Ντούντα, Λομπότκα, Κούτκσα – Σουσλόφ, Μποζένικ, Στρέλετς.

Stat attack

  • Πρώτη φορά αναμετρώνται σε επίσημο. Σε τρία μεταξύ τους φιλικά έφεραν δύο ισοπαλίες (αμφότερες με 1-1) και μια φορά νίκησε το Βέλγιο.
  • 44 χρόνια περιμένει να μπει στην 4άδα το Βέλγιο. Από τότε που έφτασε στον τελικό το 1980 (χάνοντας από τη Δυτική Γερμανία) μετρά δύο αποκλεισμούς σε ομίλους και δύο προημιτελικούς.
  •  Κανένας από τους 17 τελευταίους αγώνες του Βελγίου σε Euro δεν έχει λήξει ισόπαλος (9-0-8).
  • Ο Ρομέλου Λουκάκου μετρά συνολικά 85 γκολ σε 115 ματς με το Βέλγιο (!, σημείωσε αριθμό-ρεκόρ τερμάτων στα προκριματικά (14) ενώ φέτος με τη Ρόμα έβαλε 21 σε 47 επίσημα.
  • Στις πρώτες δυο συμμετοχές της σε Euro (2016 και 2021) η Σλοβακία απέτυχε να περάσει τον όμιλο – αν και πέτυχε από μία νίκη (2-1-4 συνολικά).
  • Η Σλοβακία έχει δεχτεί από στατική φάση τα 7 από τα 13 γκολ στις δύο τελικές φάσεις Euro που συμμετείχε.

Kαθημερινές προσφορές* για το Ευρωπαϊκό!

Βέλγιο – Σλοβακία | Προγνωστικά

Ευλόγως φαβορί το Βέλγιο, κάτω του 1.50 η νίκη του. Όντως το εμπόδιο της Σλοβακίας μοιάζει χαμηλό για την ποιότητα που διαθέτει η  ομάδα του Τεντέσκο. Από σκόρερ, το να συνεχίσει το… κρεσέντο του (14 γκολ στα προκριματικά, αριθμός-ρεκόρ!) ο Λουκάκου πληρώνει 2.05, αντίθετα αξίζει ο Λεάντρο Τροσάρ που έρχεται από σούπερ σεζόν με 17 γκολ στα επίσημα με την Αρσεναλ.

Και επιλέξαμε κι ένα bet builder με βέλγικη νίκη, τουλάχιστον 2 γκολ στον αγώνα, τουλάχιστον 7 κόρνερ, γκολ Λουκάκου και νίκη του Βελγίου με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά.


Αυστρία – Γαλλία | Ανάλυση

Αυστρία και Γαλλία δίνουν τον εναρκτήριο αγώνα τους στο φετινό Euro, στο Ντίσελντορφ.

Επρεπε να συνδιοργανώσει, με την Ελβετία, ένα Euro για να εμφανιστεί στα τελικά η Αυστρία, το 2008. Τότε αλλά και το 2016 δεν πέρασε καν τον όμιλο, το 2021 τα κατάφερε αλλά αποκλείστηκε στους «16» από την Ιταλία στην παράταση. Ταξίδεψε στη (γειτονική) Γερμανία με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, αισθήματα που της δημιούργησε η εξαιρετική της πορεία στα προκριματικά, όπου τερμάτισε δεύτερη με 19 βαθμούς πίσω από το Βέλγιο ενώ μετρά 12-3-1 στα τελευταία 16 παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

Τεχνικός είναι ο 66χρονος Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ με μακρά πορεία σε πάγκους ενώ αστέρια της είναι ο φορ Μάρκο Αρναούτοβιτς της Ιντερ και ο πληθωρικός χαφ Μαρσέλ Ζάμπιτσερ της Ντόρτμουντ. Μεγάλοι απόντες (ελέω τραυματισμών) ο αμυντικός Νταβίντ Αλάμπα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο μέσος Σαβιέ Σλάγκερ ο θηριώδης σέντερ φορ Σάσα Κάλαϊτζιτς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Από τις… βασίλισσες των Euro η Γαλλία, σε 11 συμμετοχές (από τα 16 τουρνουά) μετρά δύο τίτλους (1984 και 2000), μια 2η θέση (2016) και δύο φορές στα ημιτελικά (1960 και 1996). Το 2021 αποκλείστηκε απρόσμενα από την Ελβετία, ακολούθησε η παρουσία της στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ και η ήττα της από την Αργεντινή στα πέναλτι.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν παραμένει στον πάγκο από το 2012 κι έχει ήδη ανανεώσει και για το επόμενο Μουντιάλ (το 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά).

Από τραυματισμούς έρχονται οι μέσος Αντριέν Ραμπιό της Γιουβέντους και Ορελιέν Τσουαμενί της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ αποτελεί δίλλημα σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Αντουάν Γκριζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην επίθεση ο φορ Μάρκους Τιράμ της Ιντερ πάει στα αριστερά, μια θέση που κάλυπτε παλιότερα όταν έπαιζε στην Γκινγκάμπ.

Πιθανές ενδεκάδες

Αυστρία (4-5-1): Πεντς – Πος, Ντάνσο, Βέμπερ, Πρας – Λάιμερ, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Μπαουγκάρτνερ – Γκρέγκοριτς.

Γαλλία (4-3-3): Μενιάν 0 Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τ. Ερναντέζ – Φοφανά, Καντέ, Γκριζμάν – Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Τιράμ

Stat attack

  • Στο 13-3-9 υπέρ της Γαλλίας η μεταξύ τους παράδοση, σε επίσημα και φιλικά. Από το 1982, η Αυστρία κέρδισε μόνο μία φορά τη Γαλλία σε 10 ματς (1-2-7).
  • Επιμέρους στα επίσημα είναι 7-2-2 υπέρ των Γάλλων.
  • Πρώτη φορά ανταμώνουν σε τελική φάση Euro. Σε Μουντιάλ συναντήθηκαν το 1934 στους «16» (3-2 η Αυστρία στην παράταση) και το 1982 σε όμιλο (1-0 η Γαλλία).
  • Δύο νίκες έχει πετύχει η Αυστρία σε συνολικά 10 αγώνες τελικής φάσης Euro. Και οι δύο το 2021, όπου προκρίθηκε στους «16».
  • Ένατη σερί συμμετοχή και συνολικά 11η της Γαλλίας σε τελική φάση Euro.
  • Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει σκοράρει 14 φορές με τη Γαλλία σε τελική φάση Μουντιάλ, ποτέ όμως σε Euro!
  • Σε περίπτωση που κατακτήσει το Euro η Γαλλία, ο Ντιντιέ Ντεσάν θα γίνει ο δεύτερος που το καταφέρνει ως παίκτης και ως προπονητής, μετά τον Γερμανό Μπέρτι Φογκτς, 1972 και το 1996. Επίσης, θα γίνει ο μοναδικός που κέρδισε Μουντιάλ και Euro και ως παίκτης και ως προπονητής.

Kαθημερινές προσφορές* για το Ευρωπαϊκό!

Αυστρία – Γαλλία | Προγνωστικά

Ναι, σύμφωνοι, αδιαμφισβήτητο φαβορί η Γαλλία, βέβαια οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις αλλά έχει την ποιότητα να πάρει το ματς, ακόμη κι αν χρειαστούν δύο και τρία γκολ. Επί 17 σερί παιχνίδια σκοράρουν πάντως οι Αυστριακοί και το combo αμφιτέρματος με over 2,5 στον αγώνα πληρώνει εξαιρετικά. Άλλωστε η Γαλλία σκόραρε και στα 8 επίσημα που έδωσε στα προκριματικά, ενώ στα 6 από αυτά σημείωσε 2+ γκολ.\

Μια εναλλακτική επιλογή είναι τo goal/goal να έχει επιβεβαιωθεί ως τη συμπλήρωση του 75ου λεπτού.

Προγνωστικά Δευτέρας 17/6

⚽ (17/6, 16:00) ♦️ Ρουμανία – Ουκρανία ▶️ Over 2,25 1.90

⚽ (17/6, 16:00) ♦️ Ρουμανία – Ουκρανία ▶️ Γκολ Ντόβμπικ 2.88

⚽ (17/6, 19:00) ♦️ Βέλγι0 – Σλοβακία ▶️ Γκολ Τροσάρ 3.00

⚽ (17/6, 19:00) ♦️ Βέλγι0 – Σλοβακία ▶️ 1 & over 1,5 & over 6,5 κόρνερ & γκολ Λουκάκου & νίκη Βέλγιου με 2+ γκολ διαφορά 3.40

⚽ (17/6, 22:00) ♦️ Αυστρία – Γαλλία ▶️ Goal/goal & over 2,5 2.15

⚽ (17/6, 22:00) ♦️ Αυστρία – Γαλλία ▶️ Goal/goal ως το 75ο λεπτό 2.13

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ