Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Πολωνία – Ολλανδία | Σλοβενία – Δανία | Σερβία – Αγγλία

Euro 2024, ημέρα τρίτη με μεγάλο ενδιαφέρον και στο στοιχημα. Η Ολλανδία αντιμετωπίζει την (άνευ Λεβαντόφσκι) Πολωνία, το πρώτο φαβορί ονόματι Αγγλία κοντράρεται με την «ελληνική» Σερβία και οι Δανοί παίζουν (ξανά…) με τους Σλοβένους στα αποτελεσματα στοιχημα.

  • Το Bet Builder έφτασε στη NetBet! Τώρα, χτίζεις εσύ το στοίχημά σου, όπως το θες, πετυχαίνοντας υψηλότερες αποδόσεις συνδυάζοντας με τις συνδυαστικές επιλογές σου!

Πολωνία – Ολλανδία | Ανάλυση 

Πολωνία και Ολλανδία ανοίγουν… τον χορό των αγώνων του 4ου ομίλου με την αναμέτρηση που διεξάγεται στο Αμβούργο.

Παρούσα σε τέταρτη συνεχόμενη τελική φάση Euro η Πολωνία, στο… last dance αρκετών διεθνών της, Λεβαντόφσκι προεξάρχοντος. Τερμάτισε στην 3η θέση του προκριματικού ομίλου της, πίσω από Αλβανία και Τσεχία, όμως εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στα play offs Nations του League αποκλείοντας την Εσθονία με 5-1 και την Ουαλία στα πέναλτι.

Ο (άλλοτε κόουτς του Αρη) Μίχαλ Πρόμπιερζ αντικατέστησε τον Φερνάντο Σάντος τον Σεπτέμβριο του 2023 και «τρέχει» αήττητο 8 αγώνων από την ημέρα που ανέλαβε και 62,50% ποσοστό νικών (5-3-0).

Ο μυικός τραυματισμός του Λεβαντόφσκι (82 γκολ με την εθνική του) του στερεί το να αγωνιστεί στην πρεμιέρα ενώ ο (άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ) Κάρολ Σφιντέρσκι είναι αμφίβολος. Άλλωστε οι επιλογές είναι λίγες για φορ μετά τον τραυματισμό και του Αρκάντιους Μίλικ της Γιουβέντους με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Με… έπαθλο την παρουσία στην 8άδα του Μουντιάλ του Κατάρ η Ολλανδία (αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή), έχει χρόνια να διακριθεί σε Euro: από τα προημιτελικά του 2008. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1988 στα προκριματικά τερμάτισε 2η στον όμιλο (με 6-0-2, πίσω από τη Γαλλία) ενώ από τον Απρίλιο του 2022 ο Ρόναλντ Κούμαν αντικατέστησε τον Λουίς φαν Χάαλ στον πάγκο.

Τόσο ο μέσος Τεούν Κούπμαϊνερς της Αταλάντα όσο και ο χαφ Φράνκι ντε Γιονγκ της Μπαρτσελόνα θα χάσουν το Euro ελέω τραυματισμών μόλις προ ολίγων ημερών. Εξαιτίας αυτών, ο ο Κούμαν κάλεσε τον αριστερό μπακ Ίαν Μάατσεν της Ντόρτμουντ (που βρισκόταν σε γιοτ στη Μύκονο και έφυγε άρον άρον!) και τον φορ Γιόσουα Ζίρκζεϊ της Μπολόνια.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Πολωνία (3-5-2): Σέζνι – Μπέντναρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Πιοτρόφσκι, Σλιζ, Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι – Σφιντέρσκι, Πιόντεκ (ή Σ. Σιμάνσκι)

Ολλανδία (3-4-2-1): Φερμπρούχεν – Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Σχάουτεν, Φέιρμαν, Μπλιντ – Σίμονς, Χάκπο – Βέχορστ.

Stat attack

  • Στο 9-7-3 η συνολική μεταξύ τους παράδοση υπέρ της Ολλανδίας σε επίσημα και φιλικά, επιμέρους σε επίσημα είναι 7-4-0.
  • H Ολλανδία είναι αήττητη από το… 1979 ενάντια στην Πολωνία: τότε είχε ηττηθεί με 2-0 στη Βαρσοβία για τα προκριματικά του Euro 1980 (και έκτοτε 7-5-0 οι «οράνιε»).
  • Ανταμώνουν για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ ή Euro.
  • Τέταρτη φορά δίνει αγώνα στο «Φόλκσπαρκσταντιον» του Αμβούργου η Πολωνία, στα άλλα τρία (όλα ενάντια στους Γερμανούς) έφερε ισοπαλίες! 1-1 το 1959, 0-0 το 1971 και 0-0 το 2014.
  • Η Πολωνία έχει κερδίσει μόλις το 14% των αγώνων της σε τελική φάση Euro (2-7-5). 

Πολωνία – Ολλανδία | Προγνωστικά

Η ολλανδική νίκη έπεσε αισθητά από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απουσία του Λεβαντόφσκι. Λογικό – και δεν λέει κάτι το 1.55. Δύσκολα πάντως το σκορ θα ξεφύγει. Μια επιλογή είναι να σκοράρει ο Κόντι Χάκπο, ο φορ/εξτρέμ της Λίβερπουλ είθισται να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις σε τελικές φάσεις με τους «οράνιε» (σκόραρε και στα τρία ματς του ομίλου στο Μουντιάλ του ’22).

Άλλη επιλογή, ο καταλογισμός πέναλτι: σφυρίζει ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας που έχει καταλογίσει στη σεζόν 11 σε 29 επίσημα…


Σλοβενία – Δανία | Ανάλυση

Πρώτος, χρονικά, αγώνας για τον 3ο όμιλο του Euro που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη.

Η Σλοβενία εμφανίζεται σε τελική φάση Euro για δεύτερη φορά και πρώτη μετά το 2000, οπότε και είχε αποκλειστεί στον όμιλο δίχως να κάνει νίκη. Ο Ματίας Κεκ, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, έφτιαξε γρήγορα ένα ανταγωνιστικό σύνολο, στο οποίο ξεχωρίζει ο γκολκίπερ Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο αλλά και η τριάδα του Παναθηναϊκού (Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς).

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς μάλιστα ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό εσχάτως και ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά βρίσκεται τελικά κανονικά στην 26άδα. Η μεγαλύτερη ελπίδα βέβαια είναι ο Μπένιαμιν Σέσκο, με τον 21χρονο επιθετικό της Λειψίας να είναι ο σίγουρος για την κορυφή.

Μπορεί σε Μουντιάλ η Δανία να μην έχει διακρίσεις, τα Euro όμως… της πάνε: 4η το 1964, στα ημιτελικά το 1984, πρωταθλήτρια Ευρώπης… από το πουθενά το 1992, στους «8» το 2004 και στα ημιτελικά το 2020 χάνοντας στην παράταση από την Αγγλία. Ωστόσο στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις κι αποχαιρέτισε πρόωρα, από τον όμιλο κιόλας.

Δίχως σημαντικές εκπλήξεις η αποστολή του Κάσπερ Χιούλμαντ, σαφώς βελτιωμένη στα δύο πρόσφατα φιλικά με τα «ξαδερφάκια» της, Σουηδία και Νορβηγία, επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.

Εκτός λίστας έμεινε τελικά ο αμυντικός της Γαλατάσαραϊ, Βίκτορ Νέλσον και στη θέση του κλήθηκε ο έμπειρος αμυντικός Ματίας «Ζάνκα» Γιόργκενσεν της Μπρέντφορντ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Οι πιθανές ενδεκάδες

Σλοβενία (4-4-2): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Μπλάζιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο.

Δανία (3-5-2): Σμάιχελ – Ρ. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ – Μέλε, Έρικσεν, Χόιμπεργκ, Ντελάνι, Β. Κρίστιανσεν, – Βιντ, Χόιλουντ.

Stat attack

  • Οι δύο χώρες ισοβάθμησαν στον όμιλο των προκριματικών και η Δανία τερμάτισε πρώτη ευνοούμενη στην ισοβαθμία. Είχαν έρθει 1-1 στη Σλοβενία και 2-1 υπέρ των γηπεδούχων στη Δανία.
  • 5-1-0 για τη Δανία η μεταξύ τους παράδοση σε επίσημα και φιλικά (3-1-0 στα επίσημα).

Σλοβενία – Δανία | Προγνωστικά

Η Σλοβενία σκοράρει αδιαλείπτως στα τελευταία 12 παιχνίδια της, ενώ παράλληλα δεν κρατάει το μηδέν με την ίδια συνέπεια. Σπάνια μένουν στο μηδέν μπροστά οι Δανοί. Αναμένεται ανοιχτό ματς με επιλογή στο ασιατικό over των 3 γκολ (void σε ακριβώς 3, πληρωμή σε 4+).

Το αμφίτερμα, βεβαίως, είναι εκ των ων ουκ άνευ…


Σερβία – Αγγλία | Ανάλυση

 «Πλάβι» και «τρία λιοντάρια» αναμετρώνται στην πρεμιέρα τους στο Γκέλζενκιρχεν. 

Αν και στα Παγκόσμια Κύπελλα, είτε ως ενωμένη Γιουγκοσλαβία είτε ως Σερβία, έχει διαρκείς παρουσίες, είχε να εμφανιστεί σε τελική φάση Euro από το 2000. Η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα αφού τερμάτισε 2η στον όμιλό της, στο -4 από την πρωτοπόρο Ουγγαρία. Διαθέτει ένα από τα πιο έμπειρα ρόστερ στη διοργάνωση, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές της αποστολής αγωνίζονται εντός συνόρων ενώ στον πάγκο κάθεται από το 2021 ο εμβληματικός, ως παίκτης, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Μεγάλο όπλο της δίχως άλλο η γραμμή κρούσης, διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της διοργάνωσης, τους Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς.

Με έντονο ελληνικό στοιχείο οι κλήσεις του Στοΐκοβιτς, καθώς τρεις παίκτες αγωνίζονται στη Super League (οι Μλαντένοβιτς του ΠΑΟ, Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ και Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ συν τον Μαξίμοβιτς, που θα παίζει από τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό).

Η Αγγλία ρίχνεται στη μάχη με την… ταμπέλα του πρώτου φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ασχέτως αν δεν τα κατάφερε ποτέ στο παρελθόν! Στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2018, φιναλίστ του τελικού του Euro το 2021, στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 2022, «θα αποχωρήσω αν δεν το κατακτήσουμε αυτή τη φορά» ήταν το μήνυμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προκριθεί στην τελική φάση. Πέρασε ως πρώτη και αήττητη (6-2-0) από τον 3ο όμιλο, στο +6 από Ιταλία και Ουκρανία. Μάλιστα, κέρδισε δύο φορές τη «σκουάντρα ατζούρα».

Στην αποστολή ο μπακ Λιουκ Σο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και για μήνες είναι τραυματίας και δεν μπόρεσε να παίξει ούτε στα πρόσφατα φιλικά. Απώλεια και ο τραυματισμός του συμπαίκτη του στόπερ Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος έμεινε εκτός τελικής αποστολής.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία (4-3-3): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ – Ράις, Άρνολντ, Μπέλινγκχαμ – Σάκα, Κέιν, Φόντεν.

Σερβία (3-4-3): Β. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς – Μιλένκοβιτς, Γκουντέλι, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Ίλιτς, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς – Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς – Μίτροβιτς (ή Βλάχοβιτς)

Stat attack

  • Στο 6-6-4 η μεταξύ τους παράδοση σε όλα, επιμέρους 2-0-1 στα επίσημα.
  • Εξ αυτών ήταν σε Euro, σε μορφή Final-4 τότε, ημιτελικός το 1968 και η Γιουγκοσλαβία είχε επιβληθεί με 1-0 με γκολ του Ντράγκαν Ντζάιτς στο 88’.
  • Η Σερβία έχει σκοράρει και στους τελευταίους 22 αγώνες προκριματικών Euro και Μουντιάλ.
  • Δέκα συμμετοχές σε Euro έχει η Αγγλία και η καλύτερη επίδοσή της ήταν να φτάσει στον τελικό πριν από τέσσερα χρόνια (ως διοργανώτρια των νοκ άουτ).
  • Σε φάση ομίλων Euro η Αγγλία έχει δώσει 27 παιχνίδια με ρεκόρ 11-8-8 και τέρματα 36-29.
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 18 αγώνες της σε Euro (10-7-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Ο Χάρι Κέιν έχει σημειώσει συνολικά 12 γκολ στις τελευταίες τρεις τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ.
  • Μόλις 1-5-3 έχει η Αγγλία στις πρεμιέρες της σε Euro, μόνη νίκη το 2021 με 1-0 επί της Κροατίας.

Σερβία – Αγγλία | Προγνωστικά

Ο κακός απολογισμός της Αγγλίας σε πρεμιέρες της διοργάνωσης, οι μέτριες εμφανίσεις της στα φιλικά και το… πλουσιοπάροχο (από πλευράς εμπειρίας και ταλέντου) ρόστερ των Σέρβων οδηγούν σε ποντάρισμα ενάντια στο φαβορί. Πολύ μεγάλο το 7.30 στη νίκη των Σέρβων, κρατάμε τη διπλή τους ευκαιρία.

Θα κρατήσουμε, από bet builder, και μια ρισκαδόρικη επιλογή με αμφίτερμα, τουλάχιστον 8 κόρνερ, τουλάχιστον 5 αγγλικά κόρνερ και γκολ του Χάρι Κέιν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά Κυριακής 16/6

⚽ (16/6, 16:00) ♦️ Πολωνία – Ολλανδία ▶️ Γκολ Χάκπο 2.60

⚽ (16/6, 16:00) ♦️ Πολωνία – Ολλανδία ▶️ Καταλογισμός πέναλτι 2.75

⚽ (16/6, 19:00) ♦️ Σλοβενία – Δανία ▶️ Over 3 AH 3.15

⚽ (16/6, 19:00) ♦️ Σλοβενία – Δανία ▶️ Goal/goal 2.02

⚽ (16/6, 22:00) ♦️ Σερβία – Αγγλία ▶️ 2.57

⚽ (16/6, 22:00) ♦️ Σερβία – Αγγλία ▶️ Goal/goal & over 7,5 κόρνερ & over 4,5 κόρνερ Αγγλίας & γκολ Χάρι Κέιν 5.50

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ