Ποδόσφαιρο

Αυτό είναι το τέλος του Ντεμικέλις στο ποδόσφαιρο

Πρίν απο μερικές μέρες, με μεγάλη συγκίνηση σε μία συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ίδιος, ο Μάρτιν Ντεμικέλις ανακοίνωσε οτι αποσύρεται απο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη ηλικία των 36 χρόνων. Με δάκρυα στα μάτια διαπίστωσε οτι ο λόγω ηλικίας, το σώμα και ο οργανισμός του δέν μπορούν πια να ανταποκριθούν στα υψηλότερα επαγγελατικά επίπεδα που απαιτούνται για να συμμετάσχει κανείς σε κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.
Μεταξύ άλλων ο Ντεμικέλις, o οποίος φέτος αγωνίστηκε στην ομάδα της Μάλαγα ανέφερε: “Δεν αντέχουν άλλο τα πόδια μου πλέον και πρέπει να είμαι ειλικρινής απέναντι στο άθλημα. Χάνω τθς δυνάμεις μου και την απόλυτη αυτοσυγκέντρωσή μου στο άθλημα. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για όσα έζησα στα γήπεδα”.
Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής έχει κάνει 51 εμφανίσεις συνολικά φορώντας την φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Η πρώτη ομάδα που του προσέφερε επαγγελματικό ποδοσφαιρικό συμβόλαιο ήταν η Ρίβερ Πλέιτ. Στην διάρκεια της καριέρας του είχε την τύχη να αγωνιστεί για 7 ολόκληρα χρόνια σε μία απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου, την Μπάγερν Μονάχου (2003-2010). Αργότερα έπαιξε σε μερικές άλλες απο τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάλαγα. Το 2002 και το 2003 πανυγήρησε το Clausura στην Αργεντινή, έχει κατακτήσει τέσσερα ολόκληρα πρωταθλήματα Γερμανίας με την ομάδα του την Μπάγερν Μονάχου, όπως επίσης και τέσσερα κύπελλα Γερμανίας. Και αν όλα αυτά τα επιτεύγματα δέν είναι αρκετά, έχει παίξει σε έναν τελικό του Champions League το 2010 και έχει κατακτήσει με την ομάδα του δύο Λίγκ καπ το 2016 και το 2014. Επίσης έχει παίξει σε έναν τελικό Μουντιάλ με την ομάδα της Αργεντινής και επίσης στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2015.
Εδώ και μέρες ο ποδοσφαιρικός κόσμος εκφράζει την λύπη του για το γεγονός της αποχώρησης του Ντεμικέλις απο το άθλημα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ