Archive

5 συνηθισμένα λάθη στο πόκερ

poker

Υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες πόκερ, ειδικά εκείνου που τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν πως παίζεται το παιχνίδι. Ωστόσο, θα παρατηρήσετε και πιο έμπειρους παίκτες που πέφτουν πολλές φορές στην ίδια παγίδα και κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα κυριότερα από αυτά τα λάθη, για να ξέρετε όχι μόνο ποια είναι αλλά και πως θα τα αποφύγετε. Εξάλλου, το πιο σημαντικό είναι να βγείτε κερδισμένοι και να αυξήσετε το κεφάλαιο σας, κάτι που δεν θα μπορέσετε να κάνετε μακροπρόθεσμα αν δεν ξέρετε ποιο βήμα να κάνετε.

  1. Παίζετε πολλά χέρια

Το μεγαλύτερο και το κυριότερο λάθος που κάνουν αρχάριοι και έμπειροι παίκτες είναι ότι πολλές φορές παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους και παίζουν πολύ περισσότερα χέρια από όσα πρέπει. Με άλλα λόγια, ποντάρουν σε χέρια τα οποία δεν αξίζουν και δεν είναι τόσο δυνατά. Το να μπορείτε να υπολογίζετε σωστά την πραγματική αξία του χεριού σας, βάσει των πονταρισμάτων και της θέσης σας είναι το πρώτο βήμα για να γίνετε κορυφαίοι παίκτες στο πόκερ. Μάθετε πότε πρέπει να πηγαίνετε πάσο και μην παίζετε κάθε χέρι που σας μοιράζεται απλά για να μπείτε στην παρτίδα. Δυστυχώς, μόνο η εμπειρία μπορεί να σας βοηθήσει στο να ξεχωρίσετε πότε πρέπει να παίζετε ένα χέρι και πότε όχι, καθώς με το πέρασμα του χρόνου θα έχετε διαμορφώσει το στυλ παιχνιδιού σας και θα καταλαβαίνετε πιο εύκολα πότε έχετε δυνατό ή αδύναμο χέρι. Μέχρι τότε, διαβάστε και παρακολουθήστε πως παίζουν άλλοι κορυφαίοι παίκτες και πως διαχειρίζονται χέρια που θα παίζατε εσείς. Ακόμα, μάθετε μια βασική στρατηγική για να έχετε μια γενική ιδέα πως μπορείτε να παίξετε ένα χέρι pre-flop. Σε γενικές γραμμές, έχετε υπόψη ότι ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού έχει καλύτερα αποτελέσματα από μια συντηρητική τεχνική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παίξετε ότι χέρι σας μοιράζεται. Ένας επιτυχημένος παίκτης παίζει συνήθως το 15-25% των χεριών που του μοιράζονται, και αυτό όταν παίζει επιθετικά.

  1. Παίζετε για πάρα πολύ ώρα

Όπως και στο αμέσως παραπάνω λάθος, έτσι και εδώ, οι παίκτες παρασύρονται από τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού και παίζουν για πάρα πολύ ώρα, χάνοντας έτσι την συγκέντρωση τους και κάνοντας ακόμα περισσότερα λάθη. Το πόκερ απαιτεί την πλήρη προσοχή από μεριάς του παίκτη καθώς κάθε απόφαση βασίζεται στην κρίση και τις δεξιότητες του και όχι τόσο στην τύχη. Όταν οι παίκτες παραμένουν στο τραπέζι ή πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους για πολύ ώρα τότε η κούραση επηρεάζει άμεσα την αντίληψη και την επίδοση τους. Πολλές φορές οι παίκτες παραμένουν στο ίδιο τραπέζι για πολύ ώρα και για άλλους λόγους πέρα από την προσωπική τους διασκέδαση. Συγκεκριμένα, είναι συχνό φαινόμενο για τους λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών να κυνηγούν την τύχη τους και να παραμένουν κολλημένοι στην καρέκλα τους μέχρι να κερδίσουν πίσω τα χρήματα που έχασαν. Έτσι, οι παίκτες μέσα στην κούραση τους κάνουν ξανά το ίδιο λάθος: παίζουν πάρα πολλά χέρια με σκοπό να ανακτήσουν τα χαμένα χρήματα τους. Αφού μάθετε τα βασικά γύρω από το πόκερ, και εξοικειωθείτε με το παιχνίδι θα μπορέσετε να βάλετε όρια στον εαυτό σας και να καταλάβετε πόση ώρα παιχνιδιού είναι ιδανική για εσάς. Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι πόση ώρα πρέπει να παίξετε, προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον πολλά ενδιάμεσα διαλείμματα και μην παίζετε συνεχόμενες ώρες.

  1. Παίζετε χωρίς στρατηγική και με ένστικτο

Επειδή το πόκερ είναι ένα τυχερό παιχνίδι που βασίζεται τόσο στην τύχη όσο και στις δεξιότητες του παίκτη, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να χάσετε ακόμα και αν παίξετε τέλεια το χέρι που σας μοιράστηκε. Η τύχη παίζει βασικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε. Και σε άλλα παιχνίδια χαρτιών όπως το Μπλακτζακ θα βρείτε πως οι ικανότητες του παίκτη ισορροπούν την ζυγαριά και μπορεί να του δώσουν πλεονέκτημα νίκης. Για αυτό το λόγο, μην αφήνετε τα συναισθήματα ή το ένστικτο σας να μπαίνει πάντα στην μέση όταν παίζετε χαρτιά. Ακόμα και αν έχετε κερδίσει ή χάσει στις προηγούμενες παρτίδες, αντιμετωπίστε κάθε χέρι ξεχωριστά και μην αφήνετε την ψυχολογία σας να θολώνει την κρίση σας. Αν σας έχει μοιραστεί ένα χέρι που ξέρετε πως δεν θα κερδίσει, μην συνεχίσετε να παίζετε με ένστικτο πως ο αντίπαλος σας μπλοφάρει. Παίξε υπεύθυνα, μεθοδικά, με στρατηγική και σκεφτείτε λογικά κάθε κίνηση σας. Χρησιμοποιήστε το ένστικτο σας σαν επιπλέον λόγο για να συνεχίσετε στην παρτίδα και όχι ως μοναδική ένδειξη νίκης.

  1. Παίζετε σε τραπέζια με υψηλά πονταρίσματα και δεν διαχειρίζεστε το κεφάλαιο σας

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία που έχει η σωστή διαχείριση κεφαλαίο στα τυχερά παιχνίδια, και ειδικά στο πόκερ όπου τα πονταρίσματα μπορούν πολύ εύκολα να ξεφύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διαλέξτε με προσοχή το τραπέζι που θα παίξετε και φροντίστε τα blinds και το ύψος των πονταρισμάτων να είναι μέσα στα πλαίσια του budget σας. Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν κυρίως οι αρχάριοι παίκτες αφού ενδιαφέρονται περισσότερο για το παιχνίδι, αγνοώντας την διαχείριση κεφαλαίου. Όταν παίζετε με λίγα χρήματα σε τραπέζι  high stakes δεν μπορείτε να κάνετε ούτε μπλόφα, αφού δύσκολα θα ρισκάρετε τα περιορισμένα χρήματα που έχετε μπροστά σας σε ένα μέτριο ή κακό χέρι. Αποφύγετε αυτό το λάθος μένοντας μακριά από τραπέζια με high stakes και επιλέγοντας με μεγαλύτερη προσοχή ποια χέρια θα παίξετε και γιατί.

  1. 5. Παίζετε πολύ συντηρητικά στο pre-flop

Τέλος, ένα από τα κυριότερα λάθη την ώρα του παιχνιδιού είναι να παίζετε πολύ συντηρητικά πριν το flop. Όπως αναφέραμε και στην πρώτη παράγραφο, πρέπει να βρείτε μια ισορροπία στο παιχνίδι σας ανάμεσα στα δύο άκρα που είναι το να παίζετε πολλά χέρια ασκόπως και να είστε τελείως κλειστός και να ποντάρετε σε πολύ λίγα χέρια. Αφού μάθετε να είστε επιλεκτικοί, μην φοβάστε να ποντάρετε στα χέρια που ξέρετε πως το αξίζουν. Ένα πιο επιθετικό στυλ στο pre-flop και καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού είναι πιο αποδεδειγμένα πιο αποδοτικό. Παίζοντας συντηρητικά κάνετε διπλό κακό στον εαυτό σας: μειώνετε τις ευκαιρίες για κέρδος πηγαίνοντας πάσο σε χέρια που θα μπορούσαν να βελτιωθούν με το flop και δίνετε ξεκάθαρο σήμα στους αντιπάλους σας όταν έχετε πολύ δυνατό φύλλο με αποτέλεσμα να μην κερδίζετε τα χρήματα που θα μπορούσατε αν παίζατε πιο χαλαρά.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ