Χόκεϊ-πάγου

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2020 στην Ελβετία

Winter Youth Olympics

Το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών αγώνων και για να αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα, το έτος ξεκινά δυναμικά με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Λωζάνη της Ελβετίας. Οι αγώνες ξεκινούν στις 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 22 του ίδιου μήνα, ενώ τα βλέμματα όλων των Ελλήνων είναι στραμμένα στην αποστολή της χώρας μας. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Ελβετία από 12 αθλητές και αθλήτριες για τους οποίους θα μιλήσουμε αναλυτικότερα παρακάτω. Συνεχίστε, λοιπόν, να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα γύρω από το πρόγραμμα και τα αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και να είστε έτοιμοι!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2020

Πρόκειται για την 3η διοργάνωση χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, με τις προηγούμενες δυο να έχουν λάβει χώρα στην Αυστρία (2012) και την Νορβηγία (2016). Οι δυο υποψήφιες χώρες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2020 ήταν η Ελβετία και η Ρουμανία, με την πρώτη να επιλέγεται τον Ιούλιο του 2015. Έτσι, η Ελβετία φιλοξενεί τους αγώνες στην πόλη της Λωζάνης και 1,783 αθλητές από 79 χώρες του κόσμου θα ταξιδέψουν εκεί για να εκπροσωπήσουν την χώρα τους και να διεκδικήσουν μια θέση στον βάθρο. Κάποιοι από τους αγώνες αγώνες θα διεξαχθούν στην Vaudoise Arena της Λωζάνης, ενώ τα περισσότερα αθλήματα θα λάβουν χώρα σε διαφορετικά χωριά των Άλπεων που έχουν χιονοδρομικά κέντρα.

Οι αγώνες των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Λωζάνη 2020»

Περίπου 1,800 αθλητές από σχεδόν 80 χώρες προκρίθηκαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όπου και θα διαγωνιστούν σε 8 διαφορετικά αθλήματα και 16 ξεχωριστές κατηγορίες. Συνολικά, οι θεατές, και όσοι βλέπουν τους αγώνες ζωντανά από το σπίτι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν 81 μοναδικούς αγώνες. Συγκεκριμένα, θα έχουν 34 αγώνες στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών, ενώ 13 ακόμα από αυτούς θα είναι μεικτοί. Τα αθλήματα που θα δούμε στην Λοζάνη είναι τα εξής:

  • Αλπικό Σκι
  • Δίαθλο
  • Έλκηθρο
  • Σκι αντοχής
  • Κέρλινγκ
  • Καλλιτεχνικό Πατινάζ
  • ΕλεύθεροΣκι
  • Χόκεϊ πάγου
  • Λουτζ
  • Βόρειο Σύνθετο
  • Πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας
  • Σκέλετον
  • Άλμα με σκι
  • Αλπινισμός με σκι
  • Χιονοσανίδα
  • Πατινάζ ταχύτητας

Η ελληνική αποστολή στην Λωζάνη

Η Ελλάδα στέλνει 6 αθλητές και 6 αθλήτριες, με την ομάδα μας να αποτελείται συνολικά από 12 άτομα. Έτσι, στην Ελβετία θα ταξιδέψουν οι:

  1. Αναστασιάδης Γεώργιος (Δρόμος Αντοχής)
  2. Αντωνιάδης Άγγελος (Δίαθλο)
  3. Αλμπανίδης Γεώργιος (Ελεύθερο Σκι)
  4. Γιαννακοβίτη Στυλιανή (Δρόμος Αντοχής)
  5. Γραικός Δημήτριος (Χιονοσανίδα)
  6. Ιωάννου Ελένη (Δρόμος Αντοχής)
  7. Καλτσογιάννη Μαρία (Αλπικό Σκι)
  8. Κώτσαλου Ιωάννα (Δίαθλο)
  9. Μαρμαρέλλης Χρήστος (Αλπικό Σκι)
  10. Παπαδόπουλος Σπυρίδων (Δρόμος Αντοχής)
  11. Τίτα Νεφέλη (Δίαθλο)
  12. Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα (Δίαθλο)

Είμαστε χαρούμενοι που η ελληνική αποστολή αποτελείται από τόσα άτομα, καθώς τους περασμένους δυο χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είχαμε τρεις μόλις συμμετοχές στην Αυστρία και την Νορβηγία. Είναι εξαιρετικά θετικό για την ανάπτυξη και διάδοση των χειμερινών αθλημάτων στην χώρα το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι ασχολούνται και φτάνουν μάλιστα στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζουμε να οι συμμετοχές μας να μας δώσουν και νίκες και ευχόμαστε ότι καλύτερο σε όσους εκπροσωπούν την χώρα μας στην Ελβετία. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι μαζί με τους αθλητές θα μεταβούν στην Λωζάνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, ενώ μαζί τους θα είναι και 4 προπονητές, ο αρχηγός της αποστολής και ο τεχνικός σύμβουλος.

Ποιους αθλητές να προσέξετε

Μπορεί να είναι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, αλλά πολλοί από τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους και θα μας απασχολήσουν και τα επόμενα χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες. Στην χιονοσανίδα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Ruka Hirano, ο οποίος αν και φέρει το επώνυμο του Ολυμπιονίκη Ayumu Hirano δεν έχει κάποια συγγένεια μαζί του. Ο αθλητής από την Ιαπωνία φαίνεται πως θα έχει την ίδια πορεία, όμως, με τον συνονόματο του, αφού έχει ήδη κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων πέρσι και είναι πανέτοιμος για τους αγώνες στην Λωζάνη. Στο ίδιο άθλημα στην κατηγορία των γυναικών έχουμε την αθλήτρια από την Ιαπωνία, Mitsuki Ono, που έχει ήδη 2 παγκόσμιους τίτλους και στοχεύει για το χρυσό στην Λωζάνη. Απέναντι της βρίσκεται, βέβαια, η Ολυμπιονίκης Tessa Maud από τις Η.Π.Α. Στο ελεύθερο σκι αξίζει να προσέξετε την Kelly Sildaru που ξεπέρασε τον τραυματισμό της που της στέρησε το χρυσό μετάλλιο το 2018 και κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας μέσα στο 2019.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους Ρώσους πατινέρ

Οι Ρώσοι κυριαρχούν στο καλλιτεχνικό πατινάζ και είναι προφανές ότι όλοι περιμένουμε πως και πως να δούμε τους αθλητές και τις αθλήτριες από την αποστολή της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ανυπομονούμε για τις εμφανίσεις του Daniil Samsonov και τον Andrei Mozalev. Μην ξεχνάμε και τις συμμετοχές των άλλων χωρών, όμως, καθώς ο Stephen Gogolev από τον Καναδά έρχεται με το χρυσό στο Junior Grand Prix και στοχεύει και πάλι για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στις γυναίκες, το φαβορί είναι η You Young μιας και άλλα μεγάλα ονόματα του αθλήματος δεν θα βρίσκονται στην Λωζάνη.

Ο ανταγωνισμός στο Δίαθλο και το σκι αντοχής

Μιας και έχουμε αθλητές και αθλήτριες από την ελληνική αποστολή που θα διαγωνιστούν στο δίαθλο είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα μεγάλα ονόματα στους αγώνες, με την προσοχή μας να είναι σίγουρα στον Lukas Weissbacher από την Αυστρία. Στο σκι αντοχής τα προγνωστικά θέλουν ως φαβορί τις αθλήτριες από την γερμανική αποστολή. Συγκεκριμένα, οι Helen Hoffmann και Germana Tannheimer είχαν μια εξαιρετική εμφάνιση στο Σαράγιεβο τον Φεβρουάριο και έρχονται προετοιμασμένες στην Λωζάνη αναζητώντας την νίκη. Στους άνδρες, μην ξεχάσετε το όνομα Will Koch, ο οποίος είναι γιος του διάσημου Ολυμπιονίκη Bill Koch.

Πρώτη συμμετοχή χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων για 11 χώρες

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, στην Λωζάνη θα βρεθούν αποστολές αθλητών και αθλητριών από 79 χώρες, με 11 από αυτές να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Συγκεκριμένα, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Εκουαδόρ, η Αϊτή, το Χονγκ Κονγκ, το Κόσοβο, το Κατάρ, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, το Τρινιδάδ Τομπάγκο και το Τουρκμενιστάν θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά. Μάλιστα, η Αϊτή, το Κατάρ και το Τουρκμενιστάν δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ ξανά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνοντας έτσι ελπίδα πως στο μέλλον οι αθλητές τους θα βρεθούν και στην μεγάλη κατηγορία εκπροσωπώντας τις χώρες τους και στους Ολυμπιακούς.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

About the author

admin