Ποδόσφαιρο

Τι θα μπορούσε να έχει πετύχει η Άρσεναλ!

Τι θα μπορούσε να έχει πετύχει η Άρσεναλ!

Έχουν περάσει πάνω απο δώδεκα χρόνια απο τότε που η Άρσεναλ κατέκτησε τον τίτλο του Premier League και είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει κάτι αντίστοιχο στην φετινή σεζόν.

Απο το 2003 μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει πουλήσει μερικούς απο τους πολυτιμότερους της παίκτες και έχει μετακομήσει σε ολοκαίνουριο ποδοσφαιρικό στάδιο, αλλά παρ’όλα αυτλα δέν έχει καταφέρει να προσφέρει στους οπαδούς της την συγκίνηση που τους προσέφερε το 2003.

Παίκτες όπως ο Εζίλ και ο Σάντσες προσχώρησαν στους καννονιέριδες, αλλά η ομάδα θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολλά περισσότερα άν ο μάνατζερ της είχε φερθεί πιο έξυπνα στο παρελθόν.

Αυτό το άρθρο είναι μία σύνοψη των μεταγραφών που δέν κατάφερε να πετύχει η Άρσεναλ, μεταγραφές οι οποίες αν είχαν ολοκληρωθεί σιγουρα θα είχαν εκτινάξει τις επιτυχίες της ομάδας στα ύψη.

 

Βίνσεντ Κομπανί

Ο Κομπανί ήταν μία πολύ καλή επιλογή για την Άρσεναλ πρίν πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι το 2008. Ο μάνατζερ της Άρσεναλ τον είδε σαν μία πολύ καλή πιθανή μεταγραφή όσο ακόμη έπαιζε για την Άντερλεχτ, αλλά δυστυχώς δέν πρόλαβε να τον αποκτήσει.

Ο Ζάκ Λίχτενσταϊν, μάνατζερ του Κομπανί δήλωσε το 2014:

‘’Είχα συναντήσεις με τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο απο την Ρεάλ Μαδρίτης, τους αρχηγούς της ομάδας της Μπαρτσελόνα και τον ίδιο τον Αρσέν Βένγκερ απο την Άρσεναλ. Το να πάει (ο Κομπανί) σε κάποια απολύτως κορυφαία ομάδα απευθείας δεν ήταν σωστή επιλογή για τον ίδιο γιατί ο Βίσεντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που νοιώθει μόνος σε ένα περιβάλον όπου η αξία του δεν εκτιμάται πλήρως. Ο Βίνσεντ δεν είναι παίκτης τρίτης ή τέταρτης επιλογής’’.

 

Τζό Χάρτ

Ο Βένγκερ ενδιαφέρθηκε για τον ταλαντούχο γκολκίπερ ήδη όταν ο Χάρτ έπαιζε ως δανεικός στην Μπέρμιγκχαμ την σεζόν 2009/2010.

Ο Βένγκερ ενδιαφέρθηκε για την διαθεσιμότητα του Χάρτ, αλλά δυστυχώς η Μάντσεστερ Σίτι του είχε ήδη δώσει τον ρόλο βασικού τερματοφύλακά της.

Το 2011 Ο Βένγκερ δήλωσε:

‘’Θυμάμαι όταν ο Χάρτ έπαιζε ακόμα για την Μπέρμιγχαμ, ρώτησα να μάθω περισσότερα για αυτόν και μου είπαν ότι είναι στην Μάντσεστερ Σίτι. Σκέφτηκα οτι θα ήταν ο τερματοφύλακας εκεί. Έχει αυτό που χρειάζεται να έχει ένας τερματοφύλακας για να μπορέσει να πάιξει σε ένα μεγάλο σύλλογο και δέν με εκπλήσει το γεγονός οτι κατάφερε να είναι ο νούμερο 1 τερματοφύλακας’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Τζό Χάρτ έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 5 τίτλων.

 

Ραφαέλ Βαράν

To σέντερ μπάκ της Ρεάλ Μαδρίτης μετράει ήδη πάνω απο 100 εμφανήσεις για την ομάδα της Ρεάλ και έχει συμμετάσχει στην απόκτηση 35 κυπέλλων στην Γαλλία πρίν κάν γίνει 23 ετών.

Άν οι σκάουτερς του Βέγκερ είχαν δράσει γρηγορότερα θα μπορούσαν σίγουρα να τον είχαν κάνει μέρος της ομάδας πρίν ακόμη υπογράψει με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βένγκερ δήλωσε το 2013:

‘’Είμαι χαρούμενος για αυτόν γιατί χαράζει τον δικό του δρόμο σε μία απο τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, το οποίο είναι αξιοσημείωτο. Ταυτόχρονα, όταν διευθύνεις μία ομάδα σάν την Άρσεναλ, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί αυτός ο παίκτης δέν παίζει για εμάς. Ήταν στην Λένς, και θα μπορούσαμε να τον είχαμε πάρει απο εκεί’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Ραφαέλ Βαράν έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 9 τίτλων.

 

Πόλ Πογκμπά

Παρότι πέρσυ το καλοκαίρι η Μάτσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μία προσφορά ρεκόρ για τον Πόλ Πογκμπά, η Άρσεναλ θα μπορούσε να έχει υπογράψει μαζί του ήδη απο το 2012. Δυστυχώς όμως ο μάνατζερ της Άρσεναλ κινήθηκε πολύ αργά και ο Πογκμπά πρόλαβε και υπέγραψε με την Γιουβέντους.

Το 2014 ο Βένγκερ δήλωσε:

‘’Συνέβη πολύ γρήγορα. Ενδιαφερόμασταν για αυτόν. Προσπαθήσαμε να τον κάνουμε να έρθει σε εμάς, αλλά η Γιουβέντους υπέγραψε μαζί του πολύ γρήγρορα’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Πόλ Πογκμπά έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 9 τίτλων.

 

Νγκολό Καντέ

Ο Καντέ είναι πολύ κοντά στο να κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενό του τίτλο στο Premier League αυτή την σεζόν και να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα κερδίσει το Premier League με δύο διαφορετικές ομάδες. Παρ’όλα αυτά, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά άν ο Βένγκερ είχε κινηθεί για την απόκτηση του Καντέ όταν αυτός ήταν έπαιζε ακόμη στην Γαλλία.

Ο Βέγκνερ δήλωσε το 2017:

‘’Προσπάθησα να φέρω τον Καντέ όταν ακόμη ήταν στην Γαλλία και όταν ήταν στην Λέστερ. Δέν μπορούμε να εξηγήσουμε τα πάντα – οι μεταγραφές είναι μεταγραφές – αλλά είναι προφανές το τι συνέβη όταν δείς την ομάδα στην οποία επέλεξε αν πάει. Πιστεύω οτι ο Καντέ έχει τεράστια επίπτωση. Δέν είναι σύμπτωση το οτι η Τσέλσι είναι εκεί που είναι και οτι η Λέστρ κατάφερε αυτό που κατάφερε στην περσινή σεζόν’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Νγκολό Καντέ έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση του Premier League για την χρονιά 2015/2016.

 

Γκάρεθ Μπέιλ

Ο Γκάρεθ  Μπέιλ και ο Τέο Γουόλκοτ παρακολουθούνταν στενά απο τους σκάουτερς της Άρσεναλ ταυτόχρονα όταν ακόμη έπαιζαν για την Σαουθάμπτον. Η ομάδα της Άρσεναλ απέκτησε τον Γουόλκοτ το 2006, αλλά ο Μπέιλ πήγε στην Τότεναμ σχεδόν έναν χρόνο αργότερα. Η παραδοχή του λάθους του απο τον Βένγκερ δείχνει πόσο σημαντικό προνόμοιο για την Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε αποδειχτεί ο Μπέιλ.

Το 2013 ο Βένγκερ δήλωσε;

‘’Δέν τον πήραμε καθώς ήδη είχαμε τον Άσλεϊ Κόουλ και τον Γκαέλ Κλισί και δέν θέλαμε άλλον έναν αριστερό. Πρέπει να ομολογήσω οτι ήταν ένα τεράστιο λάθος, καθώς μπορεί να παίξει και σαν κεντρικός μέσος. Δυσκολεύτηκε στην αρχή με την Τότεναμ, μετά τον μετακίνησαν στο κέντρο και τα πήγε εξαιρετικά καλά. Η καριέρα ενός παίκτη συχνά εξαρτάται απο το να παίζει στην σωστή θέση’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση άνω των 5 τίτλων.

 

Λιονέλ Μέσι

Δυστυχώς στην προσπάθεια της η Άρσεναλ να αποκτήσει 3 παίκτες απο την Μπαρτσελόνα, δέν στάθηκε δυνατή η απόκτηση του Μέσι.

Το 2014 ο Βέργκεν δήλωσε:

‘’Νομίζω οτι στο τέλος δέν ήθελε αρκετά να πάει σε άλλη ομάδα. Αποδείχθηκε οτι ο Μέσι ήταν πολύ ευχαριστημένος απο την Μπαρτσελόνα’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Λιονέλ Μέσι έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 28 τίτλων.

 

Κριστιάνο Ρονάλντο

Πρίν ακόμη προσχωρήσει στην Άρσεναλ, ο Ρονάλντο ήταν σε επικοινωνία με την Άρσεναλ και εντυπωσιάστηκε απο αυτά που είχε να του προσφέρει η ομάδα. Παρ’όλα αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινήθηκε γρήγορα και έκανε μία δελεαστική προσφορά στον Πορτογάλλο επιθετικό την οποία και αποδέχθηκε ο ίδιος.

Το 2014 ο Βένγκερ δήλωσε:

‘’Μετανοιώνω περισσότερο απο οτι οτιδήποτε άλλο το γεγονός οτι ήμασταν τόσο κοντά στο να πάρουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι μόνο δέν τον πήραμε, αλλά υπέγραψε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό είναι κάτι που μας πονάει ακόμη μέχρι σήμερα’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 18 τίτλων.

 

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς

Το γεγονός οτι ο Σουιδός έχει κερδίσει απο ένα τρόπαιο κάθε χρόνο απο τότε που κατέρευσαν οι συννομιλίες του με την Άρσεναλ είναι πραγματικά σοκαριστικό. Τα 17 τελευταία χρόνια μεγάλων επιτυχιών του Σουηδού μπορούν να κάνουν τον κάθε οπαδό να φανταστεί τι θα μπορούσε να είχε πετύχη η Άρσεναλ αν είχε φερθεί εξυπνότερα και είχε καταφέρει να τον αποκτήσει.

Ο ίδιος ο Ιμπραίμοβοτς δήλωσε το 2012:

‘’O Αρσέν μου έδωσε την περίφημη ερυθρόλευκη φανέλα – το νούμερο 9 με το όνομά μου πάνω της και ήμουν τόσο ευχαριστημένος που πόζαρα για μία φωτογραφία φορώντας την. Ήταν μία φανταστική στιγμή για εμένα. Μετά περίμενα να με πείσει οτι πρέπει να πάει στην Άρσεναλ. Αλλά αυτός δέν προσπάθησε καν. Ποτέ δεν μου έκανε κάποια σοβαρή προσφορά. Ήταν περισσότερο κάτι σαν ‘Θέλω να δώ πόσο καλός είσαι, τι είδους παίκτης είσαι. Παίξε δοκιμαστικά’. Δέν μπορούσα να το πιστέψω. Είπα ‘Με τίποτα. Ο Ζλάταν δέν παίζει δοκιμαστικά’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση άνω των 28 τίτλων.

 

Λουίς Σουάρες

Η ευκαιρία που χάθηκε απο την Άρσεναλ να αποκτήσει τον Λουίς Σουάρες είναι μία απο τις πιο χαρακτηριστικές αποτυχίες του Βένγκερ. Παρότι ο Σουάρες ενδιαφερόταν να πάρει μεταγραφή σε κάποια ομάδα του Λονδίνου, η προσφορά της Άρσεναλ δέν είχε την αναμενόμενη απήχηση. Το γεγονός οτι η Άρσεναλ προσέφερε 40 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει είναι χαρακτηριστικό του πόσο πολύ ήθελε τον Σουάρες ο Βένγκερ στην Άρσεναλ.

Ο Βένγκερ δήλωσε το 2013:

‘’Είμαι πολύ ευχαριστημένος με ότι έκανα. Οι λεπτομέρεις θα δημοσιοποιηθούν κάποια μέρα – ίσως όχι στο δικό μου βιβλίο, αλλά ίσως στο βιβλίο κάποιου άλλου. Ξέρω μόνο μία πλευρά της ιστορίας, αλλά πάντα είχαμε καλές σχέσεις με την Λίβερπουλ, με την οποία κρατήσαμε επαφές για όλη εκείνη την περίοδο’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Λουί΄ς Σουάρες έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση άνω των 12 τίτλων.

 

Τζέραρντ Πικέ

Το 2003 η Άρσεναλ έκανε την εξαιρετική κίνηση να αποκτήσει τον Φάμπρεγας όταν ο πάικτης ήταν μόλις 16 ετών. Εκτός απο τον Φάμπρεγας, ο μάνατζερ της Άρσεναλ ενδιαφερόταν να πάρει 2 ακόμη παίκτες απο την Μπαρτσελόνα, αλλά δυστυχώς η απόκτηση του Πικέ και του Μέσι δέν στάθηκε δυνατή.

Έναν χρόνο αργότερα η ευκαιρία για την απόκτηση του Πικέ κάθηκε καθώς ο παίκτης αποφάσισε να πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου και πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρίν επιστρέψει για ακόμη μία φορά στην Μπαρτσελόνα.

Το 2014 ο Βένγκερ δήλωσε:

‘’Ήταν την ίδια περίοδο που ο Φάμπρεγας ήρθε στην ομάδα. Θέλαμε να πάρουμε τον Φάμπρεγας, τον Μέσι και τον Πικέ. Καταφέραμε να αποκτήσουμε μόνο τον Φάμπρεγας’’.

Απο το 2004 μέχρι σήμερα ο Τζέραρντ Πικέ έχει συμμετάσχει στην κατάκτηση 29 τίτλων.

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ