Archive

Συμβουλές για το πόκερ στο σπίτι

home poker

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, είναι η τέλεια ευκαιρία για όσους από εσάς αγαπάτε τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο να διοργανώσετε βραδιές παιχνιδιών στο σπίτι για τους φίλους και συγγενείς σας. Παιχνίδια με κάρτες όπως το πόκερ και το Μπλακτζακ είναι από τις πρώτες επιλογές, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν λίγο πολύ τους κανόνες και έχουν μια επαφή με το παιχνίδι. Αν σας έχουν προσκαλέσει για βραδιά πόκερ ή σκέφτεστε να διοργανώσετε εσείς ένα παιχνίδι Texas Holdem στο σπίτι, τότε διαβάστε παρακάτω και βρείτε χρήσιμες συμβουλές και tips για να στεφθεί με επιτυχία το παιχνίδι σας!

  1. Πίνετε με μέτρο!

Μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουμε πάντα σε όλους τους παίκτες είναι να προσέχουν την κατανάλωση αλκοόλ όταν βρίσκονται σε ένα τραπέζι πόκερ. Ειδικά αν είστε σπίτι, που η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και φιλική είναι ακόμα πιο εύκολο να ξεφύγετε χωρίς να το καταλάβετε. Για αυτό, προσέχετε πάντα πόσο αλκοόλ καταναλώνετε και προτιμήστε soft drinks. Ως προς τους κανόνες συμπεριφοράς σας στο τραπέζι, χρησιμοποιείτε πάντα μια χαρτοπετσέτα ή ένα σουβέρ για να μην αφήσετε λεκέδες στο τραπέζι και λερώσετε τις κάρτες.

  1. Φέρτε μαζί φαγητό ή αλκοόλ

Μιας και αναφερθήκαμε στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο για το αλκοόλ, ας σημειώσουμε ότι γενικά είναι καλό να φέρνετε μαζί σας φαγητό ή ποτό. Αν έχετε κάποια προτίμηση σε συγκεκριμένο ουίσκι ή βότκα φέρτε μαζί σας ένα μπουκάλι και μην περιμένετε από τον οικοδεσπότη να έχει μπαρ με κάθε είδους ποτό διαθέσιμο. Ωστόσο, η πιο safe επιλογή είναι η μπίρα, αφού και δεν κινδυνεύετε να μεθύσετε, αλλά και σίγουρα κάποιος άλλος θα θέλει να πιει.

  1. Υπολογίστε καλά το κεφάλαιο σας

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές, είτε παίζετε διαδικτυακό πόκερ είτε παίζετε σε σπίτι φίλων ή κάποιο καζίνο: πάντα υπολογίζετε από πριν το κεφάλαιο σας. Αν σας τελειώσουν τα χρήματα στην μέση του παιχνιδιού και έχετε ακόμα μπροστά σας όλη την νύχτα, τότε μάλλον δεν υπολογίσατε σωστά το κεφάλαιο σας και φέρατε λίγα λεφτά. Ειδικά αν παίζετε no limit πόκερ είναι εύκολο να ξεφύγετε και να μείνετε χωρίς μάρκες (και λεφτά) πολύ γρήγορα. Συνεννοηθείτε από πριν για τα ελάχιστα buy-in και τα όρια των πονταρισμάτων και υπολογίστε από πριν πόσα θα χρειαστείτε. Αφού φτάσετε εκεί, ακόμα και αν τα χάσετε όλα σε έναν γύρο, τουλάχιστον κανείς δεν θα μπορεί να σας πει τίποτα!

  1. Διαλέξτε το παιχνίδι που θα παίξετε πριν μοιράσετε τις κάρτες

Συνηθίζεται όταν παίζουμε πόκερ ή πόκα σε σπίτι, το παιχνίδι να αλλάζει κάθε γύρο, ανάλογα και με ποιος παίκτης μοιράζει στον εκάστοτε γύρο. Ο σημαντικότερος κανόνας ετικέτας συμπεριφοράς σε όλα τα παιχνίδια με κάρτες είναι να μην καθυστερείτε το παιχνίδι. Για αυτό, όταν έρχεται η σειρά σας να μοιράσετε, διαλέξτε από πριν το παιχνίδι που θέλετε και μην καθυστερείτε άσκοπα αφού έχουν δοθεί τα φύλλα. Δεν χρειάζεται να πάρετε ιδέες από άλλους παίκτες ή να τους ρωτήσετε τι θέλουν να παίξουν. Αφού μοιράζετε, διαλέγετε και όποιο παιχνίδι θέλετε, οπότε κάντε το γρήγορα!

  1. Ενημερώστε από πριν τους παίκτες πόσο θα παίξετε

Αν σκοπεύετε να φύγετε πιο νωρίς από το παιχνίδι είτε γιατί δουλεύετε την επόμενη είτε γιατί δεν νιώθετε καλά και δεν θέλετε να το ξενυχτήσετε, ενημερώστε όλους τους παίκτες από πριν. Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το να «σπάτε» το παιχνίδι πριν καν τελειώσει η βραδιά απότομα και χωρίς λόγο. Αν θέλετε να φύγετε, ανακοινώστε δυο με τρία χέρια πριν πως δεν θα παίξετε μετά, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία στους παίκτες να κερδίσουν κάποια από τα χρήματα τους πίσω. Γενικά, καλό θα είναι να περιμένετε δυο γύρους τουλάχιστον και μετά να αποχωρείτε.

  1. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν πάτε πάσο

Για να μην υπάρχει καμία σύγχυση ως προς το αν παίζετε ακόμα ή είστε εκτός παρτίδας, όταν πάτε πάσο γυρίστε τις κάρτες σας ώστε να μην φαίνονται (αν δεν ήταν ήδη κρυφές) και βάλτε τις στο κέντρο μαζί με τις μάρκες.

  1. Μην κρύβετε τα φύλλα σας

Προφανώς δεν εννοούμε να δείχνετε στο τραπέζι τι κάρτες έχετε! Αντίθετα, κρατήστε κρυφές τις κάρτες σας (αν πρέπει να μην είναι φανερές, ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε) αλλά μην τις καλύπτετε με τα χέρια σας στο τραπέζι. Με άλλα λόγια, μην εμποδίζετε τους άλλους παίκτες από το να βλέπουν πόσα φύλλα έχετε και αν είστε ακόμα μες το παιχνίδι.

  1. Μην λέτε στους άλλους παίκτες πώς να παίξουν το χέρι τους

Αυτός ο κανόνας ισχύει σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και αν κάποιος παίκτης σας ζητήσει τη συμβουλή σας για το πώς να παίξει ένα χέρι ή πως έπρεπε να είχε παίξει στον προηγούμενο γύρο. Ακόμα και αν έχετε καλές συμβουλές να του δώσετε, μπορεί σε επόμενο γύρο να τις εφαρμόσει και τελικά να χάσει και να σας κατηγορήσει. Ο βασικός κανόνας σε όλα τα παιχνίδια με κάρτες είναι πως ο κάθε παίκτης είναι υπεύθυνος για το χέρι του. Κάθε χέρι εξελίσσεται μες την παρτίδα και μπορεί μια -στρατηγική να σας βοηθήσει τώρα αλλά να είναι άχρηστη αργότερα. Μην δίνετε λοιπόν συμβουλές και αν σας ρωτήσουν πείτε τους πως καθένας πρέπει να παίξει όπως νομίζει για να δει πως θα εξελιχθεί το φύλλο του.

  1. Μην κλέβετε και μην «δίνετε» τις κάρτες των αντιπάλων σας

Ακριβώς επειδή παίζετε μεταξύ φίλων, αποφύγετε τα έντονα ξεσπάσματα και τις φωνές για να μην καταλήξετε τσακωμένοι με το μισό τραπέζι στο τέλος της βραδιάς. Μην προσπαθείτε να κλέβετε βλέποντας τα φύλλα άλλων ή παίρνοντας κάρτες και σε καμία περίπτωση μην συζητάτε τι φύλλο πιστεύετε πως έχει ο αντίπαλος σας.  Αν είστε εκτός παρτίδας και παρατηρείτε τις κινήσεις στο τραπέζι, μην σχολιάζετε με σκοπό να βοηθήσετε κάποιον, γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, κάθε παίκτης πρέπει να παίζει μόνος του.

  1. Μην καυχιέστε και μην λυπάστε άλλους παίκτες

Αν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το να φύγετε αναπάντεχα από το τραπέζι, αυτό ίσως είναι το να συνεχίσετε να παίζετε και να σχολιάζετε ξανά και ξανά πόσο καλά παίξατε ένα χέρι ή πόσο τυχερός είστε. Κανένας δεν συμπαθεί έναν παίκτη που καυχιέται ή δείχνει να λυπάται τους αντιπάλους του όταν τους κερδίζει.

  1. Ποντάρετε μόνο όταν έρθει η σειρά σας

Η πιο σημαντική μας συμβουλή είναι να περιμένετε να έρθει η σειρά σας πριν ποντάρετε.  Διαφορετικά επικρατεί χάος, και ακόμα χειρότερα δίνετε πληροφορίες στους αντιπάλους σας τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσουν εναντίον σας. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης δει πως βιάζεστε να ποντάρετε, μπορεί να καταλάβει πως έχετε αρκετά δυνατό φύλλο και να πάει πάσο.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ