Archive

Πώς να στοιχηματίσετε στο Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο

Εδώ στη NetBet, διαθέτουμε ένα σωρό εξαιρετικές αγορές για αθλητικά στοιχήματα και προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις στο Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο. Δεν προσφέρουμε μόνο τα δημοφιλή στοιχήματα money line για τη νίκη μιας ομάδας σε ένα παιχνίδι, αλλά έχουμε επίσης πολλές βαθύτερες, πιο μοναδικές αγορές ονλάιν στοιχημάτων διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας για στοιχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν θέλετε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε αθλητικό στοίχημα στο Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για το πώς ακριβώς πρέπει να το κάνετε.

Τι είναι το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο;

 Το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι που παίζεται σε ένα γήπεδο μήκους 360 ποδιών με μια τελική ζώνη και δοκάρια σε κάθε άκρο. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να προωθηθεί η μπάλα προς το γήπεδο μέσω μιας ποικιλίας παιχνιδιών, στα οποία ο πασαδόρος έχει καθοριστικό ρόλο στην ενορχήστρωση. Ένα touchdown αξίζει έξι πόντους και επιτυγχάνεται όταν η επιτιθέμενη ομάδα πιάνει ή μεταφέρει τη μπάλα στην τελική ζώνη της αντίπαλης ομάδας – ένας επιπλέον πόντος απονέμεται στη συνέχεια αν καταφέρει να σκοράρει από κοντινό σουτ. Μια εναλλακτική μέθοδος για την απόκτηση πόντων είναι το χτύπημα ενός μακρινού σουτ, κατά την οποία ο καθορισμένος εκτελεστής της ομάδας πρέπει να περάσει τη μπάλα ανάμεσα στα δοκάρια και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με έδρα τη Βόρεια Αμερική, η National Football League (NFL) είναι ο πιο διάσημος και αξιόπιστος οργανισμός Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου στον κόσμο. Η τελευταία δεκαετία ήταν απίστευτα ανταγωνιστική, με τους LA Rams να είναι η τελευταία ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι Kansas City Chiefs έχουν γίνει μια ισχυρή δύναμη τα τελευταία χρόνια χάρη στην ανάδειξη του ταλαντούχου quarterback Patrick Mahomes και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στο κυνήγι την επόμενη σεζόν.

Ιστορία του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου

Το άθλημα ονομάζεται παραδοσιακά ποδόσφαιρο gridiron λόγω των κάθετων γραμμών που σηματοδοτούν το γήπεδο. Ιδρύθηκε αρχικά στα τέλη του 19ου αιώνα στα κολέγια της Βόρειας Αμερικής με ένα σύνολο κανόνων που έμοιαζε με συνδυασμό ράγκμπι και ποδοσφαίρου. Το πρώιμο παιχνίδι ήταν βάναυσο και σχεδόν αγνώριστο από το σημερινό – οι παίκτες δεν επιτρεπόταν να κρατούν τη μπάλα και αντ’ αυτού προχωρούσαν στον αγωνιστικό χώρο κλωτσώντας και χτυπώντας τη μπάλα. Το πρώτο παιχνίδι πιστεύεται ότι διεξήχθη μεταξύ του Rutgers και του Princeton το 1869, με το πρώτο να αναδεικνύεται νικητής.

Η πιο σημαντική περίοδος στην ιστορία του αθλήματος έλαβε χώρα λίγο μετά την εμφάνισή του, όταν ο πατέρας του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου, ο Walter Camp, έφερε επανάσταση στο παιχνίδι. Ο φοιτητής του Γέιλ ήταν η κινητήριος δύναμη που οδήγησε στη δημιουργία της Διασυλλογικής Ένωσης Ποδοσφαίρου (Intercollegiate Football Association) και στις σημαντικές αλλαγές των κανόνων που αφαίρεσαν τα scrum και εφάρμοσαν τα downs – απαιτώντας από μια ομάδα να παραχωρεί την κατοχή σε περίπτωση που δεν καταφέρει να καλύψει μια συγκεκριμένη απόσταση σε έναν καθορισμένο αριθμό προσπαθειών. Ο Camp συνέβαλε επίσης καθοριστικά στην προσαρμογή του συστήματος βαθμολόγησης, στη μετατροπή των ομάδων σε 11 παίκτες στο γήπεδο και στην καθιέρωση της τόσο σημαντικής θέσης του πασαδόρου.

Μια άλλη σημαντική στιγμή στην ιστορία του αθλήματος ήταν η ίδρυση της Αμερικανικής Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (που έγινε η National Football League) το 1920, η οποία βοήθησε να γίνει το άθλημα επαγγελματικό και συνετέλεσε στην ταχεία αύξηση της δημοτικότητάς του σε όλη την ήπειρο. Μισό αιώνα αργότερα, το NFL συγχωνεύτηκε με την Αμερικανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (AFL) το 1970, δίνοντας έτσι τη θέση του σε αυτό που έχει γίνει σήμερα το πιο διαδεδομένο άθλημα στη Βόρεια Αμερική.

Το Super Bowl είναι το μεγαλύτερο γεγονός του αθλήματος, που στέφει τους πρωταθλητές του NFL σε μια μοναδική διοργάνωση. Η νικήτρια ομάδα λαμβάνει το τρόπαιο Vince Lombardi, το οποίο ονομάστηκε προς τιμήν του προπονητή που οδήγησε τους Green Bay Packers στη νίκη στα δύο πρώτα Super Bowls. Λόγω της εμπορευματοποίησης του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου, το Super Bowl δεν είναι απλά εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της αθλητικής υπεροχής του, αλλά και λόγω των απίστευτων σόου στο ημίχρονο που το έχουν μετατρέψει σε ένα από τα γεγονότα με τη μεγαλύτερη παγκόσμια παρακολούθηση στο αθλητικό ημερολόγιο. Διεξήχθη για πρώτη φορά το 1967 μεταξύ των Kansas City Chiefs και Green Bay Packers, εν μέσω της εν εξελίξει συγχώνευσης των AFL και NFL. Οι New England Patriots είναι η πιο επιτυχημένη σύγχρονη ομάδα έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια του Super Bowl έξι φορές από την αλλαγή της χιλιετίας, αλλά ισοβαθμεί σε αριθμό νικών στο πρωτάθλημα με τους Pittsburgh Steelers, οι οποίοι κατέκτησαν τους τέσσερις από τους έξι τίτλους τους τη δεκαετία του 1970.

Πώς μπορώ να στοιχηματίσω στο Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο;

Εδώ στη NetBet, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία αγορών για τα παιχνίδια του NFL, με τη σεζόν να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν 10 από τις πιο δημοφιλείς αγορές:

  • Outright – Ένα άμεσο στοίχημα για την ομάδα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.
  • Conference winner – Στοιχηματίζετε σε ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα κερδίσει το AFC ή NFC conference.
  • Division exact order – Στοιχηματίζετε στην ακριβή σειρά με την οποία θα τερματίσουν τέσσερις ομάδες σε μια συγκεκριμένη ντιβίζιον.
  • MVP – Στοιχηματίζετε στον παίκτη που πιστεύετε ότι θα κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο τέλος της σεζόν.
  • Money line – Ένα στοίχημα για τον απόλυτο νικητή ενός αγώνα.
  • Handicap/spread – Τα στοιχήματα χάντικαπ εξισορροπούν τις πιθανότητες για να κάνουν τα μονόπλευρα παιχνίδια πιο ισορροπημένα. Οι ομάδες θα πρέπει είτε να κερδίσουν είτε να μην χάσουν με συγκεκριμένο αριθμό πόντων για να είναι επιτυχημένο το στοίχημά σας. Αν στοιχηματίσετε στους Packers στο -4,5 χάντικαπ, πρέπει να κερδίσουν με πέντε ή περισσότερους πόντους για να είναι επιτυχημένο το στοίχημά σας. Αν στοιχηματίσετε στους Patriots με χάντικαπ +4,5, θα πρέπει είτε να κερδίσουν είτε να χάσουν με τέσσερις πόντους ή λιγότερους για να είναι επιτυχημένο το στοίχημα.
  • Συνολικοί πόντοι: over/under – Ένα στοίχημα πάνω ή κάτω από τον αριθμό των πόντων που θα σημειωθούν σε ένα παιχνίδι.
  • Money line / συνολικοί πόντοι – Επιλέγετε μια ομάδα που θα κερδίσει το παιχνίδι και επιλέγετε αν θα σημειωθούν περισσότεροι ή λιγότεροι από έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων.
  • Spread / συνολικοί πόντοι – Υποστηρίζετε μια ομάδα με χάντικαπ και προβλέπετε τον αριθμό των πόντων που θα σημειωθούν.
  • Most passing yards – Ένα ατομικό στοίχημα για το ποιος παίκτης θα συγκεντρώσει τις περισσότερες passing yards. Παρόμοια στοιχήματα διατίθενται για τα receiving yards, τα rushing yards κ.λπ.

Επίσης, συχνά υπάρχουν πιο πολλά στοιχήματα για να διαλέξετε. Περιστασιακά, μπορεί να αυξήσουμε μια τιμή, την οποία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα με τις προσφορές μας.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – για πιο πολλές πληροφορίες, συμβουλές και εργαλεία, μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας υπεύθυνος στοιχηματισμός.

 

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ