Ρουλέτα

Οι 5 καλύτερες στρατηγικές στην ρουλέτα

Η ρουλέτα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα τυχερά παιχνίδια σε όλον τον κόσμο. Ο μικρός τροχός μπορεί να περιστρέφεται και να δίνει τυχαία αποτελέσματα αλλά η στατιστική και τα μαθηματικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ρουλέτες. Τα πονταρίσματα και τα ποσοστά είναι συγκεκριμένα και κάθε κίνηση μπορεί να μεταφραστεί με μαθηματικό τρόπο. Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους παίκτες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μαθηματικά αυτά δεδομένα και να ακολουθήσουν στρατηγικές για να εξασφαλίσουν περισσότερα κέρδη και να κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο ευχάριστο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιες είναι οι καλύτερες στρατηγικές για τις ρουλέτες και πως μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο παιχνίδι σας τόσο στα χερσαία όσο και στα διαδικτυακά καζίνο.

Το σύστημα Martingale

Το σύστημα Martingale είναι ίσως η πιο διαδεδομένη στρατηγική στις ρουλέτες. Πρόκειται για ένα σύστημα πονταρισμάτων που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, αλλά συναντάται κυρίως στις ρουλέτες. Η βάση του συστήματος Martingale είναι απλή:

  1. Επιλέξτε ένα ποντάρισμα με πιθανότητες νίκης όσο πιο κοντά γίνεται στο 50%. Στην ρουλέτα πονταρίσματα με σχεδόν 50-50 πιθανότητες είναι το μαύρο-κόκκινο, μονά-ζυγά και το over-under (1-18/19-36).
  2. Ποντάρετε αρχικά το ελάχιστο δυνατό που μπορείτε και σε περίπτωση ήττας συνεχίστε στο ίδιο ποντάρισμα διπλασιάζοντας τα λεφτά σας.
  3. Αν κερδίσετε ξεκινάτε να ποντάρετε και πάλι από την αρχή με πρώτο ποντάρισμα το χαμηλότερο δυνατό που επιτρέπεται στο τραπέζι.

Βασική αρχή στο σύστημα Martingale είναι ότι διπλασιάζουμε το αρχικό μας ποντάρισμα μετά από κάθε ήττα και ξεκινάμε από την αρχή την ακολουθία πονταρισμάτων μετά από κάθε νίκη. Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι είναι αρκετά εύκολο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ποντάρισμα με απόδοση 50/50. Ωστόσο, το μειονέκτημα του είναι ότι απαιτεί μεγάλο αρχικό κεφάλαιο και ενέχει ρίσκο καθώς είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο μέγιστο όριο πονταρισμάτων και αναπόφευκτα να χάσετε χρήματα.

Η μέθοδος d’ Alembert

Η μέθοδος d’ Alembert είναι εξίσου γνωστή σε όσους ασχολούνται με τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, αλλά αρκετά πιο περίπλοκη σε σύγκριση με το σύστημα Martingale. Έχει πάρει το όνομα της από τον κορυφαίο μαθηματικό Jean le Rond d’ Alembert και είναι κατ’ ουσία ένα γραμμικό σύστημα πονταρισμάτων. Τα βήματα στην μέθοδο d’ Alembert είναι τα εξής:

  1. Επιλέξτε και πάλι ένα ποντάρισμα με ίσες πιθανότητες για θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα (ισχύουν τα είδη πονταρισμάτων που αναφέραμε παραπάνω).
  2. Βάλτε το πρώτο σας ποντάρισμα επιλέγοντας ένα χαμηλό σχετικά ποσό.
  3. Αν χάσετε, τότε στο επόμενο ποντάρισμα σας προσθέστε την αξία του αρχικού σας πονταρίσματος.
  4. Μετά από κάθε νίκη μειώστε το ποντάρισμα σας όσο ήταν η αξία του αρχικού πονταρίσματος.
  5. Όταν πετύχετε το προσδοκώμενο κέρδος ξεκινήστε και πάλι από την αρχή από το βήμα 1.

Για να γίνει κατανοητή η μέθοδος d’ Alembert ας δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα πρακτικό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ποντάρετε στα μονά-ζυγά 1€. Αν χάσετε τότε συνεχίζετε με δεύτερο ποντάρισμα στα 2€. Αν χάσετε και πάλι ποντάρετε 3€ κοκ. Σε περίπτωση που στο 3ο ποντάρισμα κερδίσετε τότε την τέταρτη φορά που θα παίξετε θα ποντάρετε 2€ κλπ. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν ξεφεύγουν τα πονταρίσματα και δύσκολα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τα μέγιστα όρια του τραπεζιού, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε να το εφαρμόζετε ακόμα και με μικρό αρχικό κεφάλαιο. Ωστόσο, ακριβώς επειδή είναι πιο ασφαλής μέθοδος, τα κέρδη είναι πιο μικρά.

Το σύστημα Paroli

Το σύστημα Paroli, γνωστό και ως Parlay, είναι ένα προοδευτικό σύστημα πονταρισμάτων που δεν απαιτεί μαθηματικούς υπολογισμούς και είναι εξαιρετικά απλό στην εφαρμογή του. Το σύστημα Paroli σε αντίθεση με το σύστημα Martingale ορίζει ότι διπλασιάζετε το ποντάρισμα σας μετά από νίκη και όχι μετά από ήττα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχετε τόσο μεγάλη ζημία όταν πέφτετε σε συνεχόμενες ήττες, ενώ είναι μια εύκολη στρατηγική που μπορούν να την εφαρμόσουν και πρωτάρηδες παίκτες. Ωστόσο, για να είναι επικερδής η εφαρμογή του συστήματος, ο παίκτης πρέπει να ξέρει πότε να σταματάει και να μην συναρπάζεται από συνεχόμενες νίκες ρισκάροντας να χάσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Η μέθοδος του James Bond

Η μέθοδος του James Bond διαφέρει αρκετά από όλες τις προηγούμενες μεθόδους που αναφέραμε, και αυτό γιατί ο παίκτης δεν επιλέγει ένα μόνο ποντάρισμα αλλά στοιχηματίζει σε τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η μέθοδος James Bond λειτουργεί ως εξής:

  1. Ξεκινάτε με κεφάλαιο 200 μονάδων. Για ευκολία ας υποθέσουμε ότι το κεφάλαιο σας είναι 200€.
  2. Ποντάρετε 140 μονάδες ή 140€ στο 19-36, 50 μονάδες ή 50€ στο 13-18 και 10 μονάδες ή 10€ στο 0.
  3. Το ποντάρισμα σας αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχετε κέρδος 80 μονάδες αν έρθει 19-36, 100 μονάδες αν έρθει 13-18 και 160 μονάδες αν έρθει το 0.

Το προφανές μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι αν έρθει οποιοσδήποτε αριθμός μεταξύ 1-12 τότε χάνετε. Ωστόσο, αν συνδυάσετε αυτή την μέθοδο με την μέθοδο Martingale, τότε μπορείτε να βγαίνετε κερδισμένοι μετά και από μια ήττα. Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος James Bond είναι ότι δεν ενδείκνυται για πρωτάρηδες, αφού απαιτεί μεγάλο αρχικό κεφάλαιο, ενώ αν χάσετε θα έχετε μεγάλη ζημία 200 μονάδων.

Η στρατηγική Fibonacci

Τελευταία και καλύτερη αφήσαμε την στρατηγική Fibonacci, η οποία θεωρείται ως η πιο ασφαλής στρατηγική πονταρίσματος στις ρουλέτες. Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο πιο περίπλοκη από όλες τις υπόλοιπες αλλά ενέχει μικρότερο ρίσκο. Η στρατηγική Fibonacci βασίζεται στην ομώνυμη ακολουθία, η οποία έχει ως εξής:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 κλπ.

Για να εφαρμόσετε αυτή την ακολουθία στην ρουλέτα αρκεί να ακολουθήσετε τα νούμερα διαδοχικά μετά από κάθε ήττα, ενώ αν κερδίσετε πηγαίνετε πίσω δυο αριθμούς. Η ακολουθία Fibonacci είναι σίγουρα πιο περίπλοκη, αλλά κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ταυτόχρονα και το μειονέκτημα της, καθώς το μικρότερο ρίσκο σημαίνει και μικρότερα κέρδη.

Αυτά είναι τα καλύτερα συστήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στις ρουλέτες αλλά και σε άλλα κλασικά ή νέα παιχνίδια που προσφέρουν 50/50 πονταρίσματα. Ένα τελευταίο tip από εμάς είναι να παίζετε μεθοδικά και να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από την στρατηγική που έχετε επιλέξει. Ακολουθήστε το σύστημα γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του, μάθετε πότε να σταματάτε και μην ξεχνάτε να διασκεδάζετε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ