Archive

Οι καλύτερες σκηνές πόκερ σε TV Sitcoms

slot

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει σκηνές τζόγου στην μεγάλη και την μικρή οθόνη. Οι πρωταγωνιστές των αγαπημένων μας σειρών δοκιμάζουν την τύχη τους στα πιο δημοφιλή τυχερά παιχνίδια και συχνά προσπαθούν να κερδίσουν σε μια παρτίδα πόκερ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί τις καλύτερες σκηνές πόκερ των γνωστότερων sitcoms του εξωτερικού. Το “TV Sitcom” είναι ο όρος που έχει επικρατήσει για να περιγράψουμε τις κωμωδίες στην μικρή οθόνη οι οποίες έχουν ένα βασικό cast που παραμένει το ίδιο καθ’ όλη την διάρκεια της σειράς και με επεισόδια μεταξύ 20 και 30 λεπτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα TV Sitcom, που όλοι έχουμε δει έστω και ένα επεισόδιο, είναι «Τα Φιλαράκια».  Ας δούμε, λοιπόν, πως τα κατάφεραν οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές στο πόκερ και ποιοι από αυτούς τελικά κέρδισαν!

  1. «Τα Φιλαράκια» – Σεζόν 1, Επεισόδιο 18 “The One With All The Poker”

Σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε πως τα αγόρια της παρέας, δηλαδή ο Chandler, o Joey και ο Ross, συνηθίζουν να διοργανώνουν βραδιές πόκερ, κάτι το οποίο δεν ήξεραν η Rachel, η Monica και η Phoebe, αφού δεν τις καλούσαν ποτέ. Το επεισόδιο εξελίσσεται σε μια μάχη μεταξύ των φύλλων, με τον Ross και τον Joey να εξηγούν πως δεν ξέρουν καμία φίλη τους ή γυναίκα παίκτρια και για αυτό παίζουν μόνο άντρες. Τα κορίτσια της παρέας βάζουν στόχο να μάθουν να παίζουν πόκερ για να τους αποδείξουν πως μπορούν να παίξουν μαζί τους. Μια από τις ατάκες του επεισοδίου και ίσως μια από τις καλύτερες συμβουλές για το πόκερ είναι αυτή που δίνει η θεία της Μόνικα στα κορίτσια καθώς προσπαθεί να τους μάθει πόκερ: «Μάθημα πρώτο: ότι ακούς σε μια παρτίδα πόκερ είναι ψέματα». Μετά το μάθημα με την θεία της Μόνικα, τα κορίτσια είναι έτοιμα για μάχη και εκπλήσσουν τα αγόρια με τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους. Δεν θα σας χαλάσουμε την εξέλιξη του τελευταίου γύρου (μπορείτε να την δείτε στο νετφλιξ), αλλά το μόνο που θα πούμε είναι πως η παρτίδα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα …ειδικά για τις κοπέλες!

  1. Seinfeld – Σεζόν 6, Επεισόδιο 13 “The Scofflaw” (1995)

Ακόμα μια από τις πιο διάσημες σειρές sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης είναι το Seinfeld. Πρωταγωνιστής της αγαπημένης μας σειράς είναι ο Jason Alexander, διάσημος celebrity παίκτης πόκερ. Το «βιογραφικό» του Jason Alexander είναι πλούσιο με νίκες και επιτυχίες στα τραπέζια πόκερ γνωστών τουρνουά όπως το WSOP. Βέβαια, στην σειρά ο χαρακτήρας του Alexander δεν είναι τόσο καλός στο πόκερ όσο είναι ο ίδιος στην πραγματικότητα. Χαρακτηριστική σκηνή είναι αυτή στο επεισόδιο 13 της έκτης σεζόν, όπου ο Jerry προσπαθεί να διαβάσει τις κάρτες του George (Jason Alexander). Ο George έχει ίσως το χειρότερο poker face που έχουμε δει, κάτι που οδηγεί τον Jerry στο συμπέρασμα ότι ο φίλος του έχει φουλ! Μάλιστα, μια από τις γνωστότερες ατάκες του επεισοδίου είναι αυτή που ο Jerry λέει στον George “Turn them over George, I want to see them! Come on I’m calling, what’ve you got?” ρισκάροντας έτσι μόνο και μόνο για να σιγουρευτεί για το χέρι του George! Αν έχετε κάποιον φίλο που δεν μπορεί να «κρύψει» το χέρι του, τότε πρέπει να του δείξετε αυτή την σκηνή.

  1. Curb Your Enthusiasm – Σεζόν 2, Επεισόδιο 4 “The Shrimp Incident” (2001)

Από τους δημιουργούς του “Seinfeld” έχουμε την σειρά “Curb Your Enthusiasm” . Σε μια από τις διασημότερες σκηνές της σειράς ο Larry πιέζει τους υπόλοιπους παίκτες να δουν το ποντάρισμα της γυναίκας του Julia Louis-Dreyfus. Ωστόσο, με το pot να έχει φτάσει τα 800$, ένας-ένας παίκτης πάει πάσο, με την αντίπαλο του να μαζεύει τις μάρκες και τα λεφτά στο τέλος της παρτίδας. Εκείνη την στιγμή, ο Larry ρωτάει την ίδια τι είχε πάνω της και αυτή του δείχνει ένα έξι και ένα δέκα. Ο Larry γίνεται ακόμα πιο έξαλλος όταν μαθαίνει πως ένας από τους συμπαίκτες του πήγε πάσο με άσσο, αφήνοντας έτσι το pot να πάει χαμένο. Η σκηνή γίνεται NSFW, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το ότι προβλήθηκε στην τηλεόραση! Δείτε την μόνοι σας και πείτε μας αν συμφωνείτε με την αντίδραση του Larry!

Σεζόν 5, Επεισόδιο 4 “Kamikazi Bingo” (2005)

Το “Curb Your Enthusiasm” μας έδωσε ακόμα μια από τις πιο αστείες σκηνές πόκερ της τηλεόρασης.  Συγκεκριμένα, σε αυτό το επεισόδιο η παρέα είναι μαζεμένη σε σπίτι φίλου για να παίξει πόκερ, με τον τελευταίο να φεύγει απρόσμενα όταν μαθαίνει πως ο κουνιάδος του, Yoshi, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να παίζουν ανενόχλητοι πόκερ, συμπεριλαμβανομένου και του Larry ο οποίος είναι φίλος του Yoshi. Λίγο αργότερα, ο Kevin επιστρέφει στο σπίτι και τους βλέπει να φωνάζουν και να παίζουν πόκερ σαν να μην συνέβη τίποτα, γεγονός που μας οδηγεί σε μια ακόμα NSFW σκηνή, καθώς ο Kevin διώχνει τους πάντες από το σπίτι του!

  1. Animated Sitcoms

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απέξω δυο από τις διασημότερες (αν όχι τις πιο διάσημες) animated σειρές sitcom όλων των εποχών: The Simpsons και Family Guy. Και στις δυο έχουμε αρκετές σκηνές πόκερ, όπως εκείνη που ο Homer και η γυναίκα του, Lisa, δοκιμάζουν την τύχη τους στο διαδικτυακό πόκερ. Συγκεκριμένα, ας δούμε δυο από τις καλύτερες κατά την άποψη μας:

  • The Simpsons – Σεζόν 5, Επεισόδιο 22 “Secrets of a Successful Marriage” (1994)

    Ο Homer παίζει πόκερ, και παρ’ όλο που νόμιζε ότι μπλόφαρε και δεν είχε καταλάβει πως είχε κέντρα χρώμα! Η συγκεκριμένη σκηνή είναι μια από τις πιο αστείες, με τον Homer να λέει την ατάκα “Don’t try to eat these so-called chips” καθώς πνίγεται με τις μάρκες!

  • Family Guy – Σεζόν 11, Επεισόδιο 21 “Road to Vegas”

    Ίσως βιαστήκαμε να δώσουμε το βραβείο χειρότερου poker face στον George, αφού ο Peter έχει “terrible tell”, όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Stewie στην αρχή της σκηνής. Αν και η σκηνή είναι άκρως υπερβολική, αποτελεί υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν δουλέψει το poker face τους, πως το να «κρύβεις» τις κάρτες σου και να μην αποκαλύπτεις με τις εκφράσεις και τις κινήσεις σου τα φύλλα σου είναι από τις πιο βασικές τεχνικές που πρέπει να τελειοποιήσετε στο πόκερ.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ