Archive

Οι καλύτερες παίκτριες πόκερ όλων των εποχών

Παρ’ όλο που το πόκερ θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή ανδροκρατούμενα παιχνίδια, κατά καιρούς συναντάμε στα τραπέζια των καζίνο και των τουρνουά ορισμένες γυναίκες που μαγνητίζουν τα βλέμματα με το ταλέντο και τις ικανότητες τους. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες είναι άντρες δεν σταμάτησε τις γυναίκες αυτές από το να συναγωνιστούν με τους καλύτερους και πολλές φορές να λάμψουν. Ξεχωρίζουν τόσο για τις κατακτήσεις τους στα τουρνουά και τους αγώνες, όσο και για τις ικανότητες τους και τον σεβασμό που έχουν κερδίσει από την κοινότητα του πόκερ. Παίκτριες όπως η Vanessa Selbst έχουν κερδίσει εκατομμύρια και βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα με τους παίκτες με τα μεγαλύτερα κέρδη στο πόκερ, ενώ άλλες όπως η Jennifer Harman έχουν κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων τους μετά από εντυπωσιακά παιχνίδια που συμπεριλάμβαναν δύσκολες αποφάσεις.

Μπορεί, λοιπόν, να μην συναντάμε αρκετά συχνά γυναίκες στα τελικά τραπέζια των τουρνουά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι γυναίκες έχουν γερή παρουσία στο παιχνίδι. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες παίκτριες πόκερ όλων των εποχών. Αξίζει να σημειώσουμε πως η λίστα δεν κατατάσσει τις παίκτριες ανάλογα με τα κέρδη τους ή τις ικανότητες τους, αλλά παρουσιάζει απλώς τις πιο εκλεκτές από αυτές στον χώρο του πόκερ. Για να μάθετε ποιες είναι οι γυναίκες με τις καλύτερες επιδόσεις στο πόκερ, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Vanessa Selbst

Ξεκινάμε την λίστα μας με την Vanessa Selbst, αφού αυτή την στιγμή κατέχει την πρώτη θέση στην λίστα με τις καλύτερες παίκτριες πόκερ της χρονιάς. Με καταγωγή από τις Η.Π.Α., η ταλαντούχα Selbst έχει συνολικά περισσότερα από 12 εκ. δολάρια σε κέρδη από τουρνουά πόκερ. Η κυριαρχία της στα τραπέζια των πόκερ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η ίδια έχει κερδίσει δυο βραχιόλια στο World Series of Poker, ενώ έχει κερδίσει και το Poker Tour Βορείου Αμερικής. Η νίκη που της έφερε τα περισσότερα χρήματα στην καριέρα της έγινε στο Partouche Poker Tour, όπου κατάφερε να φύγει με 1,8 εκ. δολάρια. Επιπλέον, έχει φτάσει άλλες δυο φορές σε τελικό τραπέζι στο World Poker Tour. Έχει τα πάνω και τα κάτω της τελευταία, αλλά το σίγουρο είναι πως αποτελεί μια από τις καλύτερες παίκτριες στο πόκερ.

Jennifer Harman

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Jennifer Harman, μπορεί να μην έχει καταφέρει να κερδίσει τρελά ποσά στα τραπέζια των τουρνουά, αλλά όλοι οι κορυφαίοι παίκτες θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για μια από τις πιο ταλαντούχες παίκτριες στις μέρες μας. Αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα δύο World Poker Tour βραχιόλια που έχει κερδίσει. Επιπλέον, έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή στο World Series of Poker, και μάλιστα έχει κερδίσει σε διαφορετικές παραλλαγές του πόκερ. Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες δείχνουν τον σεβασμό τους προς το όνομα της και την αναγνωρίζουν ως μια από τις πιο δυνατές παίκτριες όλων των εποχών. Το μεγαλύτερο κέρδος στην καριέρα της ήρθε το 2005 όπου τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Doug Lee στο WSOP Circuit Event, και κατάφερε να πάρει σπίτι της 380,000 δολάρια. Αυτό που κάνει την Harman να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γυναίκες στην λίστα είναι οι ικανότητες της όχι μόνο στο Texas Hold’ Em αλλά και σε άλλες δημοφιλείς παραλλαγές.

Kathy Liebert

Η Kathie Liebert είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στα τραπέζια του πόκερ, αφού εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο στο World Series of Poker για ακριβώς 20 χρόνια. Μάλιστα, όταν έκανε το ντεμπούτο της το 1997 κατάφερε να φτάσει στο τελικό τραπέζι. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο τουρνουά WPΤ μέχρι στιγμής, αλλά έχει κατορθώσει να βγάλει περισσότερα από 250,000 δολάρια και να έχει μια αξιοθαύμαστη παρουσία στα τραπέζια του τουρνουά. Το αποκορύφωμα της καριέρας της ήταν το 2002, όταν κατάφερε να κερδίσει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Party Poker Million. Έρχεται δεύτερη στην λίστα με τις παίκτριες με τα μεγαλύτερα κέρδη, και βρίσκεται πίσω από την Selbst, με σχεδόν 6 εκ. δολάρια.

Annie Duke

Όσοι ασχολούνται με το πόκερ σίγουρα έχουν ξανακούσει αυτό το όνομα, αφού η Annie Duke είναι από τις πιο διάσημες και γνωστές παίκτριες στον κόσμο. Είναι η μόνη γυναίκα που έχει καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα του NBC, National Heads-Up Poker Championship. Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήρθε το 2004, όταν και κέρδισε σχεδόν 2 εκ. δολάρια και συναγωνίστηκε με τους πιο κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο WSOP Tournament of Champions. Αυτές τις μέρες μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και, δυστυχώς, έχει εξαφανιστεί από τα τραπέζια του πόκερ μετά το σκάνδαλο του αδερφού της Howard Lederer.

Annette Obrestad

Το αστέρι από την Νορβηγία αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στα τραπέζια των τουρνουά, αφού πρόκειται για μια από τις πιο νεαρές παρουσίες στον χώρο. Ξεκίνησε να παίζει διαδικτυακό πόκερ από πολύ μικρή ηλικία, και συνέχισε να κερδίσει μεγάλα ποσά παράνομα παίζοντας και στα εφηβικά της χρόνια. Γύρισε πολλά κεφάλια το 2007, όταν κατάφερε να κερδίσει τον εναρκτήριο γύρο του World Series of Poker και έφυγε πλουσιότερη κατά 2 εκ. δολάρια. Η ίδια τότε ήταν μόλις 19 ετών και έγινε έτσι το νεότερο άτομο που κατόρθωσε αυτό το επίτευγμα. Η υπόλοιπη καριέρα της στο πόκερ ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με παρουσίες σε περισσότερα από 10 τελικά τραπέζια σε WSOF και European Poker Tour.

Vanessa Rousso

H Vanessa Rousso μπορεί να μην έχει στην κατοχή της κάποιο βραχιόλι, αλλά η καριέρα και η εμπειρία της στα τραπέζια του πόκερ είναι αρκετά για να την βάλουμε στην λίστα μας με τις καλύτερες παίκτριες. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη λίστα με τις γυναίκες με τα περισσότερα κέρδη, καθώς έχει καταφέρει να βγάλει περίπου 3,5 εκ. δολάρια. Έχει κρατήσει μια από τις πιο σταθερές πορείες στην καριέρα της, χωρίς να έχει μεγάλες πτώσεις στις επιδόσεις της καθ’ όλη αυτής. Και για να μην νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, αρκεί να δείτε τα κέρδη της από το 2005 έως και το 2011, όπου κέρδισε εξαψήφια νούμερα σε κάθε μεγάλο τουρνουά. Η σημαντικότερη στιγμή στα τραπέζια του πόκερ ήρθε το 2009, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή στο EPT Grand Final στο Μονακό, και έφυγε με 700,000 δολάρια πλουσιότερη.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ