Archive

Μεγιστοποιήστε τα κέρδη σας στο Texas Holdem Poker

poker

Το Texas Holdem είναι η διασημότερη παραλλαγή πόκερ και ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με κάρτες γενικότερα. Ο κυριότερος λόγος που τόσοι πολλοί παίκτες επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλλαγή είναι γιατί, ακόμα και αν κάνει κανείς αρκετά λάθη, ο παράγοντας τύχη μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει αρκετά μεγάλα ποσά στο τραπέζι. Ωστόσο, είναι γεγονός πως για να κερδίσεις σταθερά στο Texas Holdem πρέπει να κατανοήσεις το παιχνίδι και να αναπτύξεις στρατηγική και δεξιότητες. Σε αυτό το άρθρο, συλλέξαμε πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας, όποια version του παιχνιδιού και αν παίζετε. Για αυτό το λόγο κάποια από τα παρακάτω tip είναι πιο γενικά, για να μπορέσετε να τα εφαρμόσετε σε κάθε σας παιχνίδι Texas Holdem χωρίς δυσκολίες, ακόμα και αν παίζετε διαδικτυακό πόκερ.

  1. Επιλέξτε τα χέρια που θα ποντάρετε pre-flop

Μια από τις πιο γνωστές στρατηγικές στο Texas Holdem είναι αυτή του “tight play” ή αλλιώς «συγκρατημένου παιχνιδιού», και η βάση της είναι εξαιρετικά απλή: είναι πιθανότερο να κερδίσετε έχοντας ένα καλύτερο χέρι εξαρχής. Με άλλα λόγια, γίνεται περισσότερο επιλεκτικοί στα χέρια που ποντάρετε πριν το flop, και διαλέξτε τα δυνατότερα εξ αυτών για να προχωρήσετε στο παιχνίδι. Ποντάροντας και αυξάνοντας στη συνέχεια το ποντάρισμα σας έχοντας δυνατό χέρι, σας δίνει ένα παραπάνω αβαντάζ να κερδίσετε, ανάλογα βέβαια και με τα χαρτιά που θα πέσουν κάτω αργότερα. Γενικά, σε αυτό το στάδιο πρέπει να προσέξετε δυο πράγματα κυρίως:

  • Το χέρι που έχετε, δηλαδή την δύναμη των δυο καρτών που σας μοιράστηκαν. Γενικά, το καλύτερο δυνατό χέρι που μπορείτε να έχετε pre-flop είναι ζευγάρια, και προφανώς όσο μεγαλύτερα ζευγάρια έχετε (πχ. άσσους ή φιγούρες) τόσο καλύτερα. Ακόμα, καλά χέρια για να ξεκινήσετε μια παρτίδα είναι εκείνα που ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως A-K κλπ. Ακόμα καλύτερα για εσάς αν τα φύλλα είναι και ίδιου χρώματος. Εξίσου καλές επιλογές για να ποντάρετε είναι φύλλα που «κολλάνε» καλά για συνδυασμούς όπως η κέντα πχ. J-9.
  • Η θέση σας στο τραπέζι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση σας να ποντάρετε ή όχι. Αφού αξιολογήσετε το χέρι που έχετε, δείτε αν είστε στην πρώτη θέση για ποντάρισμα είναι αργότερα. Αν βρίσκεστε στην αρχή, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποφασίσετε πριν από αρκετούς παίκτες γεγονός που σας φέρνει σε μειονεκτική θέση ειδικά αν δεν έχετε και καλό χέρι. Γενικά, είναι πιο ασφαλές όταν βρίσκεστε προς το τέλος, γιατί αυτό σημαίνει πως θα δείτε τις κινήσεις των υπόλοιπων παικτών και θα μπορέσετε να κρίνετε καλύτερα τι χέρι έχουν και πως θα επηρεάσει αυτό το παιχνίδι σας.

 

  1. Επιλέξτε τα χέρια που θα ποντάρετε στο flop

Όπως και παραπάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην παρασυρθείτε από ένα δυνατό χέρι pre-flop αλλά να αφιερώσετε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε και πάλι από την αρχή τα φύλλα σας σύμφωνα και με τις κάρτες που έχουν πέσει στο τραπέζι. Για παράδειγμα, αν pre-flop έχετε χέρι που πάτε για κέντα στην ντάμα (που θεωρείται από τα δυνατά χέρια) και μετά το flop οι κάρτες στο τραπέζι είναι χαμηλή αξίας και δεν συνδυάζονται για κέντα, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε και να δείτε τις κινήσεις των αντιπάλων σας, για να συνεχίσετε στο ποντάρισμα σας. Ακόμα και αν pre-flop έχετε ένα πολύ δυνατό φύλλο, όπως ΑΑ, αν στο τραπέζι έχουν πέσει πχ 5-8-9, τότε ναι μεν έχετε καλό φύλλο γιατί το ζευγάρι σας είναι υψηλό, αλλά το τραπέζι δίνει και συνδυασμό για κέντα που είναι δυνατότερο χέρι από τα ζευγάρια. Αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να τις σκεφτείτε καλά πριν ποντάρετε.

  1. Παίξτε επιθετικά και κάντε raise

Αν τώρα έχετε καλό χέρι τόσο στο pre-flop όσο και μετά το flop, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να παίξετε επιθετικά. Γενικά, η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε στο πόκερ είναι πως αν το χέρι σας δεν είναι αρκετά καλό για να κάνετε raise, τότε μάλλον δεν είναι αρκετά καλό για να πάτε και ντούκου. Με άλλα λόγια, αν δεν είστε έτοιμοι να υποστηρίξετε το χέρι σας και να ποντάρετε σε αυτό πιο επιθετικά, τότε το πιθανότερο είναι πως έχετε ένα μέτριο χέρι, και καλύτερα είναι να μην ποντάρετε καν. Παίξτε λοιπόν συγκρατημένα στην αρχή, αλλά μετά μην φοβάστε την ρελάνς, αφού σας δίνει τρία μεγάλα πλεονεκτήματα:

  • Η ρελάνς μπορεί να φοβίσει τους αντιπάλους σας και να πάρετε μια ευκολότερη νίκη μετά από πάσο τους.
  • Κάνοντας raise, καταλαβαίνετε καλύτερα και τι χέρι έχουν οι αντίπαλοι σας, ανάλογα με το αν θα ποντάρουν ή θα κάνουν re-raise.
  • Αν έχετε καλό χέρι, αυτό σημαίνει πως μαζεύονται περισσότερα χρήματα για να κερδίσετε στο τέλος.

 

  1. Μάθετε να «διαβάζετε» τις κινήσεις των αντιπάλων σας

Το κυριότερο βήμα αν θέλετε να γίνετε καλοί παίκτες πόκερ, και γιατί όχι και επαγγελματίες, είναι να μπορείτε να διαβάζετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας σωστά και πετυχημένα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο όταν παίζετε διαδικτυακό πόκερ καθώς δεν θα έχετε απέναντι σας τους παίκτες για να βλέπετε και τις κινήσεις του σώματος τους, αλλά σε κάθε περίπτωση το ποντάρισμα ενός παίκτη αποκαλύπτει πολλά για το χέρι του. Έτσι, το πρώτο βήμα για να τελειοποιήσετε αυτή την τεχνική είναι να είστε παρατηρητικοί και να προσέχετε πολύ καλά τις τάσεις και τις συνήθειες τους στο τραπέζι: τι κάνουν όταν έχουν επαφή με το τραπέζι ή πολύ δυνατό φύλλο και πως αντιδρούν όταν μπλοφάρουν τελικά.

  1. Κρατήστε αναλυτικό ημερολόγιο από τα παιχνίδια σας

Ο μόνος τρόπος για να γίνετε καλύτεροι, και κατά συνέπεια να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας στο πόκερ, είναι να βελτιώνεστε συνεχώς και να παρατηρείτε τα λάθη σας για να μπορέσετε να τα διορθώσετε. Καλό θα είναι να έχετε ένα τετράδιο αποκλειστικά για το πόκερ, ειδικά αν παίζετε και συχνά, στο οποίο θα σημειώνετε αναλυτικά το κεφάλαιο σας, το τραπέζι που καθίσατε, πόσα χέρια παίξατε, πόσα κερδίσατε και ποια ήταν τα κέρδη ή η ζημία σας στο τέλος. Αν παίζετε διαδικτυακά, αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε και στον λογαριασμό σας για ευκολότερη πρόσβαση στα ποσοστά σας. Σημαντικό είναι, αν μπορείτε, να γράφετε κάθε λεπτομέρεια, όπως και τη διάθεση σας ή το πόσες ώρες παίξατε, για να μπορέσετε να εξάγετε μοτίβα και να δείτε πότε έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Αν δεν κρατάτε ημερολόγιο, δεν θα έχετε καμία πληροφορία για το παιχνίδι σας και δεν θα ξέρετε τι πρέπει να προσαρμόσετε και τι όχι.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ