Archive

7 συμβουλές για την προετοιμασία σας σε τουρνουά πόκερ

Τα τουρνουά πόκερ είναι η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, να εξασκηθείτε στο παιχνίδι και να κερδίσετε πολλά χρήματα. Ωστόσο, όσοι έχουν συμμετάσχει σε ένα τουρνουά πόκερ στο παρελθόν μπορούν να σας επιβεβαιώσουν πόσο δύσκολο είναι να φτάσετε μέχρι τέλους, ακόμα και αν είστε πολύ καλός στο πόκερ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο τουρνουά απαιτούνται πολλά περισσότερα από εσάς εκτός από γνώση και εμπειρία στο παιχνίδι, όπως συγκέντρωση, αντοχή και υπομονή. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πρέπει να κάνετε και τι να προσέξετε όταν θέλετε να παίξετε σε ένα τουρνουά πόκερ για να εξασφαλίσετε ότι θα φτάσετε μακριά και γιατί όχι, μέχρι και την νίκη.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Το τουρνουά είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ, και για αυτό τον λόγο απαιτεί υψηλά επίπεδα αντοχής για να παραμείνετε μέχρι τέλους. Φυσικά, η αντοχή δεν είναι μόνο σωματική αλλά και πνευματική, αφού πρέπει να παραμένετε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Τις μέρες πριν το παιχνίδι φροντίστε να κοιμηθείτε και να τρώτε καλά. Την ημέρα του τουρνουά κοιμηθείτε για ένα καλό 8ωρο το βράδυ (ή όσο χρειάζεστε προσωπικά για να νιώθετε ξεκούραστοι), φάτε ένα καλό αλλά ελαφρύ γεύμα που δεν θα σας βαρύνει ή και ενοχλήσει κατά την διάρκεια του τουρνουά, και πιείτε αρκετό νερό. Μπορεί να παραμείνετε αρκετές ώρες στην καρέκλα και για αυτό είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε το νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι. Ακόμα, αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και μια πολυβιταμίνη που θα σας ενδυναμώσει. Με λίγα λόγια, κάντε ότι χρειάζεται και περνάει από το χέρι σας για να είστε στην καλύτερη δυνατή σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Βάλτε στόχους πριν το τουρνουά

Χωρίς ξεκάθαρους στόχους δεν θα μπορείτε να ξέρετε αν τα πήγατε καλά ή άσχημα και τι να βελτιώσετε στο επόμενο τουρνουά. Προφανώς και ο στόχος σας μπορεί να είναι η νίκη, αλλά εμείς θα σας συμβουλεύαμε να βάλετε πιο απλούς στόχους που να τους έχετε σκεφτεί καλά. Για παράδειγμα, στόχος σας μπορεί να είναι να παίξετε σωστά ένα χέρι που σας έχει δυσκολέψει στο παρελθόν ή να κερδίσετε Χ παρτίδες σε ένα τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, ο ορισμός μικρότερων και απλούστερων στόχων που θα μπορείτε να πιάνετε καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά είναι προτιμότερος από το να θέσετε έναν μεγάλο και συχνά μη ρεαλιστικό στόχο που πολύ πιθανό να μην πιάσετε.

Παραμείνετε ήρεμοι

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή η ψυχολογία σας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ομαλή και καλή διεξαγωγή του τουρνουά από πλευράς σας. Συγκεκριμένα, η μακρά διάρκεια του τουρνουά μπορεί να σας επιβαρύνει πνευματικά και ψυχολογικά και να σας στρεσάρει. Για αυτό προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και χαλαροί, για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε πιο εύκολα και καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό ή άλλες ασκήσεις χαλάρωσης

Αν νιώθετε ότι χάνετε τον έλεγχο και δεν μπορείτε να παραμείνετε ψύχραιμοι την ώρα του τουρνουά, τότε θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε διάφορες ασκήσεις χαλάρωσης, όπως αναπνοές ή διαλογισμό. Αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πιστέψτε μας, 10 λεπτά σε έναν ήσυχο χώρο όπου θα μπορείτε να χαλαρώσετε μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Ο διαλογισμός και οι ασκήσεις χαλάρωσης θα σας επαναφέρουν σε μια ήρεμη κατάσταση και μπορούν να σας «σώσουν» από βιαστικές και νευρικές αποφάσεις που θα σας στοιχήσουν την θέση σας στο τραπέζι. Θα συμβουλεύαμε να αρχίσετε τον διαλογισμό πριν το τουρνουά, καθώς όσο περισσότερη εξάσκηση έχετε, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η τεχνική όταν την έχετε περισσότερο ανάγκη.

Μην ξεχνάτε να κινήστε

Η σωματική κατάπτωση είναι αναμενόμενη όταν είστε για τόσες πολλές ώρες καθισμένοι σε μια καρέκλα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να τεντώνεστε όσο μπορείτε και να κινείτε ειδικά τα άκρα σας για να μην πιαστείτε και να αποφύγετε επιπλέον πόνους λόγω της καθιστικής στάσης. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικά αλλά πιστέψτε μας: όταν είστε τόσες ώρες στην καρέκλα, λίγες απλά κινήσεις stretching μπορούν να φανούν σωτήριες. Ακόμα, κινώντας έστω και λίγο τα πόδια σας αφυπνίζετε τον εαυτό σας και αποκτάτε ακόμα και περιοδικά μια μικρή δόση ενέργειας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το παιχνίδι σε ένα τουρνουά δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων αλλά και ζήτημα αντοχής. Επομένως, ότι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την αντοχή σας είναι σημαντικό. Ψάξτε και μάθετε μια σειρά από εύκολες ασκήσεις χαλάρωσης και stretching που μπορείτε να κάνετε στην καρέκλα ενδιάμεσα των νέων παρτίδων.

Ντυθείτε άνετα

Comfort is key! Αυτό είναι το μότο μας σε τουρνουά πόκερ αλλά και σε τουρνουά άλλων τυχερών παιχνιδιών, όπως τα φρουτάκια. Θα παραμείνετε για αρκετή ώρα στην ίδια θέση, και για αυτό είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε από πριν πως είστε άνετοι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια να βάλετε απαραίτητα φόρμες! Απλώς αποφύγετε στενά ρούχα που σας πιέζουν και αξεσουάρ που μπορεί να σας ενοχλήσουν μετά από λίγη ώρα, όπως oversized γυαλιά ή μικρά καπέλα. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο αξεσουάρ για να κρύψετε το χέρι σας και να ενισχύσετε το poker face σας, τότε φροντίστε να είναι άνετα. Δοκιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε τουλάχιστον μια φορά πριν τα βάλετε στο τουρνουά και σιγουρευτείτε πως μπορείτε να παραμείνετε σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διαχείριση των χρημάτων θα σας σώσει!

Προφανώς και όλες οι συμβουλές μας μέχρι στιγμής είναι καθαρά για την άνεση σας κατά την διάρκεια του τουρνουά, η οποία είναι πολύ σημαντική αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να θυμάστε. Εφαρμόστε όλους τους κανόνες στρατηγικής και διαχείρισης χρημάτων που ξέρετε και έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ακριβώς σαν να παίζατε απλά σε ένα απλό τραπέζι καζίνο. Ο συνδυασμός αυτών των στρατηγικών με τις συμβουλές που σας δώσαμε και παραπάνω είναι αρκετές για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνετε παραπάνω στο τουρνουά και γιατί όχι να διεκδικήσετε και το έπαθλο του νικητή. Προσαρμόστε τις συμβουλές μας ανάλογα με το επίπεδο του τουρνουά και μην ξεχνάτε να παίζετε με σύνεση εφαρμόζοντας όλα όσα ήδη ξέρετε.

  • Έξτρα τιπ: πριν ξεκινήσει το τουρνουά περιορίστε το παιχνίδι σας και μην περάσετε πολύ χρόνο σε ένα τραπέζι πόκερ. Κρατήστε τις δυνάμεις σας για το τουρνουά και μην εξαντλήσετε τον εαυτό σας πριν ακόμα καλά-καλά αρχίσει ο διαγωνισμός.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ