Χωρίς κατηγορία

Βρετανικό πρωτάθλημα Γκολφ 2019: προγνωστικά και προβλέψεις!

British_Open_Golf_Predictions_Betting_Tips_and_Tournament_Preview

Το British Open του Γκολφ ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσει στις 21 του ίδιου μήνα. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα γήπεδα της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρωτάθλημα. Το ανοικτό τουρνουά Βρετανίας είναι μια από τις πιο αγαπημένες διοργανώσεις παικτών και οπαδών, καθώς κατά την διάρκεια του αναδεικνύονται συνήθως νέοι ταλαντούχοι παίκτες, με το θέαμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα φαβορί στο φετινό British Open, ποιες οι αποδόσεις και τα προγνωστικά, αλλά θα κάνουμε και προβλέψεις για να είστε έτοιμοι και να οργανώσετε το αθλητικό στοίχημα σας.

Τα μεγάλα φαβορί στο τουρνουά

Αν έπρεπε να καταλήξουμε σε δυο μόνο ονόματα για το φετινό British Open, τότε αυτά θα ήταν εκείνα του Rory McIlroy και του Brooks Koepka. Φυσικά, ο Dustin Johnson και ο Tiger Woods είναι πάντα στο ραντάρ μας όσον αφορά τις διοργανώσεις του γκολφ, αλλά αξίζει να προσέξουμε τους πρώτους δύο παίκτες που φαίνεται πως είναι σε εξαιρετικά φόρμα τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα, ο Rory McIlroy έρχεται δυναμικά στο τουρνουά μετά από δυο άκρως πετυχημένους μήνες, με τα στατιστικά να επιβεβαιώνουν την επιλογή μας. Ο ίδιος έρχεται κέρδισε το RBC Canadian Open τον προηγούμενο μήνα και αν και δεν ήταν και σε τρομερή φόρμα την περασμένη εβδομάδα στο Scottish Open, αναμένουμε πως θα κάνει γερό comeback στο British Open. Από την άλλη έχουμε τον Brooks Koepka, ο οποίος κυριαρχεί στις μεγάλες διοργανώσεις και το British Open φαίνεται πως δεν θα είναι η εξαίρεση. Τα στατιστικά του είναι εκπληκτικά αφού έχει 4 νίκες στις τελευταίες 10 μεγάλες διοργανώσεις και ο ρυθμός του φαίνεται πως δεν θα πέσει για αρκετό καιρό ακόμα. Ωστόσο, στο British Open δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά, αλλά έχει καταφέρει δυο φορές να βρεθεί στην τελική δεκάδα, και αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι έχει κερδίσει περίπου 14000 βολές τα τελευταία τρία χρόνια στα μεγαλύτερα τουρνουά. Τα στατιστικά του στο British Open δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, αλλά αν σκεφτούμε την πορεία και τις επιδόσεις του μέχρι τώρα, θα ήμασταν παράλογοι αν ποντάραμε εναντίον του. Τα προγνωστικά δίνουν 9 προς 1 και 10 προς 1 για τον McIlroy και τον Koepka, αντίστοιχα.

Johnson και Woods – οι παλιοί διεκδικούν τον τίτλο

Όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί τα νέα φαβορί να είναι ο McIlroy και ο Koepka, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βγάλουμε έξω τους δυο μεγάλους του αθλήματος. Φυσικά μιλάμε για τον μοναδικό Tiger Woods και τον Dustin Johnson. Ο πρώτος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού το όνομα του είναι άμεσα συνδεδεμένο με το παιχνίδι του γκολφ, ενώ είναι και από τα πιο διάσημα ονόματα στον κόσμο των σπορ γενικότερα. Η τεχνική του Woods και ο τρόπος που στήνει το παιχνίδι όπως ακριβώς θέλει είναι πραγματικά μοναδικός, και για αυτό το λόγο διατηρεί μια θέση ανάμεσα στις προτιμήσεις μας όσον αφορά το αθλητικό στοίχημα. Τα προγνωστικά τον θέλουν για νικητή με 18 προς 1, για να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο British Open της καριέρας του. Απέναντι από τον Woods έχουμε τον Johnson ο οποίος αποτελεί πάντα μια δύναμη που πρέπει να έχουμε υπόψη όσον αφορά το γκολφ. Μπορεί να μην είναι στις πρώτες θέσεις των φαβορί, όπως και ο Tiger Woods, αλλά με απόδοση 16 προς 1 είναι ένα όνομα που θα σκεφτούμε σοβαρά.

Ποια άλλα ονόματα να προσέξετε

Από την λίστα μας δεν μπορεί να λείπει ο John Rahm, με απόδοση 16 προς 1. Ο Ισπανός έρχεται ζεστός στο British Open, με την νίκη του τον περασμένο μήνα στο Irish Open, όπου κέρδισε με έναν εντυπωσιακό τελευταίο γύρο και απέδειξε πως θα έρθει δυναμικά και στο British Open. Το τερέν στα δυο τουρνουά μοιάζει αρκετά, και αφού ο Rahm τα πήγε τόσο καλά στο Larinch αναμένουμε πως θα έχει πολύ καλή επίδοση και στο Royal Portrush. Στα τελευταία 7 Grand Slams έχει φτάσει τουλάχιστον στην τελικά δεκάδα στα 4, ενώ στα υπόλοιπα3 έχει χάσει για λίγο την θέση του στο τοπ 10. Το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης έχασε το τουρνουά πέρσι και περιμένουμε πως θα παίξει δυναμικά στην επαναφορά του στα γήπεδα.

Η εμπειρία και οι πιθανότητες για νίκη

Αφού ξεφύγαμε από τις πρώτες θέσεις και τις προγνώσεις μας για τα μεγάλα φαβορί, αξίζει να δούμε και κάποια ακόμα ονόματα που μπορεί να έχουν την εμπειρία για να βρεθούν ψηλά στην διοργάνωση. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Adam Scott, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood, Justin Thomas, Patrick Cantlay, Matt Kuchar και Rickie Fowler. Αν και αυτοί οι παίκτες έχουν συνήθως 10 προς 1 ή 20 προς 1 απόδοση, φέτος τους βλέπουμε πιο ψηλά ξεκινώντας από το 28 προς ένα με τον Adam Scott. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί πολλοί τρέχουν να ποντάρουν στον Rory McIlroy και ανεβάζουν έτσι τις αποδόσεις στους λιγότερο δημοφιλείς παίκτες. Ο Scott είναι ένας από τους τέσσερις φιναλίστ στα δυο τελευταία κορυφαία τουρνουά, μεταξύ του Koepka, McIlroy και Woodland. Ο τελευταίος έχει 65 προς 1 απόδοση, και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την δύναμη του στο παιχνίδι.

Τελευταίες σκέψεις και προβλέψεις για το τουρνουά

Στο British Open συμμετέχουν πάρα πολλοί παίκτες, και όπως σε κάθε αθλητική διοργάνωση έτσι και εδώ υπάρχουν και τα outsiders. Αναμένουμε να δούμε ονόματα όπως ο Lowry, McDowell, Leishman, Wiesberger και Cabrera Bello σε καλές θέσεις. Μάλιστα, έχετε τα μάτια σας ανοικτά καθώς κάποιοι από αυτούς μπορεί να βρεθούν στην κορυφή σε κάποια φάση του τουρνουά. Κατά τα άλλα, για να έχουμε κάποια άλλη έκπληξη από άλλους παίκτες θα πρέπει να γίνει κάποια πραγματικά εξωπραγματική ανατροπή, η οποία θα έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν φαίνεται να είναι πιθανή. Οι τελευταίοι επτά από τους εννιά νικητές του British Open έχουν κερδίσει τουλάχιστον έναν τίτλο στην διάρκεια του προηγούμενου έτους πριν την μεγάλη διοργάνωση, γεγονός που μας κάνει να κοιτάμε προς την κατεύθυνση παικτών που έχουν μια καλή πορεία και έναν τίτλο στο όνομα τους τον περασμένο χρόνο. Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το τουρνουά μέσα στο σαββατοκύριακο και είμαστε σίγουροι πως ότι και αν γίνει θα απολαύσουμε θέαμα και καλό παιχνίδι!

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ