Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για το game 4 των τελικών της Basket League

Την πρώτη του νίκη στη σειρά των τελικών της Basket League πήρε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε με 83-76 του Ολυμπιακού και μείωσε σε 2-1, την Τετάρτη (12/6) ο τέταρτος τελικός στο ΣΕΦ. Σούπερ αποδόσεις μπάσκετ, όπως πάντα, από τη NetBet στο stoixima.

Το πρόγραμμα των τελικών

      • Τετάρτη 5/6, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89
      • Παρασκευή 7/6, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 92-82
      • Δευτέρα 10/6, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76
      • Τετάρτη 12/6 (21:15), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
      • Παρασκευή 14/6 (21:15), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός*

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός | Ανάλυση

Πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ο Ναν για τους «πράσινους», 17 πόντους κι 7 ριμπάουντ είχε ο Λεσόρ ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κώστα Αντετοκούνμπο. Μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν 25/34 δίποντα, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση των 115 αγώνων τους, για τους τελικούς των playoffs της Basket League. Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκορερ ήταν ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

Mε τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στην αναμέτρηση ο τρίτος τελικός της Basket League ήταν αμφίρροπος από νωρίς. Από τη μία οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό, από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς απαντήσεις. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν περνούσαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι με τον Λεσόρ να δίνει λύσεις, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 19-13 στο 8’ κι έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (23-18).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στην επίθεση και με τα λάθη που έκαναν έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 40-24. Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα και βρήκαν επιθετικές λύσεις, με συνέπεια σταδιακά να μειώνουν. Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του περίοδο με επιμέρους σκορ 25-18 (61-59) με την αγωνία να κορυφώνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ξανά στα χέρια τους το προβάδισμα με 72-66. Και αυτή η απόπειρα του «τριφυλλιού» να ξεφύγει δεν έμεινε αναπάντητη. Μάλιστα, με σερί 7-0 ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 73-72 στο 36’ με κάρφωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, δείχνοντας ότι έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Αταμάν απάντησαν με δικό τους σερί 9-0 (81-73) με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη.

Stat attack

  • Έχουν ήδη αναμετρηθεί 10 φορές στη σεζόν με επιμέρους σκορ 6-4 για τον Ολυμπιακό.
  • Το φετινό ζευγάρι είναι το 24ο στις 31 σειρές τελικών της ιστορίας της Basket League που βρίσκεται στο 2-1 σε σκορ σειράς. Οι 19 από τις προηγούμενες 23 έκλεισαν με νικήτρια την ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας, ανεξαρτήτως αν είχε το προβάδισμα ή όχι μετά το Game 3.
  • Οι 10 ολοκληρώθηκαν με σκορ 3-1 και άλλες 9 με 3-2 υπέρ των ομάδων που είχαν το πλεονέκτημα.
  • Μόλις τέσσερις σειρές κατέληξαν στα χέρια των ομάδων που είχαν το μειονέκτημα έδρας. Ήταν ο Παναθηναϊκός το 1999, το 2014, το 2017 και η ΑΕΚ το 2002. Η «Ένωση» όμως ήταν η μόνη που επέστρεψε από το 0-2 σε σειρά τελικών.
  • Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για 21η φορά στο σύνολο των 31 σειρών της Basket League. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις 12 και ο Ολυμπιακός τις υπόλοιπες 8 απ’ αυτές τις 20 σειρές.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός | Προγνωστικά

Στη σειρά των τριών αγώνων αλλά και γενικά στα άλλα δέκα φετινά τους, ο Ολυμπιακός έδειξε πιο ανταγωνιστικός απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, που δείχνει πιο ελλιπής σε ενέργεια εν συγκρίσει με το Βερολίνο. Η «ερυθρόλευκη» νίκη με χάντικαπ 4 πόντων είναι η πρώτη μας επιλογή και, έτερη, χαμηλό σκορ αυτή τη φορά δεδομένου ότι παίζουν για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

🏀 (12/6, 21:15) ♦️ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ▶️ 1 (-4 π.) 1.91

🏀 (12/6, 21: 15) ♦️ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ▶️ Under 154 π. 1.88

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ