Ποδόσφαιρο

Αταλάντα – Γιουβέντους: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για τον τελικό του Coppa Italia

Αταλάντα και Γιουβέντους διεκδικούν το φετινό τρόπαιο του Coppa Italia, σε αγώνα που κυριαρχεί στο στοίχημα. «Μπεργκαμάσκι» και «μπιανκονέρι» έφτασαν στο τέλος του δρόμου, αποκλείοντας τις Φιορεντίνα και Λάτσιο αντίστοιχα στα αποτελεσματα στοιχημα.

  • Το Bet Builder έφτασε στη NetBet.gr! Τώρα, χτίζεις εσύ το στοίχημά σου, όπως το θες, πετυχαίνοντας υψηλότερες αποδόσεις συνδυάζοντας με τις συνδυαστικές επιλογές σου!

Τι ισχύει

O φετινός τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης 15/5 στο (ουδέτερο και για τις δύο ομάδες) «Ολίμπικο» της Ρώμης και είναι νοκ άουτ, με παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο. Οι δύο ομάδες πήραν από 25.000 εισιτήρια για το χωρητικότητας 70.634 θέσεων γήπεδο της «αιώνιας πόλης».

Αταλάντα – Γιουβέντους ανάλυση

Η Αταλάντα γράφει ιστορία φέτος. Στην τροπαιοθήκη της έχει μόνο το Coppa Italia του μακρινού 1963 και, μέσα σε λίγα 24ωρα, διεκδικεί άλλα δύο! Το Κύπελλο Ιταλίας ενάντια στη Γιουβέντους και φυσικά το Europa League την άλλη Τετάρτη, 22 Μαΐου, στο Δουβλίνο με αντίπαλο την (αήττητη ως τώρα στη σεζόν) Λέβερκουζεν. Από τους «μπεργκαμάσκι» η αλήθεια είναι ότι απουσιάζει ένα τρόπαιο ως επιβράβευση της σπουδαίας οκταετίας με τον Τζαμπιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο. Παράλληλα, στη Seria A έκανε το αποφασιστικό βήμα για να βγει στο επόμενο Champions League επικρατώντας 2-1 επί της Ρόμα με ισάριθμα τέρματα του Ντε Κέιτελαρε.

Απών ο τιμωρημένος φορ Σκαμάκα (10 γκολ φέτος), αμφίβολος ο στόπερ Κολάσινατς, τραυματίας ο μπακ χαφ Χολμ. Ο Λούκμαν θα πάρει τη θέση του Σκαμάκα στην κορυφή, ο Ντε Ρόον θα επιστρέψει στον άξονα, με τον Σκαλβίνι ξανά τρίτο στόπερ, δίπλα σε Χίεν και Τζιμσίτι.

Η Γιουβέντους μπορεί να εξασφάλισε την έξοδο στο επόμενο Champions League αλλά βρίσκεται σε μέτρια έως κακή κατάσταση αγωνιστικά. Έρχεται από πέντε διαδοχικές ισοπαλίες, δεν κατάφερε να κερδίσει καν ούτε την υποβιβασμένη Σαλερνιτάνα (1-1), ισοφάρισε μάλιστα στο 91’ με τον Ραμπιό – και υπό έντονες αποδοκιμασίες από τους τιφόζι της.

Τιμωρημένος ο μέσος Λοκατέλι, τραυματίας, ο μπακ Αλεξ Σάντρο, αμφίβολος ο all around αμυντικός Ντανίλο. Ο Κιέζα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, στο πλευρό του Βλάχοβιτς, κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο (γκολκίπερ του Κυπέλλου για τη Γιούβε) Περίν ενώ Μιρέτι και Αλκαράς διεκδικούν τη θέση του τιμωρημένου Λοκατέλι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αταλάντα (3-4-2-1): Μούσο – Σκαλβίνι, Χίεν, Τζιμσίτι – Τζαπακόστα, Ντε Ρόον, Έντερσον, Ρουτζέρι – Κοοπμέινερς, Ντε Κέιτελαρε – Λούκμαν.

Γιουβέντους (3-5-2): Περίν – Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο – Καμπιάζο, Μακ Κένι, Ραμπιό, Μιρέτι, Κόστιτς – Κιέζα, Βλάχοβιτς.

Stat attack

  • Η συνολική τους παράδοση: 17-51-73. Η Γιουβέντους είναι αήττητη στα τελευταία πέντε ανεξαρτήτως έδρας (1-4-0).
  • Η συνολική τους παράδοση στο Κύπελλο: 3-6-6 στα 90λεπτα.
  • Σε τελικό Κυπέλλου αντάμωσαν ξανά το 2021 στο άδειο (ελέω πανδημίας) «Μαπέι» της Ρέτζιο Εμίλια και η Γιούβε είχε επιβληθεί με 2-1.
  • Ήταν το μόνο τρόπαιο της Γιούβε στις τέσσερις παρουσίες της σε τελικό την τελευταία πενταετία.
  • Πολυνίκης του Coppa Italia η Γιουβέντους με 14 κατακτήσεις (σε 21 τελικούς).
  • Η Αταλάντα έχει ένα τρόπαιο Κυπέλλου (το 1963, 3-1 την Τορίνο στο Μιλάνο) σε άλλες πέντε παρουσίες σε τελικούς.
  • Μόνο μια φορά στους τελευταίους 14 τελικούς το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι (κι άλλες τρεις στην παράταση).

Αταλάντα – Γιουβέντους προγνωστικά

Η Αταλάντα έχει ραντεβού με την ιστορία, κυνηγά εδώ και χρόνια ένα τρόπαιο και είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τη Γιουβέντους: στο 1.99 να πάρουν το τρόπαιο οι «μπεργκαμάσκι».

Σε πιο ειδικά στοιχήματα, Βέλγος μεσοεπιθετικός Σαρλ ντε Κέιτελαρε κάνει φοβερή σεζόν φέτος με την Αταλάντα, με τα δύκ γκολ επί της Ρόμα, έφτασε στα 13 σε όλες τις διοργανώσεις και πληρώνει 4.50 για anytime σκόρερ στον τελικό.

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ