NetBet Blog

Πόκερ: Τα κυριότερα τουρνουά στην Ευρώπη

Τα τουρνουά πόκερ είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή events τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, και αρκετά συχνά θα βρείτε αντίστοιχα tournaments και στα χερσαία και διαδικτυακά καζίνο. Events όπως το WSOP, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά, έχουν τεράστιο κοινό και έχουν αυξήσει την δημοτικότητα του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Τα τουρνουά πόκερ είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να γνωρίσετε καλύτερο το αγαπημένο σας παιχνίδι, να εξασκηθείτε και να αντιμετωπίσετε διαφορετικούς παίκτες με ξεχωριστές τεχνικές, και φυσικά, να βγάλετε πολλά κέρδη αν καταφέρετε να φτάσετε στο τελικό τραπέζι. Παρακάτω, θα δούμε ποια είναι τα πιο δημοφιλή και καλύτερα τουρνουά πόκερ στην Ευρώπη, τι έπαθλα δίνουν και που διοργανώνονται.

World Series of Poker WSOP EU

Όσον αφορά τα τουρνουά πόκερ στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο event είναι σίγουρα χωρίς καμία αμφιβολία το WSOP Europe (μπορεί να το βρείτε και ως WSOPE). Αν ψάχνετε για τουρνουά με τους καλύτερους και κορυφαίους παίκτες στον χώρο, αλλά και για τα υψηλότερα payouts, τότε αυτό είναι το event για εσάς. Πρόκειται για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά event παγκοσμίως, και κάθε νικητής λαμβάνει ένα χρυσό μπρασελέ μαζί με χρηματικό βραβείο που αγγίζει τα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κάθε χρόνο, χιλιάδες παίκτες εγγράφονται στο WSOP Eu και, έτσι, έχουμε την ευκαιρία να δούμε παιχνίδια και αναμετρήσεις υψηλών προδιαγραφών. Το συγκεκριμένο τουρνουά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και αποτελεί την ευρωπαϊκή εκδοχή του πολυαγαπημένου WSOP που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2019, ο μεγάλος νικητής του τουρνουά ήταν ο Έλληνας Αλέξανδρος Κολώνιας, ο οποίος πήρε μαζί του 1,1 εκατ. ευρώ χάρη στον ρήγα και τον άσσο μπαστούνι που είχε στο τελευταίο του χέρι!

European Poker Tour EPT

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο τουρνουά, ειδικά αν ασχολείστε με τα παιχνίδια χαρτιών και το πόκερ. Το European Poker Tour (EPT) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο event πόκερ στην Ευρώπη, και έχει παρόμοιο φορμάτ με το World Poker Tour που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελείται από ξεχωριστά events σε διαφορετικά μέρη. Το πρώτο EPT πραγματοποιήθηκε το 2004 και από το 2011 λειτουργεί και οργανώνεται από το PokerStars. Tα events του συγκεκριμένου τουρνουά πραγματοποιούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης, Βιέννης, Πράγας, Μαδρίτης, Κοπεγχάγης, Μάλτας, και του Βερολίνου, Λονδίνου, Δουβλίνου, Καμπιόνε κλπ. Ο μεγάλος τελικός λαμβάνει χώρα συνήθως στο Μόντε Κάρλο, και το έπαθλο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Για παράδειγμα, το 2019 ο νικητής του τουρνουά, Simon Brandstorm κέρδισε 1.2 εκατ. ευρώ. Το 2020 το τουρνουά μεταφέρθηκε online, και το βραβείο έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ, το 1/6 των οποίων κέρδισε ο μεγάλος νικητής από την Σουηδία.

Unibet Open

Ένα από τα λιγότερο γνωστά τουρνουά πόκερ στην Ευρώπη, αλλά από τα πιο διασκεδαστικά events που μπορείτε να συμμετάσχετε, είναι το Unibet Open. Το συγκεκριμένο δέχεται αιτήσεις από επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες και λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης κάθε χρόνο. Το Unibet Open ξεκίνησε το 2007 και από τότε βρίσκεται στο ραντάρ όλων των παικτών πόκερ στην Ευρώπη. Το πρώτο τουρνουά αποτελούνταν από ένα μόλις event στο οποίο καθορίζονταν και ο νικητής. Σήμερα, το Unibet Open έχει εξελιχθεί σε ένα multi-event τουρνουά πόκερ, με πολλές συναντήσεις κατά την διάρκεια του χρόνο, σε κάποιες από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, όπως η Πράγα και το Δουβλίνο. Το έπαθλο φτάνει έχει πάντοτε 6 ψηφία, ενώ ο νικητής του τουρνουά το 2020 πήρε σπίτι του 64 χιλιάδες ευρώ μετρητά. Αυτό που κάνει το Unibet Open να ξεχωρίζει είναι αδιαμφησβήτητα η ατμόσφαιρα και η συνολική εμπειρία των παικτών καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Boyaa Poker Tournament Europe Poker Event BPT

Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώνεται από την Boyaa Interactive και καλύπτει πέντε διαφορετικά τμήματα: την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ μαζί με το Μακάο και την Ταιβάν, την Νοτιοανατολική Ασία, την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τουρνουά στην λίστα μας που είναι αμιγώς ευρωπαϊκά, το ΒΡΤ είναι ένα διεθνές τουρνουά που έχει ξεχωριστό ευρωπαϊκό event και είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Γηραιά Ήπειρο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα live τουρνουά στην Ευρώπη, και παρ’ όλο που είναι το πιο πρόσφατο (ξεκίνησε το 2015), έχει κερδίσει ήδη πολλούς φανς. Ο λόγος είναι απλός: το έπαθλο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι κάθε φορά πάνω από 200.000€ και ορισμένες φορές έχει αγγίξει και το μισό εκατομμύριο ευρώ. Το ευρωπαϊκό τουρνουά πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πράγα της Τσεχίας και έχει εξαιρετικά χαμηλό buy-in, γεγονός που έχει συμβάλει στην αύξηση της δημοτικότητα του ανάμεσα στους παίκτες.

Spring Championship of Online Poker SCOOP

Κλείνομε με ένα online τουρνουά πόκερ, το οποίο ίσως και να είναι το μεγαλύτερο live poker tournament στην Ευρώπη. Ο λόγος για το SCOOP (Spring Championship of Online Poker), το οποίο διοργανώνεται και έχει ως κύριο χορηγό το PokerStars. Το συγκεκριμένο τουρνουά ξεκίνησε το 2009 και μιμείται αρκετά το φορμάτ του αντίστοιχου παγκόσμιου διαγωνισμού (WCOOP, World Championship of Poker). Ωστόσο, υπάρχει μια κύρια διαφορά ανάμεσα στα δυο events: το SCOOP έχει τρεις κατηγορίες τραπεζιών, δηλαδή low stake, medium stake και high stakes. Σε κάθε κατηγορία το ύψος των πονταρισμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πράγμα που σημαίνει ότι στα τραπέζια high stakes θα έχετε κατά 100 φορές μεγαλύτερα από τα πονταρίσματα των low stakes. Το τουρνουά αποτελείται από 22 events που όλα μαζί δίνουν τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα βραβεία αυξάνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Για παράδειγμα, το 2019, ο νικητής στην high stakes κατηγορία κέρδισε σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ. Το SCOOP είναι ένα 100% online τουρνουά και είναι η ιδανική επιλογή για όσους παίκτες θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα event poker αλλά θέλουν να το κάνουν από την άνεση του σπιτιού τους.

Όπως βλέπετε, τα τουρνουά πόκερ στην Ευρώπη δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα διεθνή events που λαμβάνουν χώρα στις Η.Π.Α. Μάλιστα, το WSOP Eu και το EPT είναι ανάμεσα στα κορυφαία τουρνουά πόκερ παγκοσμίως. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά τουρνουά πόκερ, τα οποία είναι λιγότερο γνωστά ή έχουν μικρότερα έπαθλα, και αν θέλετε να ξεκινήσετε να παίρνετε μέρος σε τέτοια events τότε μπορείτε να ψάξετε και τα τοπικά τουρνουά που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα ή την χώρα που διαμένετε.

Exit mobile version