NetBet Blog

Η μάχη Ολυμπιακού – Βιλερμπάν στην Ευρωλίγκα

Δεκαοχτώ ομάδες θα συναντηθούν φέτος στην Ευρωλίγκα για να διεκδικήσουν μια θέση για το Final Four, και γιατί όχι τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η 20η σεζόν της διοργάνωσης ξεκίνησε επίσημα στις 2 Οκτωβρίου, με τον πρώτο από τους συνολικά 34 γύρους, που θα ολοκληρωθούν στις 10 Απριλίου του 2020. Οι φανς του μπάσκετ περιμένουν πως και πως την διοργάνωση, και εμείς αναμένουμε να δούμε τις εμφανίσεις των δυο ελληνικών ομάδων που έχουν περάσει. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στην εμφάνιση του Ολυμπιακού και την πρώτη του μάχη με την Λυών Βιλερμπάν ή αλλιώς ASVEL. Για να μάθετε τα πάντα γύρω από το παιχνίδι και να προετοιμαστείτε για το στοίχημα, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Πότε, που και πως θα δείτε το παιχνίδι;

Η Βιλερμπάν επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από σχεδόν μια δεκαετία αποχής, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη παρουσία στα πρωταθλήματα Ευρώπης, με τίτλους σε δυο συνεχόμενες χρονιές το 2012 και το 2013 και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν. Ωστόσο, η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει μεγάλες προσδοκίες από την φετινή διοργάνωση, αφού απείχε τόσο καιρό από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ευελπιστεί να κάνει δυναμικό come back και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι δυο ομάδες θα μονομαχήσουν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην αρένα Astroballe, στην Λυών της Γαλλίας, την έδρα της Βιλερμπάν. Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στα κανάλια της Nova, με ώρα έναρξης τις 21:45, ενώ μπορείτε να τον δείτε και στο ίντερνετ.

Η σύνθεση των δυο ομάδων

Για τον Ολυμπιακό οι αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας είναι αρκετές, αλλά παραμένουν κάποιες σταθερές αξίες που δεν θα αλλάξουν ούτε φέτος. Φυσικά μιλάμε για το τρίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη-Παπανικολάου που συνεχίζει ακάθεκτο και στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη πλευρά η Βιλερμπάν έχει αλλάξει σχεδόν ριζικά την σύνθεση της, και η ομάδα μοιάζει τελείως διαφορετική από εκείνη που έφτασε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου την προηγούμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, έχουμε προσθέσεις έμπειρων παικτών όπως ο Edwin Jackson, Jordan Taylor και Antoine Diot. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι η σύνθεση τον δυο ομάδων για το παιχνίδι

LDLC ASVEL Villeurbanne Olympiacos Piraeus
Jackson #1 Punter #0
Taylor #2 Baldwin #2
Jekiri #3 Paul #3
Kahudi #5 Koniaris #6
Maledon #6 Spanoulis #7
Lomazs #9 Cherry #10
Galliou #11 Milutinov #11
Noua #12 Vezenkov #14
Jean-Charles #17 Printezis #15
Diot #19 Papanikolaou #16
Bako #21 Kuzminskas #19
Lighty #23 Pokusevski #20
Strazel #32 Rubit #21
Payne #33 Happ #22

 

Τα νέα ονόματα που περιμένουμε να δούμε στην ομάδα των ερυθρόλευκων είναι ο Punter, Baldwin, Paul, Koniaris, Cherry, Kuzminskas, Rubit και Happ. Όπως βλέπετε και οι δυο ομάδες παίζουν ανανεωμένες και αυτό θα είναι το πρώτο τους παιχνίδι για να δούμε κατά πόσο η νέα σύνθεση λειτουργεί και είναι αποδοτική στο γήπεδο.

Η ιστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες

Οι δύο ομάδες έχουν πολύ καιρό να βρεθούν αντιμέτωπες σε μεταξύ τους παιχνίδια, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και σε άλλους διαγωνισμούς. Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξαν μαζί ήταν το 2013, όταν ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το γήπεδο της Βιλερμπάν και την κέρδισε με 77-92. Πάνε πάνω από 15 χρόνια που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στα πλαίσια της ευρωλίγκας, επομένως οι μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν είναι και τόσο ενδεικτικές για το πως θα πάει ο αγώνας, μιας και μιλάμε για παλιότερους αγώνες, και όπως είπαμε οι ομάδες έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Ωστόσο, για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει γενικά 4 νίκες και μόλις δυο ήττες απέναντι στην Βιλερμπάν.

Οι προσδοκίες της Βιλερμπάν

Όπως είπαμε και παραπάνω, το έργο του Ολυμπιακού είναι δύσκολο στην Γαλλία, ακριβώς γιατί οι προσδοκίες της Βιλερμπάν είναι πολύ υψηλές. Η ομάδα είναι διψασμένη για μια ευρωπαϊκή διάκριση και η συμμετοχή της στην ευρωλίγκα της δίνει την ευκαιρία που τόσο πολύ ήθελε. Ακόμα, οι οπαδοί της Βιλερμπάν θα δώσουν το παρόν, στηρίζοντας την ομάδα τους και ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά απέναντι στην Βιλερμπάν που θέλει τόσο πολύ την πρόκριση, μπορεί να δυσκολευτεί. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η Βιλερμπάν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα Γαλλίας νικώντας με 94-84 την Λιμόζ, ενώ κυριάρχησε και στο δεύτερο παιχνίδι της με την Μπουλαζάκ, με έναν άκρως φορμαρισμένο Payne. Ο αποκλεισμός της από το ευρωπαϊκό κύπελλο με 80-75 απέναντι στην Στρασμπούργκ, μπορεί να σημαίνει πως η ομάδα θα επικεντρωθεί στην Ευρωλίγκα. Πάντως, κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη υπερ της Στρασμπούργκ με 88-89 στα προκριματικά για το κύπελλο Γαλλίας.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έρχεται προετοιμασμένος για όλα και δυνατός για να πραγματοποιήσει το πλάνο του που δεν είναι άλλο από το να βρεθεί στους 8 της διοργάνωσης. Το όνειρο των Play-Offs μοιάζει εφικτό ειδικά αν λάβει υπόψη κανείς την διάθεση και τον ενθουσιασμό των παικτών για την νέα σεζόν. Οι αλλαγές είναι πολλές, μαζί με αυτές έρχονται και νέες στρατηγικές  από πλευράς Ντέιβιντ Μπλατ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει πως η ανανέωση και η αλλαγή θα φέρει στην ομάδα αυτό που χρειάζεται για να μπει στην οχτάδα και γιατί όχι να φτάσει και στο Final Four. Προφανώς και υπάρχουν ανησυχίες, ειδικά μετά την συντριβή του Ολυμπιακού με 91-66 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, σε ένα φιλικό παιχνίδι που λειτούργησε σαν τεστ πριν την έναρξη της ευρωλίγκας.

Τα προγνωστικά και το στοίχημα για τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν περιορισμένος χρονικά για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Βιλερμπάν, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι στον Πειραιά. Το ματς της Παρασκευής είναι το πρώτο σκαλοπάτι που πρέπει να περάσει ο Ολυμπιακός για να βρεθεί πιο κοντά στον στόχο της οχτάδας, αλλά και να κτίσει το μέλλον του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο στοίχημα, οι ερυθρόλευκοι έχουν απόδοση 1.47, ενώ οι Γάλλοι βρίσκονται στο 2.75. Όπως και σε κάθε αγώνα της Ευρωλίγκας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και επιλογές στο στοίχημα, με πονταρίσματα σε όλον τον αγώνα, αλλά και επιμέρους στα ημίχρονα και τα τέταρτα.

Exit mobile version